Afgelopen week ontving ik de vraag: ‘Ik ben een Generator en heb een sacrale ja/nee nodig, maar heb wel een emotionele autoriteit. Dus wat is dan het verschil hierin met de sacrale autoriteit? Of wat kan je hierin het beste doen?’ In deze blog geef ik daar antwoord op.

Jouw autoriteit binnen Human Design

Om in deze prachtige vraag te duiken, mogen we beginnen bij de basis: de autoriteit. Jouw autoriteit is een van de meest transformerende en belangrijkste onderdelen van jouw Human Design, wanneer je dit gaat belichamen. Voor als je al meer blogs van mij hebt gelezen, podcasts hebt geluisterd, of mij volgt op social media, dan weet je dat ik altijd de nadruk leg op dat Human Design pas vóór jou gaat werken als je het gaat belichamen. Zo ook bij jouw autoriteit. Het belichamen van jouw strategie en autoriteit zijn de eerste en belangrijkste stappen om jouw pad te gaan bewandelen, authentiek door het leven te gaan, en moeiteloosheid en magie te vinden. Vandaar dat deze vraag van deze dame ook zo belangrijk is: want hoe doe ik dat dan met een emotionele autoriteit, terwijl ik een gedefinieerd sacraal centrum heb?

Manifesting Generators en Generators

Ongeveer 70% van de wereldbevolking heeft een gedefinieerd sacraal centrum, en is daarmee een Manifesting Generator of Generator. Deze 70% kan maar twee autoriteiten hebben: de sacrale autoriteit of een emotionele autoriteit. De sacrale autoriteit is verbonden aan het sacrale centrum en de emotionele autoriteit is verbonden aan het Solar Plexus centrum. Beide zijn motor centrums, en daarmee heel krachtig. Duiken we nu verder in de emotionele autoriteit.

Emotionele autoriteit

Wanneer jouw Solar Plexus centrum is gedefinieerd, wat betekent dat het ingekleurd is, dan heb je een emotionele autoriteit. De helft van de wereldbevolking heeft deze autoriteit. Dit betekent dat jouw emoties in golven werken. Je surft je eigen emotionele golven in jouw lichaam. De andere helft van de wereld die dit centrum niet gedefinieerd heeft, surfen op de emoties van degenen die dit centrum wel gedefinieerd hebben. Dit kan best intens zijn voor de mensen die met emotionele autoriteiten leven, als je je niet bewust bent van de werking van dit centrum en de emoties die bij de ander horen. Emotionele autoriteiten kunnen zich namelijk het ene moment heel blij voelen, en het volgende moment juist verdrietig zonder duidelijke reden. Ze worden vaak ook ‘Jantje lacht, Jantje huilt’ genoemd. Door deze golfbewegingen van emoties ben je niet bedoeld om spontaan beslissingen te nemen. Anders beslis je in de emotie. 

Om authentiek te leven mag je accepteren dat je, om de juiste beslissing te nemen voor jou, je uitsluitend op jouw emoties moet vertrouwen. Daar zitten voor jou de antwoorden. Het is dus heel belangrijk om de tijd te leren eren, en dat er nooit een absolute waarheid voor jou bestaat. Je hebt namelijk nooit 100% waarheid, omdat er altijd emoties in jou aanwezig zijn, maar als je de tijd neemt en minstens één nachtje slaapt om rust in jouw emoties te vinden, dan kun je dingen vanuit meerdere perspectieven bekijken en ook met een grotere diepte, zodat je vanuit een plek van meer helderheid de juiste keuze voor jou maakt. 

Tijd is daarom voor jou heel belangrijk. Mijn mantra met mijn emotionele autoriteit is ‘time is medicine’. Ik weet ook vanuit bewustzijn en belichaming van mijn autoriteit, dat ik op de dag dat ik een golf over iets surf, dan nog niet de helderheid heb. Daardoor kan ik het veel makkelijker op die dag loslaten en niet in de emotie wegkwijnen of mijn dag er volledig door in beslag te laten nemen. Ik voel de emotie helemaal, laat hem door mijn lichaam bewegen, en laat het dan weer los en ga er niet met mijn hoofd al van alles over denken. Doordat ik weet dat ik de helderheid die dag nog niet kan hebben, heb ik mezelf geleerd niet die dag al geforceerd met mijn hoofd een antwoord te willen hebben. Als Human Design ons iets laat zien, dan is het wel dat we geen beslissingen maken vanuit ons hoofd. Daar ligt wel een valkuil van de emotionele autoriteit op de loer: al op zoek gaan naar verklaringen, helderheid willen afdwingen, antwoorden op vragen willen op de dag zelf. Laat het los, en slaap er eerst een nachtje over.

Je heden wordt namelijk gekleurd door waar je je op dat moment bevindt op je emotionele golf. En je wil niet de volgende dag wakker worden en spijt hebben van beslissingen die je in de emotie hebt genomen. Laat je ook niet onder druk zetten door anderen door op de dag zelf te moeten beslissen. Ra Uru Hu, de grondlegger: ‘Wanneer emotionele wezens correct beginnen te werken, en wanneer zij hun emotionele autoriteit beginnen te eren, wanneer ze geduldig beginnen te worden, verandert hun proces niet alleen omdat zij beslissingen kunnen nemen, maar zij veranderen de levens van iedereen om hen heen’. Er zit dus grote emotionele potentie in jou. In mijn training ontdek je ook wat jouw talenten zijn als je dit centrum hebt gedefinieerd en hoe je dit in je bedrijf krachtig kunt neerzetten. 

