Deze blog is er speciaal voor de Manifesting Generators en de Generators, en natuurlijk voor iedereen die met een Manifesting Generator of Generator samenleeft of werkt. Zij zijn namelijk de enige energy types die een sacrale autoriteit kunnen hebben, omdat alleen zij het sacrale centrum gedefinieerd hebben. Echter is het niet zo dat alle Manifesting Generators en Generators deze autoriteit hebben, want ze kunnen ook een emotionele autoriteit hebben. Mocht jij of iemand die jij kent een sacrale autoriteit hebben, dan is deze blog voor jou. 

Sacrale autoriteit

Wanneer er achter ‘inner authority’ het woord ‘sacral’ staat, dan heb je een sacrale autoriteit. Je ontdekt dit in jouw chart doordat jouw sacraal gedefinieerd is (het tweede vierkant van onderaf of bovenaf) en jouw solar plexus niet gedefinieerd is (het meest rechtse centrum is dan wit bij jou). Jij mag vertrouwen op jouw onderbuikgevoel en vanuit daar beslissingen maken. Doe dit nooit vanuit je hoofd, maar luister altijd naar jouw onderbuikgevoel. Dit onderbuikgevoel heeft als reactie vaak een stevige verbale uh-huh (ja) of unh-uh (nee). Het kan ook een gevoel in jouw lichaam zijn van het trekken naar of wegduwen van een beslissing.

Het is hierbij belangrijk onderscheid te maken tussen jouw onderbuikgevoel en jouw emoties. Jouw emoties kunnen all over the place zijn, terwijl jouw onderbuikgevoel altijd rustig blijft. Even rustig gaan zitten en bij jezelf naar binnen keren kan jou enorm helpen om uit de waas van de emotie te stappen en naar jouw onderbuikgevoel te luisteren. De sacrale autoriteit is een van de duidelijkste autoriteiten, omdat het in zijn vermogen zit om het hoofd te omzeilen om tot jouw waarheid te komen zonder al te veel vragen te stellen als je er eenmaal verbinding mee hebt gemaakt. Voor mensen die deze autoriteit hebben is het daarom goed om gesloten vragen aan ze te stellen. Dan reageren ze direct vanuit hun onderbuik. 

Mijn man Arnoud is een Generator en dit helpt in onze communicatie enorm. Voorheen kon ik aan hem vragen ‘Wat wil je vanavond eten?’ of ‘Wat zullen we vandaag gaan doen?’(open vragen waar hij geen antwoord op had). Nu vraag ik hem ‘Zullen we vanavond risotto eten?’ of ‘Heb je zin om te gaan mountainbiken dat ik even mijn me-time pak?’. Dan weet hij altijd wat hij wil.

Voor jou met een sacrale autoriteit is het heel belangrijk om verbinding te maken met het sacraal en daarin zelfvertrouwen op te bouwen dat daar de antwoorden voor jou zitten. Het sacraal heeft alles te maken met arbeidskrachten en levenskracht, en als jezelf of bijvoorbeeld je kind met een sacrale autoriteit ja of nee vragen stelt, blijft jullie sacrale energie ingeschakeld. Tijdens een eenmalige gezins + relatiereading die ik voor een stel en hun gezin deed gaf ik ze deze tip mee voor hun Generator kind. Ik kreeg later van ze terug dat het stellen van gesloten vragen bij hun kind echt een enorme shift had gecreëerd. Maar niet alleen bij hem, bij het hele gezin. Hun gezinssamenstelling bestond namelijk uit drie Manifesting Generators en een Generator. Zij gaf ook aan dat ze nu veel meer intuïtief kon reageren nu haar vriend haar ook veel bewuster gesloten vragen stelde. 

