Ik zie vaak veel ondernemers ploeteren. Ze lopen iedere keer tegen dezelfde dingen aan. Klanten die slecht betalen, lanceringen die niet van de grond komen, ze houden zichzelf klein, ze blijven opdrachten, klanten en samenwerkingen aannemen waar ze op leeglopen, ze blijven een aanbod ontwikkelen dat niet goed loopt en ga zo maar door. Bij de eerste keer denk je ‘het zal de volgende keer wel beter zijn’. Vaak gaat jouw hoofd dan ook allemaal verklaringen bedenken waarom dit niet het moment was. Je miste misschien nog kennis, het was geen goed lanceringsmoment voor jouw klant, je had nog die ene mail moeten sturen, meer zichtbaar moeten zijn, toch advertenties moeten draaien, enz. De tweede keer gebeurt het weer, en de derde keer ook. Je begint een patroon te ontdekken en vraagt je af ‘waarom overkomt mij dit nou?’. In deze blog ontdek je waardoor dit komt, zodat je op dit thema kunt gaan deconditioneren en je het tij voor jezelf kunt keren: de les is geleerd.

Het Universum stuurt jou lessen

Binnen Human Design werkt het zo dat als je ergens niet jezelf bent, je dan lessen op je pad krijgt. Je mag dan gaan deconditioneren. Die lessen krijg je als boodschap: ‘hey, dit is niet hoe je bent bedoeld. Als je deze les leert, dan kom je weer terug bij hoe je bent bedoeld, dan gaat het weer stromen voor je’. Wat daar echter wel voor nodig is, is dat je bereid bent om die les te leren.

Die bereidheid is essentieel. Als je met mij werkt, moet je bereid zijn bij jezelf naar binnen te gaan. Waarom? Omdat je dan echt gaat integreren, belichamen en transformeren. Alleen dan is echte groei mogelijk. Je moet de les namelijk wel willen leren, anders blijf je er tegenaan lopen. Misschien wel een heel leven lang. 

We kunnen namelijk alleen door te deconditioneren bij onze kern komen. Jouw ware zelf en dus jouw design, gaat nooit verloren, maar ‘slechts’ ondergronds. Er zijn door jouw leven heen laagjes over jouw kern heen gekomen. Maar die kern die blijft. Vervolgens krijg je lessen gestuurd om terug naar die kern te komen en de laagjes af te pellen. 

Wanneer je niet bereid bent om de les te leren, komt deze dus terug. Wat ik vaak zie gebeuren, is dat je problemen probeert aan te pakken. Dit verzacht tijdelijk, maar symptoombestrijding is geen genezing. Een nieuwe werkplek kiezen, een nieuwe richting in je bedrijf, een nieuwe fotoshoot doen, een nieuw product ontwikkelen: het kan het allemaal tijdelijk verzachten, maar als je de bron niet aanpakt van waarom je problemen had op de vorige werkplek, in de vorige richting, met jouw zelfbeeld of in het vorige product, dan komt dat nu ook weer terug. Dat is een kwestie van tijd. Daarom krijg je ook altijd lessen en opdrachten van het Universum wanneer je niet aligned bent in je design. Net zo lang totdat je op het niveau van jouw bewustzijn het gaat aanpakken.

Hoe doe ik dat, deconditioneren?

Er zijn verschillende manieren om de les te leren en bij jezelf naar binnen te gaan. In mijn Human Design in Business Training ga ik hier uitgebreid op in en geef ik je vele manieren mee hoe dit te doen.

Onlangs mocht ik zelf een hele bijzondere, krachtige manier ervaren die echt meteen mega snel to the point komt: paardencoaching in combinatie met systemisch werk. Joyce Puister is hier expert in; zij helpt als mentor bij tragisch verlies om echt te genezen en de daadwerkelijke bron aan te pakken. Joyce en ik hebben besloten de handen ineen te slaan en samen een tweedaagse voor ondernemers te organiseren. Je hoeft geen tragisch verlies te hebben, Joyce kan met haar expertise iedere blokkade wegnemen. We hebben besloten samen iets te organiseren omdat we zien dat zo veel ondernemers ploeteren, dezelfde les blijven krijgen, en we ze gunnen dat ze de les leren en het echt bij de bron gaan aanpakken zodat ze verder kunnen. Zodat er wél succesvolle lanceringen komen, wél goed betalende klanten, klanten, samenwerkingen en opdrachten komen waar je wél energie van krijgt, een aanbod dat wél goed loopt, een bankrekening waar je wél trots op bent, wél zichtbaar gaan zijn omdat je van jezelf houdt en zelfvertrouwen hebt in wat jij komt brengen.

Op dag 1 ga je dit met de paarden en systemisch werk bij de bron aanpakken, op dag 2 gaan we met Human Design als tool jou helpen helder te krijgen wat jouw volgende stappen zijn nu de blokkade is weggenomen. Het beloven twee super transformerende, magische en helende dagen te worden, waarin er zo veel lessen geleerd gaan worden, waardoor je enorm gaat groeien door de ballast die je hebt losgelaten. Ben jij klaar voor meer vertrouwen, verbinding en vervulling? Schrijf je dan hier in.