fbpx

Over mij

Ik ben Aniek Gerrits, 30 jaar en woonachtig in Amsterdam samen met mijn grootse fan: Arnoud. Als je mij nu zou vragen wat voor cijfer ik mijn leven geef, dan zou dat een 9 zijn. Ik heb gekozen voor mijn leven onder mijn voorwaarden. Ik heb mijn fulltime baan bij een vooraanstaand bedrijf opgezegd, om de onbekende weg van het ondernemerschap in te slaan. Ik had totaal geen weet van deze nieuwe wereld, behalve dat ik luisterde naar mijn hart en wist dat dit de juiste beslissing was. Ik ben geen 9 tot 5 type, kom altijd vakantiedagen tekort, snak naar vrijheid en het voelt benauwend om te moeten werken binnen een bepaald functieprofiel. Ik kan en wil tenslotte zo veel meer! Ik wil niet langer meer in een hokje passen. Ik wil een leven onder mijn voorwaarden. Die ik zelf bepaal.

En dus koos ik voor mezelf, en doe ik nu wat ik het allerliefste doe: vrouwen empoweren die op zoek zijn naar betekenis en hun droomleven onder hun voorwaarden willen leven. Iedere dag sta ik fluitend op, mediteer ik om goed voor mijn hart en ziel te zorgen en sluit ik mijn ochtendritueel dankbaar af. Een leven dat voldoet aan mijn belangrijkste voorwaarden. Ik maak me niet langer druk om wat anderen hiervan vinden. 

Of mij dit altijd zo makkelijk af is gegaan en ik hier vanzelf ben gekomen? Zeker niet. Dat is gegaan met heel hard vallen, en weer opstaan. Voor de buitenwereld had ik jarenlang het perfecte leven. Cum laude afgestudeerd op een universitaire master, direct mijn droombaan (dacht ik) en ik stond in één zomer al dansend op Sziget, Lowlands en Rock Werchter. Ik was op ieder feestje en bij iedere borrel. Fear of Missing Out en de strever in mij leidden mijn leven. En op social media deelde ik die picture perfect. De angst om iets te missen is ontstaan door lang gepest te zijn op de basisschool, waardoor ik van blij huppelend basisschoolkind veranderde in een grijs muisje dat vooral erbij wilde horen. Op zoek naar erkenning maakte de strever in mij continu sprintjes. Ik leerde door heel hard te werken mijn doelen te bereiken en hier de erkenning en waardering voor te ontvangen waar ik zo naar snakte. Ik wilde gezien worden voor wat ik waard was. Ik stond altijd ‘aan’ en mijn hoofd maakte overuren. Mijn lichaam had het soms enorm te verduren onder die FOMO en de strever. Voor de buitenwereld leidde ik het perfecte leven. Alleen voelde dat voor mij niet zo.

My life, my conditions.

Met een hulpverlenersachtergrond vond ik dat ik prima mijn eigen hulpverlener kon zijn. Jaren heb ik mezelf dat wijs gemaakt, en klom ik na een grote huilbui zelf weer op. Ik stopte het weg en ging door. Totdat er een moment kwam dat ik het niet langer meer kon. Ik zocht hulp en vond die bij een mindfulness teacher en een psycholoog. Ik leerde naar mijn hart te luisteren. Wat een verademing! Ik leerde voelen dat ik er mag zijn. Met als mooiste cadeau: weer van mezelf leren houden, waardoor ik na jarenlang single te zijn geweest weer de liefde toestond en deze werd beantwoord. Ik ging steeds meer naar mijn verlangens luisteren, naar wat er voor mij écht toe doet. Ik leerde mijn eigen voorwaarden te creëren en er naar te gaan leven. My life, my conditions.

Jarenlang van mindfulness, meditatie, persoonlijke ontwikkeling en zelfstudie gaven mij het antwoord op de FOMO en de strever. Ik ben wel goed genoeg. Ik mag er zijn. Ik werd steeds bewuster van alle keuzes die ik in het leven heb. Ik had zo lang onder de voorwaarden van de ander geleefd, mezelf compleet wegcijferend op zoek naar erkenning en waardering. Ik transformeerde waarbij ik alle opties toetste aan mijn voorwaarden. Past dit bij mij? Voelt dit goed? Word ik hier blij van? Ik leerde wat ik kon bijdragen aan het grotere geheel zonder mezelf daarin te verliezen. Toen pas zag ik dat heel veel mensen met zichzelf en hun purpose aan het worstelen zijn. Ik voelde dat hier mijn eigen lotsbestemming lag. Vrouwen in hun kracht zetten. Ze te leren de erkenning in zichzelf te zoeken. Zodat ze hun eigen droomleven onder hun voorwaarden kunnen creëren. De Betekenisvolle Vrouw werd geboren. 

