Vorige week zondag ging mijn lichaam op slot. Op zaterdagavond begon het al. Ineens begonnen mijn spieren zeer te doen. Ik kroop die avond helemaal als een baby’tje tegen Arnoud aan. Ik had het zo koud en de pijn in mijn spieren was zo ongemakkelijk. Toen we zondag thuis kwamen van de paar nachtjes weg met vrienden, hebben we het matras waar onze logees altijd op slapen naar de woonkamer gesleept en heb ik daar de rest van de week op gelegen. Ik had verder geen andere klachten, maar dit was mijn lichaam die hard op de rem trapte en zei: alignment en energy first! Dat is waar deze blog over gaat. Over dat je hoofdprioriteit altijd alignment is, wat betekent dat je afgestemd bent op je hogere zelf vanuit de juiste energie. Voor mij is dat ook mijn doel voor 2022: meer aligned Zijn met fijne energie. More human being, less human doing. En dan binnen dat Human being alleen de dingen doen wanneer de energie klopt. Waar het Wortelcentrum binnen Human Design een essentiële rol inneemt. Dat centrum licht ik in deze blog toe.

Achteraf gezien kan ik ook verklaren waarom mijn lichaam op slot ging. Ik had tot voor kerst een enorme sprint getrokken. In plaats van Projector stijl naar mijn vakantie toe te werken, ging ik als een malle als een Generatoor te werk. In vele opzichten was ik totaal uit balans. In die week trilde mijn ooglid (wat een teken van stress en oververmoeidheid is), mijn dutjes die vaak aardig kort zijn, waren bijna allemaal 1,5 uur of langer, ik lag vaak om 5.00 uur al wakker en ging dan direct denken aan alles wat ik nog wilde doen.. Mijn gedefinieerde gate 28 was heel duidelijk uit balans: ik had het gevoel that I was running out of time. Terwijl als gate 28 in balans is, dan vertrouw je divine timing.

Dat deed ik helemaal niet. Want ik wilde voor mijn twee weken vakantie nog zo veel mogelijk af hebben, zodat ik dan rust zou hebben. En dit, precies zoals ik het hier schrijf, dat je voorwaarden gaat koppelen aan vrijheid (als ik eerst dit doe, dan heb ik rust bijvoorbeeld), dan weet je dat je met een niet gedefinieerd wortelcentrum uit balans bent. Maar hoe kan het dan dat jij Aniek met een gedefinieerd wortelcentrum hierin ook uit balans kan zijn? Door conditionering. Mijn moeder heeft namelijk een niet gedefinieerd wortelcentrum en ik heb in die 19 jaar dat ik thuis heb gewoond heel vaak gezien en gehoord dat zij haar vrijheid koppelde aan voorwaarden. Ik zie en hoor dat nu nog steeds. 

Zo hoor ik haar nu nog steeds zeggen dat ze graag het aanrecht ’s avonds opgeruimd wil hebben, omdat ze dan pas rustig op de bank kan zitten. Bij Arnoud en mij in ons huis is dat geen voorwaarde. We worden allebei blij van een opgeruimd aanrecht, maar als we de behoefte hebben alles lekker te laten staan en op de bank te kruipen, doen we dat. Als dat betekent dat de volgende dag dan pas alles in de vaatwasser wordt gezet, dan zijn we daar helemaal oké mee. 

Mits dus onze Wortelcentrums in balans zijn. En dit is een hele belangrijke. Want als ik die dus uit balans heb, dan verval ik in de conditionering van mijn moeder. Wat ik dit jaar beide keren voor mijn vakanties had. Dan wil ik nog heel veel doen voor mijn vakantie, waardoor ik in de Generator modus schiet, en ten koste van energie en alignment als Human Doing het hoofddoel heb om to do’s af te vinken. Terwijl het energie en alignment first is!

Dit is dus zo’n geval van: I am only human after all. Want ik krijg hier nog steeds lessen in. En die lessen ga ik net zo lang krijgen totdat ik ze leer door de conditionering aan te gaan pakken. Wanneer we namelijk in een centrum, poort of kanaal uit balans zijn, dan zitten we in een lage frequentie en dan krijgen we net zo lang lessen totdat we bereid zijn om de conditionering aan te kijken en ons te verschuiven naar de hoge frequentie. 

Ik weet hierbij dus dat ik deze conditionering aan te kijken heb. Want als ik alles loslaat, of in dit geval mijn lichaam dat geforceerd van mij vraagt, en ik weer Human Being wordt, dan komt de energie en het alignment terug en begint het weer te stromen. Vorige week was daar echt weer zo’n mooi bewijs van. Dat juist als we durven loslaten, het naar ons toe kan komen. Want hoewel ik mezelf toestemming gaf om de hele week niets te doen, wat zaaaaaalig was om mezelf ook daarmee toestemming te geven lekker 7 films in een week te kijken, kwam er door de week heen weer energie en pakte ik ineens dingen op die al heel lang op mijn to do list stonden.

