Geloof jij dat als meer dingen leert, je meer vervuld, goed genoeg of psychologisch compleet zult worden? Wacht jij wellicht op een vrouw of man om betekenis aan je leven te geven? Voel jij dat je er pas toe doet als je een koophuis hebt? In mijn vorige blog schreef ik over het verschil van kloktijd en psychologische tijd, en hoe je daarbinnen op de juiste manier het verleden en toekomst toepast om te manifesteren wat jij wenst en verlangt. In deze blog ga ik daar verder op in. Ik kreeg namelijk onlangs een uitnodiging als Projector door de vraag van een deelnemer te ontvangen die luidde: ‘Aniek, ik krijg de ene na de andere afwijzing op mijn (open) sollicitaties of zelfs niet eens een reactie. Wat moet ik nu? Doorgaan met solliciteren of het loslaten? Ik wil nu alleen maar controleren en meer sturen. Meer doen, maar is dat wel het juiste?’. Ik geef je nu het antwoord.

Want naast dat dit niet paste bij haar Human Design als Manifesting Generator, probeerde ze ook de sollicitaties slechts in te zetten als middel om het doel van een nieuwe baan te bereiken. Als Manifesting Generator mag je wachten totdat er iets op je pad gebeurt, waar je vervolgens een respons op mag geven wanneer dit goed voelt voor jou. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat iemand ineens een vacature naar je doorstuurt waarvan jij voelt ‘dit is echt wat voor mij’. Solliciteren is dan wat je direct mag doen. 

Daarnaast is het in het leven voor alle Human Design types heel belangrijk om te genieten van de reis naar iets wat we wensen en verlangen. Vaak zie ik dat mensen hiermee struggelen. Net zoals mijn deelnemer doen ze er alles aan om ergens anders te komen (in dit geval een nieuwe baan) dan waar ze op dit moment zijn (haar huidige baan). Activiteiten (zoals solliciteren) zijn dan slechts een middel om een doel te bereiken, waar waarschijnlijk weinig plezier, lichtheid en moeiteloosheid mee gepaard gaan. Maar juist willen afdwingen, controleren, ploeteren en dat het zwaar voelt.  

Geloof jij dat als jij meer dingen leert, je meer vervuld, goed genoeg of psychologisch compleet zult worden? Wacht jij wellicht op een vrouw of man om betekenis aan je leven te geven? Voel jij dat je er pas toe doet als je een koophuis hebt? Wanneer jij jouw identiteit koppelt aan einddoelen, verduister jij jouw kracht en het oneindige potentieel van het huidige moment door middel van psychologische tijd. Jij ontleent jouw identiteit aan iets in de toekomst, en als het er dan nog niet is creëert dit negatieve emoties in het huidige moment. 

Hierdoor verlies je het gevoel van verwondering en kunnen wonderen ook niet naar je toe komen. Wanneer ik bijvoorbeeld een baan zou willen afdwingen en ik niet als Projector ervoor uitgenodigd ben om te gaan solliciteren of geen inspired action heb gekregen, of dat ik als emotionele authoriteit bij wél een uitnodiging direct een beslissing in het moment neem, zonder mijn emotionele wave af te wachten totdat er helderheid is, dan klopt het niet met wat de bedoeling is van het Universum. En kunnen wonderen dus niet naar mij toe komen. Omdat ik bijvoorbeeld ongeduldig ben of niet mijn strategie leef volgens wie ik in wezen ben. Waardoor ik in het huidige moment me niet fijn voel, me niet mezelf voel. 

Maar vaak doen we het zo omdat we het altijd zo hebben gedaan. Onze oude patronen van gedachten, emoties, gedrag, reactie en verlangens blijven we herhalen net zo lang totdat we onszelf anders gaan programmeren. In de meeste gevallen koppelen we dan ook onze identiteit hieraan, ‘ik ben nou eenmaal zo’, ‘ik weet niet beter’. Daardoor zit je in het verleden en leer je niet van de fouten die je toen hebt gemaakt, waardoor het je nu niet lukt om anders te kiezen. En juist opnieuw kiezen zorgt voor nieuwe resultaten. Dat opnieuw kiezen kunnen we alleen in het huidige moment. 