Ik zie het zo. Als je je verbindt met jouw hart en luistert naar wat het jou te vertellen heeft, dan weet je dat dit altijd de juiste keuze is. Dat dat de wensen zijn die jij voor jezelf en het grotere geheel hebt. Vaak laten wij het hoofd overuren draaien, en vergeten we naar het hart te luisteren. Het hoofd bedenkt allemaal redenen om iets wel of niet te doen, terwijl jouw hart altijd het antwoord heeft. Leer je daar naar te luisteren, dan weet je ook welke voorwaarden jij in het leven belangrijk vindt. Waar jij een ‘nee’ bij voelt als je een keuze krijgt. En een ‘ja’ als jouw energie daar sneller van gaat stromen.

Vrijheid, Empowerment, Leren, Ontwikkelen en Betekenisvol leven. Dit zijn mijn waarden en zie je overal terug in De Betekenisvolle Vrouw. De vrijheid om alles onder jouw voorwaarden te doen, jezelf te mogen zijn en jouw pad zelf te mogen bepalen. De ruimte te voelen en te nemen om jouw eigenwaarde te versterken en te leren beseffen zelf invloed te hebben op situaties. Om die (em)powervrouw in jou te omarmen. Een growth mindset aannemen waarin jouw leren en ontwikkeling centraal staan. Échte bloei en leren floreren voeren de boventoon, waarin een open, nieuwsgierige houding essentieel is. Je leert verbinden op zielsniveau, vanuit de diepgegronde kracht van betekenis. Voor jezelf en het grotere geheel.

Hoe ik zelf mijn droomleven leid onder mijn voorwaarden? Door weer te leren naar mijn hart te luisteren, doe ik nu de dingen die ik het allerliefste doe. Als 19-jarige verloor ik mijn hart aan het reizen nadat ik een jaar in Australië was geweest. Ondertussen heb ik 43 landen bezocht, alle 7 nieuwe wereldwonderen gezien, ben ik naar te gekke festivals geweest als Burning Man, Midburn, Nowhere, Sziget, Glastonbury, Lowlands en Rock Werchter, en blijf ik nog altijd lijstjes creëren om mezelf uit te blijven dagen. Mijn nieuwste bucketlist is alle 7 nieuwe natuur wereldwonderen te zien. Daar zijn er pas 2 van afgevinkt, dus ik heb nog even te gaan. Waarom ik dit doe? Dit is voor mij de jus van het leven. De kers op de roomtaart. Dan voel ik optimaal dat ik leef. Daarnaast zorgt het er voor dat ik in het dagelijkse leven in mijn werk mezelf helemaal kan geven. Mijn hoofd gaat dan even uit, en mijn hart maximaal aan. Voor de nieuwe culturen, al het moois wat ik om mij heen zie, nieuwe lokale gerechten ontdekken en de historie van het land en de plek opsnuiven. Één van mijn voorwaarden is dus is om iedere 3 maanden op een tripje te gaan. Doordat ik dat uitspreek, er naar ga leven, gebeurt het ook. Dat is de kracht van voorwaarden: jij leert zelf al jouw keuzes te maken en daar bewust naar te leven. Als je dat door hebt, dan is alles mogelijk!

The impossible is possible! Focus, and you will flourish.

Het leven bestaat voor mij natuurlijk niet enkel uit reizen. Juist de afwisseling werkt zo perfect voor mij. In het dagelijks leven ben ik naast women empowerment expert ook nog PhD researcher. Mijn kracht ligt in het combineren van prikkelende wetenschap met het inzetten van je vrouwelijke kracht en intuïtie. Ratio combineren met hartstocht. Voor de Universiteit van Leuven doe ik promotieonderzoek naar vrouwelijke business owners van start-ups, met een focus op innerlijke en sociale conflicten. Ik ben zeer nieuwsgierig naar wat een vrouw drijft, wat er in haar omgaat, hoe ze hiermee omgaat en hoe ze met haar sociale contacten omgaat. Conflicten klinken misschien heel negatief. Dat zie ik anders. Door een conflict word je uit jouw comfortzone gehaald en ga je leren. Wellicht dat je na een conflict denkt: dit nooit meer! Of dat je denkt: hey, dat ging mij eigenlijk heel goed af. Wat is dan het gevolg? Dat je in de toekomst bewust keuzes gaat maken en jouw eigen voorwaarden creëert. Keuzes die goed voelen, onder jouw voorwaarden. En dat is precies wat ik jou leer. Je zult in mijn online-programma’s dus ook altijd een combinatie van praktijk en wetenschap vinden, zodat de transfer naar beiden gemaakt kan worden en ik jou optimaal kan begeleiden in het streven naar jouw droomleven onder jouw voorwaarden.

Mocht je meer over mij willen weten of je denkt: oh yeah, met haar wil ik samenwerken!? Leuk! Kom maar op met dat berichtje.