Toen ik onlangs de Human Design in Business Challenge gaf, deden er veel (Manifesting) Generators mee die aangaven die life force energy die zij in hun sacrale centrum hebben ingebouwd, helemaal niet bij zichzelf herkennen. Ze ervaarden juist weinig energie, waren zich wel of niet bewust van energielekken en konden zich daardoor nauwelijks in hun design vinden. Hoe dat komt? Dat leg ik in deze blog uit.

Manifesting Generators en Generators vormen samen ruim 70% van de wereldbevolking. Het zijn de bouwers van deze wereld. Zij worden ook wel de ‘energy types’ genoemd, omdat zij als enige hun sacraal centrum hebben gedefinieerd, wat betekent dat zij als enige een ingebouwde life force energy hebben. Zij staan, mits ze in balans zijn, iedere dag met energie op en kunnen ook pas gaan slapen als hun energie op is. Maar(!), en dit is een belangrijke maar, die energie is er dus alleen wanneer je in balans bent. 

Hoe kan het dan dat je die energie niet voelt? En waardoor raak je dus uit balans? Bijvoorbeeld doordat je verslaafd wordt aan die energie. Je weet niet goed wanneer je moet stoppen en wat energiegevers en energievreters zijn. Je zit continu in die doe-energie en vindt geen rust.

Hoewel jij een energy type bent, betekent dit niet dat je niet hoeft te rusten. Dit is voor jou juist heel erg belangrijk, omdat de niet-energieke types (Manifestors, Projectors en Reflectors) tijdens de dag jouw energie kunnen gebruiken. Dit komt omdat zij allen een open sacraal centrum hebben, wat betekent dat zij ontvankelijk zijn voor de energie van (Manifesting) Generators en hier tijdelijk op kunnen meeliften. Dan liften ze dus mee op jouw energie. Wanneer jij je hier niet bewust van bent en geen grenzen aangeeft, raak je uitgeput. Mensen snoepen dan letterlijk jouw energie op. 

Als Projector kan ik bijvoorbeeld tijdens een seminar of festival tijdelijk heel goed mee op de energie van (Manifesting) Generators. Die kunnen mij echt laten vliegen. Daarna is het belangrijk daar voor mezelf afstand van te doen en in mijn eigen aura terug te komen en in stilte op te laden. Voor de (Manifesting) Generator is het ook belangrijk om weer even alle meelifters los te laten en terug te komen in hun eigen energie. Want eindeloos mensen laten meeliften put jou uit.

Wanneer jij als (Manifesting) Generator nu dus geen of onvoldoende energie voelt, dan komt dat doordat anderen op jouw energie meeliften, je je hier niet bewust van bent, of dat je dat wellicht wel bent, maar dat je niet goed jouw grenzen aangeeft, of dat je de slaaf bent geworden van jouw eigen energie waar je onvoldoende even uitstapt om van op te laden. Het kan ook een combinatie van deze factoren zijn. Hoewel jij dus wél een energy type bent, is voor jou rusten en opladen ook echt belangrijk. Ik hoop dat deze blog jou daarin heeft mogen inspireren. 

Wil jij dieper in Human Design duiken?

1. Doe mee aan mijn gratis Human Design in Business Challenge

Dit is voor ondernemers (to be) die klaar zijn om hun business te gaan runnen op de manier waarvoor ze designed zijn. Stap af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ waarvoor je een stukje ziel moet inleveren en ontdek jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing. Krijg inzicht in jouw unieke talenten.

2. Ga mee op Human Design retreat

In 2022 organiseer ik het Human Design in Business retreat. Dit is voor iedereen die 5 dagen omringd wil zijn met gelijkgestemde ondernemers om samen op een diep niveau je design te leren integreren in je business en life.

3. Start direct met From Calling to Career 

Dit is een online programma voor soulpreneurs die klaar zijn om hun bedrijf vanuit alignment met hun design te gaan runnen. Het is een once-in-a-lifetime ervaring waarbij je wordt gezien, begeleid en supported door een Projector die al haar kennis en wijsheden met je deelt voor meer ease, flow en overvloed op een manier die werkt voor jou en goed voelt voor jou.