Vier weken geleden ontving ik mijn luisterkind afstemming van Silvie van Sil Lavie – Leven in verbinding. Wauw, wat kwam deze afstemming bij mij binnen. Ze begon met dat ik een hele lieve zorgzame, mooi een slimme tante ben die heel goed weet wat ze wil en linksom of rechtsom altijd wel een weg vindt om erbij uit te komen. Dit sluit helemaal aan op het thema van deze blog: de drie niveaus van ‘willen’. Ik weet namelijk altijd heel goed wat ik wil én het lukt mij ook altijd om het daadwerkelijk echt waar te maken. Hoe ik dat doe? Dat vertel ik in deze blog. Ik neem je mee aan de hand van een heel persoonlijk verhaal en wat er gebeurde toen ik het meest sterke niveau van ‘willen’ met betrekking tot dit verhaal ging toepassen.

Even terug naar de luisterkind afstemming, want dat was zo bijzonder! Silvie gaf aan dat ik heel theoretisch aangelegd ben, maar dat er van binnen ook echt een beelddenker zit. Dat herken ik ook heel erg aan mezelf. Enerzijds het theoretische wat natuurlijk heel erg in mijn PhD tot zijn recht komt. Anderzijds de beelddenker die haar toekomst altijd goed weet te visualiseren. Mijn wereldreis van 2019/2020 zag ik bijvoorbeeld al ruim een jaar van tevoren helemaal voor me. Silvie schreef dat ik het groots voor me zie en ook voel dat ik daar naartoe beweeg. Ik weet inderdaad heel goed wat ik wil.

Echter, in deze blog wil ik iets heel kwetsbaars met jou delen. Deze woorden klinken namelijk allemaal prachtig en dat zijn ze ook absoluut. Maar er schuilt ook een pijn achter dit verhaal die naar voren kwam. In deze blog vertel ik over deze pijn. En wat er gebeurde op het moment dat ik na de afstemming besloot om het meest krachtige niveau van ‘willen’ toe te passen. Wauw, er werd ineens zo veel geshift wat direct allemaal overvloed op mijn pad bracht zoals de cursus Moneyfesteren die ik won van Willemijn Welten en nieuwe klanten.

Wil jij écht heel graag iets? Wat dat dan ook is? Lees dan vooral verder, zodat je weet op welk niveau van ‘willen’ je tegen jezelf en jouw omgeving mag gaan praten om het ook echt daadwerkelijk naar je toe te gaan trekken. Dat is wat ik jou gun! 

Terug naar mijn verhaal en mijn pijn. Silvie vertelde dat ik de boeken en studies wat vaker mag loslaten en meer echt contact mag leggen met mijn innerlijke zelf. Juist dan gaat mijn business nog veel meer vooruit zoals ik dat voor ogen heb. Dit is ook weer zo bijzonder, want deze boodschap gaf Desiree mij ook tijdens een visualisatie in juni. En toch verviel ik weer in dat patroon van me heel erg vastklampen aan boeken, studies en wijsheden. Door de afstemming van Silvie ben ik er voor het eerst in mijn leven achter gekomen waarom ik dit doe. 

Ik luister namelijk nog niet volledig naar mijn innerlijke stem. Ik ben al wel heel ver, maar ik kom er nog niet helemaal omdat er een klei stukje van mezelf nog niet alle ruimte heeft gekregen. Dit komt door een pijn die heel diep zit. Ik durf mezelf namelijk door mijn intense pestervaring nog niet volledig goed te keuren omdat ik zo vaak die afwijzing tot diep in mij heb gevoeld. Daardoor zoek ik nu de bevestiging van de ander. Ik wil dat de ander net zo overtuigd is van mijn kwaliteiten zoals ik, maar de angst en pijn dat ik iets niet kan zit in mij zelf. Die pijn wil ik niet meer (hier zit dus een heel duidelijk verlangen en waar het niveau van ’willen’ super essentieel is om het ook daadwerkelijk te gaan bereiken), waardoor ik de drive heb gevonden om de wereld te laten zien wie Aniek is en wat ze allemaal kan. De boodschap van Silvie: het is tijd om je shit los te laten. Je mag de erkenning in jezelf zoeken en niet bij de ander. 

En dat is precies wat ik vier weken geleden op donderdag besloot te doen. Wat er toen gebeurde was echt bizar! Ineens begon alles in mijn business te stromen. Vrijdag kwamen er out of the blue veel nieuwe klanten voor Your Life Your Conditions als ook de masterclasses. Ik ontving een e-mail van een volger dat ze heel graag een businesstraject bij mij wil doen, of ik dat op dit moment faciliteer? Maandag won ik de cursus Moneyfesteren van Willemijn Welten. Dat terwijl ik vorige week mezelf had genomineerd tijdens haar eerste winactie, daar stories aan had gewijd en anderen allemaal super lief hadden gereageerd op mijn reactie waarom ik het zou moeten winnen. Ik won toen niet. Dit keer was ze jarig en had ze nog een winactie. Nu voelde ik dat ik haar heel graag wilde feliciteren, zonder mezelf te taggen voor een prijs. Twee andere lieve dames deden dit echter wel en daardoor won ik maandag dus alsnog de cursus van Willemijn die ik had willlen winnen. Zo bizar! Dit was dus echt een gevolg van mijn besluit op donderdag. Waarom bereikte ik dit allemaal met één besluit?

Over dat besluit wil ik nu verder ingaan in deze blog. Ik zei donderdag namelijk letterlijk: Ik commit mezelf er aan om mijn shit los te gaan laten. Vooral dat woordje ‘commit’ is super belangrijk. Ik leg je nu uit waarom, aan de hand van het voorbeeld van rijkdom.

