Afgelopen november gaf ik mijn allereerste retreat. In het organiseren van dit retreat is zo veel terug te herleiden naar mijn design. Waarom ik bijvoorbeeld met mijn gedefinieerde gate 27 zo veel gaf dat ik verlies draaide en er zelf niets aan over hield. In deze blog licht ik gate 27 toe en deel ik mijn verhaal.

Gate 27 staat voor genereus geven. Ik ben me hier bewust van, want de lijn van deze gate is zwart. In jouw Human Design chart vind je drie kleuren terug: zwart (dan ben je je er bewust van), rood (dan ben je je er onbewust van) en rood/zwart (dan ben je je er soms bewust van en soms niet). Wanneer deze gate omcirkeld is, staat er een cirkeltje om het cijfer 27. Ik heb altijd al geweten dat ik veel geef, maar toen ik dit in mijn Human Design ontdekte, was dit een fijne bevestiging.

Het verhoogde ook direct mijn bewustzijn, want ik leerde daardoor bewuster vanuit dit kanaal te kijken naar alles wat ik in mijn leven doe. Ik weet namelijk dat als ik mezelf aan iets of iemand geef, ik dan over-geef. Dan krijg je van mij heel veel. In mijn aanbod krijg ik dat ook vaak te horen.

Ik weet dus dat als ik ergens in stap, dat ik daarop voorbereid moet zijn. Deze gate staat namelijk ook voor het bouwen van een space waar mensen kwetsbaar en open kunnen zijn. Iedereen die deelnemer is, weet dat ik dit doe. Ik hold die space voor al mijn deelnemers door all of me te geven. Door dit te weten helpt het mij om daar nu beter over na te denken of ik de tijd en energie heb om alles te geven, bijvoorbeeld wanneer ik iets nieuws ontwikkel, als ook dat ik ervoor moet zorgen om er ook adequaat voor gecompenseerd te worden, omdat ik standaard veel te veel geef. De energie die ik er in stop moet dus wel gematcht worden met wat het oplevert, anders put ik uit (of put ik mijn bedrijf uit ;-)). 

Mijn retreat was daar een heel mooi voorbeeld van. In december 2020 deelde ik in de laatste coachcall van 2020 mijn bold move voor 2021: ik wilde graag Ayahuasca doen. Dat stond al lang op mijn verlanglijstje en ik voelde dat dit het jaar ging worden dat het zou gaan gebeuren. Wat ik niet had kunnen weten, was dat er toen een zaadje werd geplant bij de deelnemers van Your Life Your Conditions (mijn eerste online training). Zij wilden dit ook doen en nodigden mij uit voor het organiseren van mijn allereerste retreat. 

In mei stuurde ik ze een enquête met de vraag wanneer ze zouden kunnen (ik noemde de datums van de accommodatie die ik had gevonden, wanneer deze beschikbaar was) en wat ze ervoor zouden willen betalen. De datum was echt een wonder: er was één week waarop iedereen kon. Dat was dus meteen geregeld. De gemiddelde prijs die er uit kwam was 600 euro. Ik besloot ze daarom voor 600 euro (ex btw) te laten deelnemen, want ik wilde dat ze er allemaal bij konden zijn. 

In plaats van een beraming te maken van de kosten – die ik losjes wel in mijn hoofd heb gemaakt – en vanuit daar beslissingen te maken wat wel en niet te doen, ben ik eerst contact gaan leggen met de dame waarbij ik de Ayahuasca ceremonie wilde regelen en vroeg ik mijn broer met zijn cateringbedrijf om met zijn sterrenniveau-koken ervaring geweldig eten voor ons te verzorgen. Dit was mijn 1057 Perfect Form kanaal in mijn design: mijn retreat moest de perfecte vorm hebben. Ik wilde ze de best mogelijke transformaties geven met de beste Ayahuasca begeleiding, het lekkerste eten en de allermooiste accommodatie. Daarnaast wilde ik dat ze allemaal Human Design readingen ontvingen van de beste HD expert die readings doet, waarbij ik die expert vroeg hier een offerte voor te maken. Mijn gate 27 was maximaal geactiveerd in combinatie met mijn 1057 Perfect Form kanaal: ik was volledig bezig met alles wat ik ze wilde geven, en wilde dat in de meest perfect mogelijke vorm. 

Ik boekte de accommodatie en zei de rest ook allemaal toe. Ook vanuit de gedachte dat er nog wel een aantal deelnemers zouden aansluiten. Ik had dus geen beraming voor verschillende scenario’s gemaakt. Mijn focus lag volleeeeeedig op het dienen en geven. Dat komt ook terug in mijn design, want ik heb een open hart centrum. Mijn motivator is daardoor dienen, en niet geld. Daarnaast is de valkuil van dit centrum te lage prijzen vragen en mezelf onderschatten.