Sommige dingen stonden er zelfs al 1,5 tot 2 jaar op. Dus júist door te rusten, ontstond de juiste energie voor to do’s en blikte ik een week later terug op een week waarin ik me zo voldaan had gevoeld. Want ik was uitgerust, mijn lichaam was weer gezond, ik was heel fijn veel samen met Arnoud en Jada geweest, we keken met z’n tweetjes lekker veel films en ik had heel veel ruimte gecreëerd door to do’s op te pakken die er al heel lang lagen en waar eindelijk de energie bij klopte. 

Zo had ik alle duizenden foto’s van 2020 en t/m juli 2021 die nog steeds in Lightroom stonden nadat ik ze had bewerkt in mapjes op mijn harde schijf gezet. Ik haalde alle foto’s van augustus t/m december 2021 van mijn telefoon en plaatste die naar Lightroom om die te gaan bewerken (fotografie is mijn hobby). Die foto’s van 2020 in mapjes plaatsen stond al voor mijn verlof in december 2020 op mijn to do lijst, maar ik had er een jaar niet de juiste energie voor gehad.

Hetzelfde geldt voor een gedeelde agenda. Die stond er ook al heel lang op, en sinds vorige week is die er! Ik deed mijn belastingaangifte, maakte een financieel plan voor 2022, paste de percentages van mijn Profit First potjes aan naar het omzetdoel wat ik heb, ik liep al mijn blogs na en keek welke nog in lijn zijn met Human Design en verwijderde de rest, ik werkte mijn highlights op Instagram flink bij, ik schreef in Jada’s dagboek, ik schreef het dagboek van mijn Ayahuasca reis af. Dit zorgde voor zo veel ruimte en dat was zo lekker! De to do’s waren ook niet het hoofddoel. Want dit hoefde allemaal niet af of gedaan te worden. Het ontstond.

Dat is wat er gebeurt wanneer mijn gedefinieerde Wortelcentrum weer in balans is. Ik wéét dat energie en alignment hoofdprioriteit is, maar er naar handelen is dan nog een tweede. Waarbij ik er dus een handje van heb om voor mijn vakanties dat niet te doen. Een mooi voornemen voor 2022: aligned en energiek als human being mijn vakanties in gaan. Uit de reading die ik voor 2022 liet doen kwam ook heel duidelijk naar voren dat balans heel belangrijk is voor aankomend jaar. Daar ga ik dus bewust mee aan de slag. Ik heb genoeg lessen gehad.

Om aligned te zijn en te blijven is het heel belangrijk dat alle vier de lichamen in balans zijn: emotioneel, spiritueel, mentaal en fysiek. Wanneer dat zo is, dan kun je vanuit je G-centrum verbinden met je hogere zelf en zit je in de hogere frequentie van je design. Als er iets of meerdere dingen uit balans zijn, dan verlies je deze verbinding met je ziel en betekent dit dat je in een of meerdere van je lichamen niet in balans bent. Zo was ik mentaal en fysiek niet in balans. Mentaal doordat mijn hoofd constant aan stond en ik vanuit mijn hoofd leefde (human doing) en in het verlengde daarvan fysiek, waarbij mijn lichaam mij duidelijke signalen gaf.

Hier kun je ook fasen in ervaren. Zoals ik heb: dat ik voor mijn vakanties verval in conditionering. En soms tussendoor. Maar dat er ook al veel momenten zijn van energie en alignment. Dan is de les dus verbonden aan een bepaalde trigger. Wanneer die trigger wordt geactiveerd, komt de les. Dan is het belangrijk die specifieke trigger aan te kijken. 

Wellicht wil jij dit jaar ook de juiste energie hebben en aligned zijn. Ik geef je daarvoor graag de wijsheden rondom het wortelcentrum door, zodat je de voornemens die je hebt gaat uitvoeren vanuit de juiste, kloppende energie. Want dit centrum gaat over actie. Het wortelcentrum is het centrum helemaal onderin. Als deze ingekleurd is, dan heb je dit centrum gedefinieerd. Als die niet ingekleurd is, dan heb je dit centrum niet gedefinieerd. Ik leg beide varianten nu uit. Waarbij ik de teksten uit mijn training mee geef, zodat je ook direct kunt ontdekken wat jouw super power als ondernemer is en wat anderen van jou willen leren, dus wat jij mag verkopen. 

