‘Nee, ik wil geen burn-out’, ‘Nee, ik wil niet met die collega samenwerken’, ‘Nee, ik wil niet nog meer aankomen’, ‘Nee, ik wil niet nog meer onverwachte rekeningen’, en ga zo maar door! Ik kan me nog zo goed herinneren dat we tijdens onze wereldreis in Turkije waren. Het was een warme zwoele avond, zo’n avond dat je het liefst de hele avond buiten wil zitten. Waar het niet dat daar ineens muggen opdoemden en we daar helemaal geen zin in hadden. Ik merkte toen aan mezelf dat heel mijn mind gefocust was op ‘Ik wil geen muggen. En ohhh weeeee als ze ook in de camper komen en ik daardoor vannacht slecht slaap’. Drie keer raden hoe mijn nacht verliep? In deze blog leg ik uit dat focussen op wat je níet wil, je dat juist wél gaat geven.

Wanneer jij iets wil en je daar ‘ja’ op zegt, dan is dat vergelijkbaar met dat je zegt ‘Yes, datgene wat ik wil, kom maar naar mij toe’. Wanneer je echter iets ziet wat je niet wil en je zegt daar ‘nee’ tegen, dan is dat vergelijkbaar met dat je zegt ‘kom maar naar me toe, dat wat ik niet wil’. Veel mensen geloven of willen geloven dat alles in het Universum hetzelfde reageert op hun woorden dan hoe anderen om hen heen getraind kunnen worden om zich te gedragen. Wanneer je bijvoorbeeld wil dat iemand naar je toe komt, verwacht je dat hij of zij komt. Wanneer je dat niet liever wil, verwacht je dat hij of zij zal gaan. Net als bij mijn vrienden ‘de muggen’.

Maar in het Universum werkt het niet zo. Doordat het gebaseerd is op aantrekking, is er niet zoiets als ‘nee’ of ‘niet’. Het Universum en ons brein kennen namelijk het woordje ‘niet’ niet. Het Universum sluit niets uit, het zegt juist bij alles ‘Your wish, is my command’. Of dat nu is wat jij wil of niet: beiden zullen naar jou toe komen. Daarom is die focus op wat jij wél wil zo essentieel. Jouw aandacht en daardoor jouw alignment van jouw vibraties veroorzaakt de reactie, niet de woorden. Hoe meer je ‘nee’ tegen iets zegt, hoe meer het naar je toekomt. 

Wanneer jij bewust het proces van shiften toepast – van dat wat je niet wil naar dat wat je wel wil-, waarbij je bewust jouw eigen gedachten kiest, waarbij je bewust jouw vibraties kiest, dan kies je bewust hoe het leven zich voor jou ontvouwt. Dat is hoe je jouw leven onder jouw voorwaarden creëert en alles aantrekt wat je wil ervaren. 

Door dit te doen realiseerde ik me dat wat ik wél wilde, een goede nachtrust was. Ik wilde heerlijk aan één stuk door slapen en in de ochtend energiek wakker worden. Toen ik daar mijn focus naar ging verleggen, merkte ik op dat ik ’s ochtends soms wakker werd met muggenbulten zonder dat ik een mug had gehoord of ook maar iets had gevoeld. Andere nachten had Arnoud wakker gelegen van de muggen en was mij dit totaal ontgaan. Voor mij was dit weer zo’n mooi voorbeeld van dat De Wet van Aantrekking echt werkt.

Het werkt niet alleen voor grote vurige verlangens, maar ook voor kleinere verlangens door de dag heen. Dat is waarom ik iedere dag een intentie uit zet hoe ik wil dat de dag gaat verlopen, en voor het slapen gaan een intentie zet voor hoe ik wil dat de nacht gaat verlopen. Daardoor programmeer ik mezelf met wat ik wil aantrekken en kan ik – wanneer ik even een negatieve emotie voel -, weer shiften naar: maar wat wilde ik ook alweer wél vandaag?

Wil je dit implementeren in jouw leven? Start dan vandaag met ‘Your Life Your Conditions’ en ga jouw leven onder jouw voorwaarden aantrekken.