Dat is wat er uiteindelijk ook gebeurde. Ik wilde ze alles geven, in de perfecte vorm, voor de prijs die zij ervoor wilden betalen, en vergat volledig mezelf. Om je een inzicht te geven. Er gingen 9 betaalde deelnemers mee, dus dat is 9 x 600 euro = 5400 euro.

Mijn kosten:

Accommodatie 3333 euro

Eten: 800 euro

Ayahuasca: 1800 euro

Omzetbelasting die ik heb af te dragen: 540 euro

Dit is alleen al 6473 euro. 

En dan kocht ik ook nog een journal, pen en edelstenen voor ze.

En dan heb ik heel veel geluk gehad dat mijn broer het voor een familieprijs deed en ik van de lieve Human Design expert de readings cadeau kreeg, omdat ze de situatie kende. Ze bood dat helemaal uit zichzelf aan en ik vond dat zo lief. Ik had toen echt tranen in mijn ogen. Ik bedacht eerst dat ik zelf de readings dan wel zou doen (ook al is dit totaal niet Projector stijl en heb ik er juist bewust voor gekozen dit niet zelf te willen doen, ook hierin zou ik dan weer alles zijn gaan geven voor mijn deelnemers), maar zij bood dit aan en ik wist dat dit een les in ontvangen was. 

Waarom ik dit zo openlijk met je deel, is omdat ik je hiermee wil laten inzien dat je binnen je design de hoge frequentie van iets kunt ervaren, maar ook de lage frequentie. Als je in een lage frequentie zit, dan krijg je leerlessen. Net zo lang totdat je bereid bent om die les te leren en je af te stemmen op de hogere frequentie. Dat is wat dit retreat voor mij is geweest: een geweldig mooie, maar ook intense leerles voor mijn open hartcentrum. Ik had namelijk tot dan toe altijd veel te lage prijzen voor mijn aanbod gevraagd en na deze zoveelste les was het tijd daar verandering in aan te brengen. Ik had de les begrepen.

Doordat ik iedereen er zó graag bij wilde hebben, had ik een veel te lage prijs gevraagd. Het klopte achteraf gezien ook dat ze er allemaal bij waren en dat het echt de bedoeling was mijn allereerste retreat met alleen de deelnemers van mijn training te doen. Maar voor een volgende keer weet ik: I am not for everybody. Ik kan niet ieders vriend zijn, ik kan niet aan iedereen mijn spaarzame energie besteden als wij geen energetische match zijn, en zo ben ik ook niet voor iedereen in mijn prijzen. En als je echt met mij wil werken, dan ben je bereid om die prijs ervoor te betalen. Dan weet je ook dat je véél krijgt (gate 27), ik een open en kwetsbare space creëer die mega transformerend is (gate 27), dat je het allemaal in de perfecte vorm ontvangt (10-57 kanaal), en dat ik je help om (weer) verliefd te worden op jezelf en het leven (gate 10). Dan weet en voel jij ook dat het die prijs waard is. Of zelfs meer dan dat ik ervoor vraag. En ondertussen leer ik mijn prijzen steeds beter te ownen. Want ook mijn volgende retreat is nog niet de prijs die het echt waard is. Maar iedere keer na een retreat kan ik de prijs weer iets meer omhoog gooien, precies zoals goed voelt voor mij.

Om je even mee te nemen in het volgende retreat om je een heel open beeld te geven van mijn proces hierin (want dit keer heb ik wel een kostenberaming gemaakt ;-)), waarbij ik even uitga van 14 personen:

Accommodatie: 3750 euro (dit keer inclusief opgemaakte bedden en handdoeken)

Uitgebreide Human Design reading: 3500 euro

Goodiebags: 250 euro

Eten: 3000 euro (ik miste op het retreat enorm een rechterhand die er de hele dag is om alles klaar te zetten, het eten te bereiden, enz. Dus ik heb nu mijn broer gevraagd om er 5 dagen te zijn, als ook dat ik hem gevraagd heb om er nog meer zijn culinaire in te verwerken. I know, dit is mijn Perfect form kanaal. Maar ik voel dat ik dat wil doen).

Omzetbelasting: 1050

= 11550 euro

Ik heb met mijn broer en mezelf afgesproken dat we vanaf 10 personen het door laten gaan. Dat is al een hele belangrijke learning. Ik heb bij de Ayahuasca ceremonie bijvoorbeeld voor 12 personen betaald, terwijl we met 8 waren die Ayahuasca wilden doen. Ik heb een accommodatie geboekt voor 30 personen (niet dat ik er zo veel op retreat mee wilden, maar met 14 personen zou iedereen plus mij erbij een eigen kamer hebben gehad). We waren nu met de fotograaf erbij met 11. Van die ‘fouten’ heb ik geleerd. Want het is zo belangrijk om inzichtelijk te maken wanneer je break-even draait (hoeveel deelnemers je dan moet hebben) en wanneer het aantrekkelijk is voor de mensen die je inhuurt en natuurlijk ook voor mezelf voor alles wat ik geef. 