Kinderen met deze autoriteit worden vaak geconditioneerd doordat hen wordt gevraagd hun ja of nee uit te leggen of te rechtvaardigen. Het kan goed zijn dat jij daar als volwassene nu nog steeds in geconditioneerd bent. Na verloop van tijd beginnen ze hun sacrale respons daardoor niet meer te vertrouwen en vertrouwen ze meer op hun hoofd om beslissingen te nemen, waardoor ze heel veel energie besteden aan besluiteloosheid en dit ook continu voor zichzelf blijven creëren. 

Echter, wanneer je een gesloten vraag aan een Manifesting Generator of Generator stelt, dan kunnen ze vanuit hun onderbuikgevoel reageren. Ze kunnen dan in het moment de ‘ja’ of ‘nee’ voelen, waarbij ze vanuit hun strategie reageren op iets of iemand buiten hen. Dit lijkt misschien zo simpel en zoiets kleins, om je vraagstelling aan te passen, maar zowel in dit gezin als in mijn gezin (met een Manifesting Generator dochter en Generator man) heeft dat heel veel betekend. Ik heb ze toen gecoacht in dat ze elkaar hierin kunnen helpen wanneer ze een beslissing moeten maken, dat ze elkaar dan gesloten vragen stellen om te ontdekken wat hun juiste beslissing is.

Bij de deelnemers van mijn Human Design in Business Training als bij mijn man doe ik dit ook. Als ze even niet weten wat de juiste beslissing is, dan som ik heel snel achter elkaar allemaal gesloten vragen op die ze bij hun beslissing brengen. Dan kan het hoofd er niet tussen komen en kun je vanuit je pure sacrale antwoorden reageren. Het is iedere keer weer fascinerend hoe snel het juiste besluit dan naar de oppervlakte komt. 

Geef je iemand namelijk opties, dan zal dit hun sacraal alleen maar verwarren. Enkele voorbeelden van goede manieren om vragen te formuleren zijn: “Wil jij jouw tanden poetsen?” “Wil je een appel?” in plaats van: “Wat wil je doen?” of “Wat wil je eten?” Door ze ja of nee-vragen te geven, kunnen ze keuzes maken die hen opwinden en gelukkig maken. Het antwoord dat ze nodig hebben, zit al in hen, maar als kind heb je hulp nodig om dit te oefenen en als volwassene heb je hulp nodig om je iedere keer weer te her-inneren dat daar jouw antwoorden zitten. 

Manifesting Generators en Generators worden geboren met hun sacraal ingeschakeld, maar hebben dat licht vaak gedimd door conditionering. Een Generator-kind is gemaakt om opgewonden te raken door de dingen die ze doen. Door hun sacrale energie actief te houden, krijgt een Generator-kind veel zelfvertrouwen, wat erg belangrijk voor hen zal zijn als ze opgroeien en steeds belangrijkere beslissingen nemen. Als volwassene is het heel interessant om te kijken: werd mijn sacrale energie vroeger actief gehouden? En nu? Hoe is het met mijn zelfvertrouwen gesteld? Maak ik nu beslissingen vanuit mijn onderbuik? Als ouder is het echt een geschenk aan de wereld om jouw Generator-kind te leren zichzelf en zijn sacraal reactie te vertrouwen. Dat is iets wat ik mijn dochter Jada heel bewust mee geef. Zo start ik altijd de dag met bewust haar sacraal te activeren door haar te vragen ‘Heb je lekker geslapen?’, ‘Wil je de fles?’, ‘Zullen we gaan ontbijten?’, ‘Zullen we gaan omkleden?’, ‘Ga je vandaag naar opa en oma toe?’, ‘Heeft Nijntje (haar knuffel) ook lekker geslapen?’. Dan antwoord ze met ‘ja’, ‘ja’, ‘ja’, en is ze geactiveerd.