Het wordt steeds duidelijker hoe jij jouw golven surft.

Naarmate jij je autoriteit meer gaat belichamen, wordt het steeds duidelijker hoe jouw unieke golven er doorgaans uitzien. Je hoeft geen verhalen aan deze golven te koppelen. Je mag accepteren dat het deel uitmaakt van wie jij bent. Dat helpt je namelijk om zonder oordeel, of zonder kritiek op jezelf, of zonder je not-self emotie je golven te ervaren. Onthoud ook: ze komen, en gaan ook weer. Hoe sneller je er ook ruimte aan geeft, hoe sneller de golf ook weer kan afzwakken. Voel het allemaal maar. Daar zit je rijkdom.

Emotionele autoriteit met een gedefinieerd sacraal centrum

Als de emotionele golf is verzacht of afgezwakt, en het weer een meer kabbelend riviertje of meertje wordt, dan vind je duidelijkheid of bevestiging via je sacraal wanneer je deze ook gedefinieerd hebt. Dat kunnen dus alleen Manifesting Generators of Generators zijn. Ikzelf als Projector met een emotionele autoriteit, heb dat dus niet. Ik heb echter wel mijn milt centrum gedefinieerd, waardoor ik intuïtieve boodschappen krijg. Daar luister ik zeker naar. Ik noem ze ‘downloads’, en als ik dan mijn golf heb uitgesurft over die downloads en ik heb 80% helderheid, dan maak ik de beslissing. 

Hoe werkt dat dan met een emotionele autoriteit en een gedefinieerd sacraal centrum? Zodra jouw emoties zijn gestabiliseerd, stem je je als Manifesting Generator of Generator af op jouw lichaam om te kijken of het goed voelt, stel je jezelf een gesloten vraag voor duidelijkheid of bevestiging van je sacraal. Je merkt dan op hoe je je voelt. Dit vraagt ook om de response van jouw sacraal te leren herkennen. Vaak wordt dat omschreven als de ‘uh huh’ (ja) en ‘uh uhn’ (nee) geluiden. Ik kan zelf als Projector altijd feilloos de nuance voelen bij de klanten die ik coach die een gedefinieerd sacraal centrum hebben. Dat is waar mijn kracht ook ligt: jou verbinden met jouw authentieke zelf, zodat jij het pad kunt bewandelen in jouw leven en business wat voor jou is bedoeld. 

Met een emotionele autoriteit hebben de sacrale responses na de golven een meer emotioneel tintje. Door jouw emotionele autoriteit krijg je geen 100% duidelijkheid, maar als je ongeveer voor 80% de helderheid in je lichaam voelt, dan kun je de beslissing maken. Heb je aanvullend naast je gedefinieerde Solar Plexus centrum en je sacrale centrum ook nog een gedefinieerd milt centrum, en krijg je dus ook intuïtieve boodschappen, dan mag je daar aanvullend ook nog naar luisteren. Belangrijk is dat je onthoud dat je altijd beslissingen maakt vanuit je emotionele autoriteit. Wanneer je je leert afstemmen op jouw lichaam, en vanuit jouw autoriteit de voor jou juiste beslissingen gaat maken, kun je magische, verbazingwekkende, positieve veranderingen verwachten. 

Ben jij hier klaar voor?

Dan heb ik hele toffe dingen voor je!

  • Doe mee aan mijn Human Design in Business Challenge – de gouden basis

Deze challenge is voor ondernemers (to be) die willen vertrouwen op wat ze voelen in hun lijf, waardoor ze authentieke en krachtige keuzes gaan maken in hun weg naar succes en  de stappen durven gaan zetten. Je stapt af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ en krijg inzicht in hoe jij het makkelijkst kansen creëert en soepel grote resultaten behaald door jezelf te zijn. Je gaat nog veel meer achter jouw unieke energie staan en in jezelf geloven. Doordat jij het waard bent en je dat in je diepste vezel voelt, ga je ontvangen wat je wenst. 

  • Ontvang een Human Design in Business Reading – gebruiksaanwijzing voor het leven

De Human Design in Business reading is een blauwdruk voor de ondernemer die haar unieke energie authentiek en ijzersterk in haar bedrijf wil neerzetten. Je wil krachtige content schrijven en authentieke marketing doen die naadloos aansluit op jouw unieke energie en de verlangens van jouw droomklant, zodat jouw droomklanten ‘ja’ zeggen. Je wil weten wat jouw talenten zijn, zodat je voor jezelf en jouw aanbod kunt gaan staan. Daar gaan droomklanten massaal op reageren en dat is wat je wenst.

  • Start direct met mijn Human Design in Business Training – voor als je een complete business by design wil

Dit is een online programma voor ondernemers die willen leren begrijpen en herkennen wat ze uniek maakt. Je wil zelfverzekerd(er) worden over volgende stappen en écht actie gaan ondernemen. Je wenst een krachtigere brand, vanuit een diepere authenticiteit. Een brand die consistent is en blijft groeien. Je wenst ook te ontdekken hoe jij persoonlijk overvloed aantrekt. Het lijkt je gewoon zo heerlijk om je business te runnen op een manier die goed voelt, waarbij het makkelijker, gestroomlijnder en meer verbonden voelt, en resulteert in meer overvloed, geluk en plezier. Daar kun je vandaag direct mee starten door in de training te stappen.