Bij 10 personen houd ik er zelf 4000 euro aan over. Daarvoor in de plaats krijg je mij de hele week, want in deze kostenberaming staat nog niet mijn waarde en wat ik je allemaal geef. Door me in Human Design te verdiepen in onder andere gate 27 en dat veel meer te gaan leven, heb ik echt geleerd dat ik gecompenseerd mag worden voor alles wat ik geef. Want er zelf 4000 euro aan overhouden is een schijntje in vergelijking met wat het programma en ik waard zijn, en ook met wat ik weet dat andere retreat organisators er aan overhouden, ook met betrekking tot wat ik je allemaal geef.

Maar dit is een leerproces van prijzen ownen met mijn open hart, goed inzichtelijk maken wat de impact is van mijn over-giving en daarin gecompenseerd worden. Want zoals ik net schreef dat gate 27 staat voor het bouwen van een space waar iedereen kwetsbaar en open mag zijn, is dat wat ik overal faciliteer door mezelf te zijn en deze space te creëren om mega transformaties te realiseren.

Iedere keer dat ik een retreat verder ben, zal ik groeien in mijn prijzen en ze beter kunnen ownen. Dat is een proces waar ik met heel veel plezier in leer. Als ik soms anderen 4500 euro zie vragen voor een retreat met een minder hoge standaard met betrekking tot de perfecte vorm, van kortere duur, maar waar ze echt betalen voor de tijd met de expert, dan moet ik lachen om mezelf en ben ik dankbaar dat mij gespiegeld word wat er voor mij in het verschiet ligt. 

Ik wil je hiermee laten inzien dat Human Design, het leven en het ondernemerschap een groot experiment en avontuur zijn. En dat we hier allemaal zijn om te leren, maar vooral te unlearning: je te ontdoen van conditionering. Human Design is daar zo’n prachtig systeem voor om je daarbij te helpen. Het creeert zo veel bewustwording, voelt als thuiskomen (want dat kom je ook bij jezelf) en je gaat jezelf op zo’n diep zielsniveau leren kennen. Dat is ook waar we in het retreat lekker veel mee gaan spelen: met Human Design. Ik ben er een week lang voor je om je alles te geven van mijn Human Design kennis op basis van de uitnodigingen die ik van jou krijg. Ik geef je mijn alles, in de perfecte vorm in een kwetsbare en open space waar je helemaal jezelf mag zijn. 

Wil dieper in Human Design duiken?

  • Doe mee aan mijn Human Design in Business Challenge – de gouden basis

Deze challenge is voor ondernemers (to be) die willen vertrouwen op wat ze voelen in hun lijf, waardoor ze authentieke en krachtige keuzes gaan maken in hun weg naar succes en  de stappen durven gaan zetten. Je stapt af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ en krijg inzicht in hoe jij het makkelijkst kansen creëert en soepel grote resultaten behaald door jezelf te zijn. Je gaat nog veel meer achter jouw unieke energie staan en in jezelf geloven. Doordat jij het waard bent en je dat in je diepste vezel voelt, ga je ontvangen wat je wenst. 

  • Ontvang een Human Design in Business Reading – gebruiksaanwijzing voor het leven met de basis, content, marketing, positionering by design, wat de klant van jou verlangt + jouw raadgevers of jij wel of niet op jouw pad zit

De Human Design in Business reading is een blauwdruk voor de ondernemer die haar unieke energie authentiek en ijzersterk in haar bedrijf wil neerzetten. Je wil krachtige content schrijven en authentieke marketing doen die naadloos aansluit op jouw unieke energie en de verlangens van jouw droomklant, zodat jouw droomklanten ‘ja’ zeggen. Je wil weten wat jouw talenten zijn, zodat je voor jezelf en jouw aanbod kunt gaan staan. Daar gaan droomklanten massaal op reageren en dat is wat je wenst.

  • Start direct met mijn Human Design in Business Training – voor als je een complete business by design wil

Dit is een online programma voor ondernemers die willen leren begrijpen en herkennen wat ze uniek maakt. Je wil zelfverzekerd(er) worden over volgende stappen en écht actie gaan ondernemen. Je wenst een krachtigere brand, vanuit een diepere authenticiteit. Een brand die consistent is en blijft groeien. Je wenst ook te ontdekken hoe jij persoonlijk overvloed aantrekt. Het lijkt je gewoon zo heerlijk om je business te runnen op een manier die goed voelt, waarbij het makkelijker, gestroomlijnder en meer verbonden voelt, en resulteert in meer overvloed, geluk en plezier. Daar kun je vandaag direct mee starten door in de training te stappen.