Ik zie vaak veel ondernemers ploeteren. Ze lopen iedere keer tegen dezelfde dingen aan. Klanten die slecht betalen, lanceringen die niet van de grond komen, ze houden zichzelf klein, ze blijven opdrachten, klanten en samenwerkingen aannemen waar ze op leeglopen, ze blijven een aanbod ontwikkelen dat niet goed loopt en ga zo maar door. Bij de eerste keer denk je ‘het zal de volgende keer wel beter zijn’. Vaak gaat jouw hoofd dan ook allemaal verklaringen bedenken waarom dit niet het moment was. Je miste misschien nog kennis, het was geen goed lanceringsmoment voor jouw klant, je had nog die ene mail moeten sturen, meer zichtbaar moeten zijn, toch advertenties moeten draaien, enz. De tweede keer gebeurt het weer, en de derde keer ook. Je begint een patroon te ontdekken en vraagt je af ‘waarom overkomt mij dit nou?’. In deze blog ontdek je waardoor dit komt, zodat je op dit thema kunt gaan deconditioneren en je het tij voor jezelf kunt keren: de les is geleerd.

Het Universum stuurt jou lessen

Binnen Human Design werkt het zo dat als je ergens niet jezelf bent, je dan lessen op je pad krijgt. Je mag dan gaan deconditioneren. Die lessen krijg je als boodschap: ‘hey, dit is niet hoe je bent bedoeld. Als je deze les leert, dan kom je weer terug bij hoe je bent bedoeld, dan gaat het weer stromen voor je’. Wat daar echter wel voor nodig is, is dat je bereid bent om die les te leren.

Die bereidheid is essentieel. Als je met mij werkt, moet je bereid zijn bij jezelf naar binnen te gaan. Waarom? Omdat je dan echt gaat integreren, belichamen en transformeren. Alleen dan is echte groei mogelijk. Je moet de les namelijk wel willen leren, anders blijf je er tegenaan lopen. Misschien wel een heel leven lang. 

We kunnen namelijk alleen door te deconditioneren bij onze kern komen. Jouw ware zelf en dus jouw design, gaat nooit verloren, maar ‘slechts’ ondergronds. Er zijn door jouw leven heen laagjes over jouw kern heen gekomen. Maar die kern die blijft. Vervolgens krijg je lessen gestuurd om terug naar die kern te komen en de laagjes af te pellen. 

Wanneer je niet bereid bent om de les te leren, komt deze dus terug. Wat ik vaak zie gebeuren, is dat je problemen probeert aan te pakken. Dit verzacht tijdelijk, maar symptoombestrijding is geen genezing. Een nieuwe werkplek kiezen, een nieuwe richting in je bedrijf, een nieuwe fotoshoot doen, een nieuw product ontwikkelen: het kan het allemaal tijdelijk verzachten, maar als je de bron niet aanpakt van waarom je problemen had op de vorige werkplek, in de vorige richting, met jouw zelfbeeld of in het vorige product, dan komt dat nu ook weer terug. Dat is een kwestie van tijd. Daarom krijg je ook altijd lessen en opdrachten van het Universum wanneer je niet aligned bent in je design. Net zo lang totdat je op het niveau van jouw bewustzijn het gaat aanpakken.

Hoe doe ik dat, deconditioneren?

Er zijn verschillende manieren om de les te leren en bij jezelf naar binnen te gaan. In mijn Human Design in Business Training ga ik hier uitgebreid op in en geef ik je vele manieren mee hoe dit te doen.

  • Doe mee aan mijn Human Design in Business Challenge – de gouden basis

Deze challenge is voor ondernemers (to be) die willen vertrouwen op wat ze voelen in hun lijf, waardoor ze authentieke en krachtige keuzes gaan maken in hun weg naar succes en  de stappen durven gaan zetten. Je stapt af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ en krijg inzicht in hoe jij het makkelijkst kansen creëert en soepel grote resultaten behaald door jezelf te zijn. Je gaat nog veel meer achter jouw unieke energie staan en in jezelf geloven. Doordat jij het waard bent en je dat in je diepste vezel voelt, ga je ontvangen wat je wenst. 

  • Ontvang een Human Design in Business Reading – gebruiksaanwijzing voor het leven

De Human Design in Business reading is een blauwdruk voor de ondernemer die haar unieke energie authentiek en ijzersterk in haar bedrijf wil neerzetten. Je wil krachtige content schrijven en authentieke marketing doen die naadloos aansluit op jouw unieke energie en de verlangens van jouw droomklant, zodat jouw droomklanten ‘ja’ zeggen. Je wil weten wat jouw talenten zijn, zodat je voor jezelf en jouw aanbod kunt gaan staan. Daar gaan droomklanten massaal op reageren en dat is wat je wenst.

  • Start direct met mijn Human Design in Business Training – voor als je een complete business by design wil

Dit is een online programma voor ondernemers die willen leren begrijpen en herkennen wat ze uniek maakt. Je wil zelfverzekerd(er) worden over volgende stappen en écht actie gaan ondernemen. Je wenst een krachtigere brand, vanuit een diepere authenticiteit. Een brand die consistent is en blijft groeien. Je wenst ook te ontdekken hoe jij persoonlijk overvloed aantrekt. Het lijkt je gewoon zo heerlijk om je business te runnen op een manier die goed voelt, waarbij het makkelijker, gestroomlijnder en meer verbonden voelt, en resulteert in meer overvloed, geluk en plezier. Daar kun je vandaag direct mee starten door in de training te stappen.