Zelfvertrouwen vergroten

Een valkuil van iemand met een sacrale autoriteit kan zijn dat je ‘ja’ zegt tegen dingen waar je eigenlijk een sacrale ‘nee’ bij voelt. Het is daarom heel belangrijk om steeds meer ‘nee’ te gaan zeggen tegen de dingen waar je een sacrale nee bij voelt. Daardoor ontstaat er meer ruimte voor wat je wél wil, en elimineer je steeds meer wat je niet wil. Doordat jij het sacrale centrum hebt gedefinieerd en daardoor de levensenergie uit jezelf haalt, kun je heel veel doen, maar is het dus de vraag: wil ik dat wel? De energie hebben betekent niet dat je standaard ‘ja’ op alles moet eggen. Want daar ligt de valkuil voor deze autoriteit: het pleasen van anderen. Voor jou is het dus belangrijk om na te gaan: zijn er gebieden in mijn leven waar ik ‘ja’ zeg, terwijl ik een ‘nee’ voel?, ‘Neem ik meer op mijn schouders dan dat ik zou willen (bijvoorbeeld omdat niemand anders in beweging komt)?’, ‘Negeer ik mijn eigen waarheid en wat ik daadwerkelijk wil (om wat voor reden dan ook: financieel, enz.)?’.

Ik zie heel vaak bij mijn klanten met deze autoriteit dat ze al heel lang een nee voelen bij bijvoorbeeld hun aanbod, een klant, een samenwerking, enz. en dat ze dan tóch gewoon doorgaan. Ze geven dan aan zich helemaal niet te herkennen in dat Manifesting Generators of Generators altijd met energie opstaan en deze ingebouwd hebben. Dat komt dan dus doordat ze niet aligned zijn met hun design. Jouw autoriteit is namelijk jouw innerlijk kompas, jouw beslissingsmechanisme. Wanneer je daar niet naar luistert, maak je dus verkeerde beslissingen en zit je niet op het pad dat voor jou is bedoeld. Dat creëert energielekken. Leer dus echt te leven vanuit jouw autoriteit.

Heb je daar hulp bij nodig? Ik ben er voor je. 

  • Doe mee aan mijn Human Design in Business Challenge – de gouden basis

Deze challenge is voor ondernemers (to be) die willen vertrouwen op wat ze voelen in hun lijf, waardoor ze authentieke en krachtige keuzes gaan maken in hun weg naar succes en  de stappen durven gaan zetten. Je stapt af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ en krijg inzicht in hoe jij het makkelijkst kansen creëert en soepel grote resultaten behaald door jezelf te zijn. Je gaat nog veel meer achter jouw unieke energie staan en in jezelf geloven. Doordat jij het waard bent en je dat in je diepste vezel voelt, ga je ontvangen wat je wenst. 

  • Ontvang een Human Design in Business Reading – gebruiksaanwijzing voor het leven

De Human Design in Business reading is een blauwdruk voor de ondernemer die haar unieke energie authentiek en ijzersterk in haar bedrijf wil neerzetten. Je wil krachtige content schrijven en authentieke marketing doen die naadloos aansluit op jouw unieke energie en de verlangens van jouw droomklant, zodat jouw droomklanten ‘ja’ zeggen. Je wil weten wat jouw talenten zijn, zodat je voor jezelf en jouw aanbod kunt gaan staan. Daar gaan droomklanten massaal op reageren en dat is wat je wenst.

  • Start direct met mijn Human Design in Business Training – voor als je een complete business by design wil

Dit is een online programma voor ondernemers die willen leren begrijpen en herkennen wat ze uniek maakt. Je wil zelfverzekerd(er) worden over volgende stappen en écht actie gaan ondernemen. Je wenst een krachtigere brand, vanuit een diepere authenticiteit. Een brand die consistent is en blijft groeien. Je wenst ook te ontdekken hoe jij persoonlijk overvloed aantrekt. Het lijkt je gewoon zo heerlijk om je business te runnen op een manier die goed voelt, waarbij het makkelijker, gestroomlijnder en meer verbonden voelt, en resulteert in meer overvloed, geluk en plezier. Daar kun je vandaag direct mee starten door in de training te stappen.