Arme mensen hebben veel goede redenen waarom het een probleem kan zijn om rijk te worden en überhaupt om daadwerkelijk rijk te zijn. Als gevolg hiervan zijn ze er niet 100 procent zeker van dat ze echt rijk willen worden. Hun boodschap aan het Universum en anderen is verwarrend. Hoe ontstaat deze verwarring? Omdat hun boodschap aan zichzelf verwarrend is.

Dit gaat over de kracht van intentie. Je krijgt altijd wat je wilt – wat je onbewust wilt, niet wat je zegt dat je wilt. Wanneer je zegt ‘ik wil rijk worden’, maar op onbewwust niveau is er het verwarrende signaal van de gedachte ‘maar dat lukt mij toch niet’ of ‘dat is niet voor mij weggelegd’ of ‘er staat geen goudpot in mijn tuin’, dan ga je nooit rijk worden. Je kunt niet het hardop zeggen of denken, terwijl er op onbewust niveau een andere overtuiging zit met andere gedachten. 

Als je niet de rijkdom bereikt waarvan jij zegt dat jij die zo wenst, is de kans groot dat dit ten eerste komt omdat je op onbewust niveau geen echte rijkdom wil, of ten tweede, je niet bereid bent te doen wat nodig is om het te creëren. Er zit namelijk een heel groot verschil tussen iets willen en iets écht willen. Dat leg ik je nu uit. 

Er zijn drie niveaus van willen. Het eerste niveau is ‘Ik wil rijk worden’. Dat is een andere manier om te zeggen: ‘Ik hoop de loterij te winnen’ of ‘ik wacht totdat het geld in mijn schoot valt’. Alleen willen is zinloos. Willen leidt niet noodzakelijk tot hebben. Willen zonder te hebben, leidt tot meer willen. Hierdoor wordt willen een gewoonte en leidt alleen tot zichzelf, waardoor een perfecte cirkel ontstaat die nergens toe leidt. Rijkdom komt niet alleen door het te willen. Hoe weet je dat dit waar is? Met een simpele reality check: miljarden mensen willen rijk zijn, relatief weinig zijn het echt. 

Het tweede niveau van willen is ‘Ik kies ervoor rijk te zijn’. Dit houdt in dat je besluit rijk te worden. Kiezen is een veel sterkere energie dan het eerste niveau en gaat hand in hand met verantwoordelijk zijn voor het creëren van je realiteit. Het woord besluit komt van het Latijnse woord decidere, wat betekent ‘alle andere alternatieven doden’. Kiezen is beter, maar niet de beste.

Het derde niveau van willen is ‘Ik verbind/commit mij ertoe rijk te zijn’. De definitie van het woord commit is ‘zich onvoorwaardelijk wijden’. Dit betekent absoluut niets achterhouden; je 100 procent geven van alles wat je hebt om rijkdom te verwerven. Het betekent dat je bereid bent om te doen wat nodig is, net zo lang als nodig is. Dit is de manier van de krijger. Geen excuses, geen mitsen, geen maren, geen maybes – en falen is geen optie.

Ik commit mij ertoe rijk te zijn. Zeg dat tegen jezelf. Wat komt er voor je op? Of zoals ik donderdag deed: Ik commit mezelf er aan om mijn shit los te laten. Voor sommigen voelt het empowerment. Voor anderen voelt het ontmoedigend. De meeste mensen zouden zich nooit echt 100% inzetten om rijk te worden. Als je hen zou vragen: ‘Zou je wedden voor jouw leven op dat je de komende tien jaar rijk zult zijn?’. De meesten zouden zeggen: ‘Echt niet!’. Dat is het verschil tussen rijke mensen en arme mensen. Juist omdat mensen zich niet echt willen committeren om rijk te zijn, zijn ze niet rijk en zullen ze dat waarschijnlijk ook nooit worden.

Dat geldt net zo goed voor jezelf committen aan jouw shit los te laten. Ik zie dat zo veel om  mij heen, dat mensen hun shit niet durven los te laten omdat ze bang zijn voor wat ze tegen gaan komen. Maar alleen dit niveau van ‘willen’ gaat voor de ware innerlijke transformatie zorgen. Soms hoor ik wel eens ‘Maar ik probeer zo hard, natuurlijk wil ik mijn shit loslaten of natuurlijk wil ik rijk worden’. Dat je het probeert, betekent weinig. De definitie van toewijding is namelijk je onvoorwaardelijk aan iets wijden, waarbij het sleutelwoord onvoorwaardelijk is. 

Wil jij dieper in Human Design duiken en je shit loslaten?

1. Doe mee aan mijn gratis Human Design in Business Challenge

Dit is voor ondernemers (to be) die klaar zijn om hun business te gaan runnen op de manier waarvoor ze designed zijn. Stap af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ waarvoor je een stukje ziel moet inleveren en ontdek jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing. Krijg inzicht in jouw unieke talenten.

2. Ga mee op Human Design retreat

In 2022 organiseer ik het Human Design in Business retreat. Dit is voor iedereen die 5 dagen omringd wil zijn met gelijkgestemde ondernemers om samen op een diep niveau je design te leren integreren in je business en life.

3. Start direct met From Calling to Career 

Dit is een online programma voor soulpreneurs die klaar zijn om hun bedrijf vanuit alignment met hun design te gaan runnen. Het is een once-in-a-lifetime ervaring waarbij je wordt gezien, begeleid en supported door een Projector die al haar kennis en wijsheden met je deelt voor meer ease, flow en overvloed op een manier die werkt voor jou en goed voelt voor jou.