Dus mocht jij merken dat je iedere keer weer in dezelfde patronen vervalt en daarmee vanuit psychologische tijd in het verleden blijft hangt, of dat je gecontroleerd of geforceerd de toekomst wil bepalen, breng jezelf dan weer even terug naar het huidige moment. Check even bij jezelf in: doe ik dit volgens mijn human design strategie en autoriteit? Ben ik gefocust op het eindresultaat, of aan het genieten van de reis er naartoe? 

Een vraag die ik in mijn trainingen altijd meegeef is: hoe kan ik dit zo leuk mogelijk voor mezelf maken? Dus hoe kan ik het huidige moment zo leuk mogelijk voor mezelf maken, zodat ik geniet van de reis naar mijn einddoel. Dat is waar het om gaat. Dat je net zo veel geniet van de reis er naartoe. Bijvoorbeeld in het schrijven van de sollicitaties. Hoe kun je dat zo leuk mogeiljk voor jezelf maken? Of hoe kun je er zo veel mogelijk van genieten dat je als Manifesting Generator nog even geen antwoord hebt wat je nu te doen hebt, door bijvoorbeeld al in dat excitment gevoel te stappen van dat je weet dat er een keer iets heel tofs gaat komen, alleen weet je nog niet hoe en wanneer. Of dat je op gaat schrijven wat je allemaal zo fijn vindt in je huidige baan, ondanks dat je een andere wil. Hoe kun je jouw werk voor de time being nog zo leuk mogelijk maken?

Probeer dus veel meer te zijn met alles wat er al is en daar heel veel plezier in te hebben.

Wil jij dieper in Human Design duiken?

  • Doe mee aan mijn Human Design in Business Challenge – de gouden basis

Deze challenge is voor ondernemers (to be) die willen vertrouwen op wat ze voelen in hun lijf, waardoor ze authentieke en krachtige keuzes gaan maken in hun weg naar succes en  de stappen durven gaan zetten. Je stapt af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ en krijg inzicht in hoe jij het makkelijkst kansen creëert en soepel grote resultaten behaald door jezelf te zijn. Je gaat nog veel meer achter jouw unieke energie staan en in jezelf geloven. Doordat jij het waard bent en je dat in je diepste vezel voelt, ga je ontvangen wat je wenst. 

  • Ontvang een Human Design in Business Reading – gebruiksaanwijzing voor het leven met de basis, content, marketing, positionering by design, wat de klant van jou verlangt + jouw raadgevers of jij wel of niet op jouw pad zit

De Human Design in Business reading is een blauwdruk voor de ondernemer die haar unieke energie authentiek en ijzersterk in haar bedrijf wil neerzetten. Je wil krachtige content schrijven en authentieke marketing doen die naadloos aansluit op jouw unieke energie en de verlangens van jouw droomklant, zodat jouw droomklanten ‘ja’ zeggen. Je wil weten wat jouw talenten zijn, zodat je voor jezelf en jouw aanbod kunt gaan staan. Daar gaan droomklanten massaal op reageren en dat is wat je wenst.

  • Start direct met mijn Human Design in Business Training – voor als je een complete business by design wil

Dit is een online programma voor ondernemers die willen leren begrijpen en herkennen wat ze uniek maakt. Je wil zelfverzekerd(er) worden over volgende stappen en écht actie gaan ondernemen. Je wenst een krachtigere brand, vanuit een diepere authenticiteit. Een brand die consistent is en blijft groeien. Je wenst ook te ontdekken hoe jij persoonlijk overvloed aantrekt. Het lijkt je gewoon zo heerlijk om je business te runnen op een manier die goed voelt, waarbij het makkelijker, gestroomlijnder en meer verbonden voelt, en resulteert in meer overvloed, geluk en plezier. Daar kun je vandaag direct mee starten door in de training te stappen.