Gedefinieerd Wortelcentrum:

Jouw superpower is dat je goed druk en stress kunt ervaren. Echter wil dat niet zeggen dat je geen uitdagingen of stress ervaart. Wanneer je echter met behulp van jouw strategie en autoriteit de juiste situaties treft, heb jij het potentieel om geaard te blijven en een heel fijn gevoel van stilte in jezelf te hebben in dat waar je mee bezig bent, ook als dat te midden van stress en chaos is. Het aantrekkelijke aan jou is dat jij orde kunt scheppen in andermans stress en die van jezelf, om dingen weer op de rit te krijgen. Jij verkoopt hoe te ontvluchten van de druk om succesvol te zijn, hoe succes te hebben onder druk en de mogelijkheid om de dingen te bereiken die je wenst. De uitdaging voor jou is dat jij met jouw energie anderen het gevoel kunt geven dat jij ze onder druk zet. Leg duidelijk uit wat jouw verwachtingen zijn en verlaag of verlicht de druk voor jouw omgeving. Respecteer daarbij jouw wortelpuls en wacht totdat je de energie voelt om dingen voor elkaar te krijgen. Je krijg namelijk meer gedaan wanneer deze energie ‘aan’ is. Als je even geen energie voelt, onthoud dan dat je mag rusten en mag herstellen. Leef dit voor. Dat maakt je aantrekkelijk. 

Niet gedefinieerd Wortelcentrum:

Jouw superpower is dat jij wordt aangezet tot actie. Daardoor kun jij met de adrenalinestoten die jij voelt de potentie hebben om een situatie die vastzit in een voorwaartse beweging te krijgen. Je wordt dan aangezet om in actie te komen. Deze energy bursts kun je gebruiken om belangrijke dingen gedaan te krijgen, mits deze goed voelen nadat de strategie is gehanteerd. Verder heb jij de potentie om op een diep niveau te begrijpen hoe stress werkt, hoe je op de juiste manier kunt inzetten en hoe je onderscheid tussen gezonde en ongezonde stress kunt maken. De uitdaging voor jou is dat er een oneindig gevoel van druk om dingen gedaan te krijgen bij je kan spelen. Waarbij het altijd voelt alsof er vrijheid op je wacht wanneer je dat ene ding hebt afgemaakt, terwijl je die nu al hebt. Durf jezelf te vertragen en herinner jezelf dat het goed is om dingen even te laten voor later. Vraag jezelf ook af of het echt nu nodig is, of dat het ook later kan. Is het reëel dit nu van jezelf te vragen of dit nu te moeten doen? Rusten, ontspannen of leuke dingen doen is vaak belangrijker dan nog die ene to-do afvinken. 

Wil jij dieper in Human Design duiken?

  • Doe mee aan mijn Human Design in Business Challenge – de gouden basis

Deze challenge is voor ondernemers (to be) die willen vertrouwen op wat ze voelen in hun lijf, waardoor ze authentieke en krachtige keuzes gaan maken in hun weg naar succes en  de stappen durven gaan zetten. Je stapt af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ en krijg inzicht in hoe jij het makkelijkst kansen creëert en soepel grote resultaten behaald door jezelf te zijn. Je gaat nog veel meer achter jouw unieke energie staan en in jezelf geloven. Doordat jij het waard bent en je dat in je diepste vezel voelt, ga je ontvangen wat je wenst. 

  • Ontvang een Human Design in Business Reading – gebruiksaanwijzing voor het leven met de basis, content, marketing, positionering by design, wat de klant van jou verlangt + jouw raadgevers of jij wel of niet op jouw pad zit

De Human Design in Business reading is een blauwdruk voor de ondernemer die haar unieke energie authentiek en ijzersterk in haar bedrijf wil neerzetten. Je wil krachtige content schrijven en authentieke marketing doen die naadloos aansluit op jouw unieke energie en de verlangens van jouw droomklant, zodat jouw droomklanten ‘ja’ zeggen. Je wil weten wat jouw talenten zijn, zodat je voor jezelf en jouw aanbod kunt gaan staan. Daar gaan droomklanten massaal op reageren en dat is wat je wenst.

  • Start direct met mijn Human Design in Business Training – voor als je een complete business by design wil

Dit is een online programma voor ondernemers die willen leren begrijpen en herkennen wat ze uniek maakt. Je wil zelfverzekerd(er) worden over volgende stappen en écht actie gaan ondernemen. Je wenst een krachtigere brand, vanuit een diepere authenticiteit. Een brand die consistent is en blijft groeien. Je wenst ook te ontdekken hoe jij persoonlijk overvloed aantrekt. Het lijkt je gewoon zo heerlijk om je business te runnen op een manier die goed voelt, waarbij het makkelijker, gestroomlijnder en meer verbonden voelt, en resulteert in meer overvloed, geluk en plezier. Daar kun je vandaag direct mee starten door in de training te stappen.