Misschien herken je het ook wel: je bent ondernemer, voelt een hele sterke missie, begon met veel passie je bedrijf, en dan komen er allemaal dingen bij kijken als sales doen, marketing, content creatie, enz. Kiezen voor het ondernemerschap betekent zo veel dingen allemaal zelf doen wanneer je net start en/of er nog geen budget is om het uit te besteden. Je hoort mij niet voor niets vaak zeggen dat ondernemerschap de grootste persoonlijke ontwikkelingsreis is die je kunt doen. Je leert zo veel nieuwe vaardigheden, zo veel over jezelf, komt jezelf tegen en ontdekt bijvoorbeeld ook waar je goed in bent en waarin ook niet. Het is zo fijn om te ontdekken wat voor jou werkt en in deze blog neem ik je mee in hoe jij vanuit alignment kunt ondernemen op basis van Human Design. 

Human Design is namelijk een magic marketingtool als je het mij, maar ook alle deelnemers van mijn training vraagt. Maar niet alleen een magic marketingtool, je ontdekt ook jouw persoonlijke salesaantrekkingskracht op basis van jouw design, je persoonlijke contentstrategie, jouw persoonlijke manier van doelen formuleren, visualiseren en manifesteren, of een niche of geen niche voor je werkt, of een klein of groot aanbod voor jou werkt en ga zo maar door. Ondernemen in alignment betekent ondernemen vanuit hoe jij bent designed. 

Wanneer je Human Design als magic marketingtool leert te integreren, dan stap je af van marketing one-size-fits-all frameworks en ga je doen wat werkt voor jou. De meeste businesscoaches of marketingexperts laten je focussen op het vergroten van je bereik en het krijgen van meer mensen in je community. Maar er is iets waar ze geen rekening mee houden: de onzichtbare marketing-energieën die schuilen achter wie je eigenlijk aantrekt. 

Want wat heeft heft voor zin als je tonnen verdiend, maar niet geniet van de reis om daar te komen? 

Of dat je zó graag ervan wil kunnen leven, dat je alle klanten accepteert, maar dat je helemaal niet blij wordt om met ze te werken?

Wij mensen zijn energie wezens en het Universum waarin we leven werkt op basis van frequentie. Als je mensen aantrekt die geen ‘hell yes’ voor je zijn, dan zijn het klanten met een lage resonantie. Jij wil natuurlijk hoge resonerende klanten die de energie hebben waarbij jij voelt: Wauw, wat is het een feest om met jou te mogen werken! Dat is in ieder geval het gevoel wat ik wil hebben met de klanten waarmee ik werk. En werkelijk waar: al mijn klanten vind ik zó leuk! Ik vind het echt een groot feest dat ik met ze mag werken. Ze inspireren mij zo, hebben geweldige missies, groot goud in zich en in de energetische verbinding voelt het kloppend. 

Om alleen nog met zielsklanten te willen werken en je zielswerk via je bedrijf neer te zetten, waarbij je inherente businessgroei wil creëren, is marketing voor alles in het ondernemerschap het beste medicijn om dit te doen. Ze roept jou op om op te gaan staan als nooit tevoren: zodat je stopt met het verbergen van jouw magie, zodat je jouw mogelijke angsten om te worden beoordeeld op jouw waarheden onder ogen gaat zien, zodat jij uniek jezelf gaat zijn. Marketing is een voertuig om onze gaven die we vanaf onze geboorte mee hebben gekregen te gebruiken om anderen te helpen en vooral onszelf te ervaren.

Het gaat dus ook niet om de 100.000 euro per jaar, maar om jouw zielswerk. Marketing zorgt voor zo veel meer dan wat de ondernemerswereld je doet laten geloven. Het is meer dan contentstrategieën, branding, ideale klantoefeningen en het laten groeien van je volgers. Je moet dapper en moedig zijn, boven jezelf uitstijgen en je zielswerk met de wereld delen om door dit fysieke en energetische portaal van zelfexpressie te reizen. 

Human Design helpt je daarbij om de marketingstrategieën en tactieken te zuiveren en diegene los te laten die niet voor jouw energetische blauwdruk zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel strategieën en tactieken waaruit je kunt kiezen, en jouw design laat jou zien wat daarbinnen werkt voor jou. Dat scheelt heel veel uitproberen, ploeteren en dingen doen die niet goed voelen voor jou of niet werken voor jou. 

Ik leer je dit met veel liefde in mijn online training of in de Human Design mastermind:

  1. Start direct met From Calling to Career 

Dit is een online programma voor soulpreneurs die klaar zijn om hun bedrijf vanuit alignment met hun design te gaan runnen. Het is een once-in-a-lifetime ervaring waarbij je wordt gezien, begeleid en supported door een Projector die al haar kennis en wijsheden met je deelt voor meer ease, flow en overvloed op een manier die werkt voor jou en goed voelt voor jou.

2. Word onderdeel van de eerste Human Design Mastermind van Nederland

Op 22 februari starten Human Design Expert Hester van Rooijen en ik de eerste Human Design Mastermind van Nederland. In deze mastermind is er plek voor 8 ambitieuze ondernemers die in zes maanden hun business by design willen gaan runnen.