Van kinds af aan hebben we onze persoonlijkheid opgebouwd als reactie op onze ouders, broers en zussen, teachers, het collectief, reclame, tv-shows, films, vrienden, partner(s). Dit hebben we op twee manieren gedaan: door ze ons te laten vertellen wie we zijn, of door het tegenovergestelde te zijn van wat ze zeiden wie je was doordat je in opstand kwam. Later in jouw leven toen je opgroeide, realiseerde je je dat je maskers droeg. Wellicht draag je die nog steeds. Deze maskers zijn gecreëerd door jouw geconditioneerde persoonlijkheid die jou loskoppelt van jouw essentie. Van wie jij in wezen bent. Je hebt het gevoel dat niemand je echt ziet en dat jouw leven niet is afgestemd op wie jij diep van binnen bent. 

This is where Human Design comes in. Human Design geeft je namelijk de blauwdruk van wie jij bent en wie jij bent geworden, waardoor je jouw maskers, je oude zelf en patronen kunt loslaten en je kunt afstemmen op jouw ware zelf. Klinkt dat niet enorm bevrijdend en als iets wat jij dolgraag wil? Dit is wat je in mijn Human Design + Ayahuasca retreat binnen 5 dagen voor jezelf realiseert. 

Come into the fulness of your being

Door mee op deze journey te gaan, ga je jouw vleugels spreiden en volledig stappen in jouw grootsheid. In de weg hier naartoe om te ontdekken of jij al volledig jouw ware zelf leeft, stel ik je de volgende vragen:

 • Voel jij je goed over jezelf?
 • Maakt zelfliefde deel uit van jouw levenservaring?
 • Geef jij jezelf toestemming om werkelijk, echt en volledig van jezelf te houden? Onvoorwaardelijk?
 • Wat houdt je daarin nu nog tegen?
 • Ben jij stiekem je eigen ergste criticus?
 • Versla je jezelf als je niet aan je eigen verwachtingen voldoet? – Wat bedoel je hiermee?
 • Zijn jouw normen zo hoog dat je vaak niet aan je eigen verwachtingen kunt voldoen?
 • Zijn jouw zelfopgelegde regels zo hoog dat niemand er consequent aan kan voldoen?
 • Gebruik je jouw opgebouwde patronen als excuus om te blijven waar je nu bent – is dat niet jezelf voor de gek houden?
 • Voel je je verloren omdat je diep van binnen voelt dat er nog veel meer in jou zit?

Geef jezelf toestemming om helemaal jezelf te mogen zijn

Eigenlijk is het te bizar voor woorden dat de meesten van ons niet echt van zichzelf houden en zichzelf koesteren. Dat er zoiets nodig is als toestemming geven aan jezelf om helemaal jezelf te mogen zijn. Jij bent hier namelijk gekomen om jezelf te zijn. Ik kan jou in deze blog helpen om je richting zelfliefde te begeleiden, maar ik kan je niet de persoonlijke toestemming geven die je nodig hebt om naar die plek te gaan. Jij bent de enige die dat kan doen.

Wat ik wél kan doen, is een safe en sacred space in de vorm van mijn retreat aan je aan te bieden waar die liefde in iedere vezel van je lichaam voelbaar gaat zijn. Liefde is wie jij in wezen bent. Jij bent net als ieder ander liefdevol, waardevol en waardig geboren. Liefde is onze essentie. Voor onszelf, en de ander. Ik kan je vandaag ook al naar die plek begeleiden door de 4 stappen die ik in deze blog deel.

Daarbij hoef jij helemaal niets te doen om jezelf te bewijzen. Niet naar anderen toe, niet naar jezelf toe. In het diepste van jouw wezen weet jij dit ook. Alleen ben je ervan verwijderd geraakt door conditionering. Maar ‘gewoon leven’ betekent dat jij het waard bent om hier te zijn. Dat ben jij, want jij hebt een unieke missie. Jij bent hier naartoe gestuurd, ook wel geïncarneerd met een eigen opdracht. Dat laat Human Design je ook zien: jij hebt namelijk een persoonlijke incarnation cross. 

Zelfliefde is het fundament waarop de rest van jouw leven en jouw relaties zijn gebouwd. Onvoorwaardelijke zelfliefde. In iedere situatie dus. Een fundament gebouwd op zelfliefde is sterk, veerkrachtige en is een gezonde liefde om met anderen te delen. Je ervaart dan veel jouw signature uit jouw design. Echter, een fundament dat niet gebouwd is op zelfliefde doordat het ontbreekt, is pijnlijk, ellendig, creëert veel jouw not-self thema emotie, is niet veerkrachtig en heeft geen echte liefde om anderen te geven.

Daarom is het zo belangrijk om eerst van jezelf te houden, voordat je van een ander kunt houden. Ook hier is Human Design weer zo’n geweldige raadgever. Jij kunt namelijk op ieder moment besluiten meer van jezelf te gaan houden en jezelf meer te gaan accepteren. Human Design heeft namelijk een centrum – het G-centrum – dat onder andere als thema ‘liefde’ heeft. Dit is de plek waar ik je naartoe kan brengen.

Ik ben er namelijk voor je om je te helpen om weer van jezelf, het leven en je bedrijf te gaan houden. Mijn bedrijf heeft namelijk de Incarnation Cross: 

​The Right Angle Cross of the Vessel of Love (25/46 | 10/15)

At the very center of all your energies is love. You have the love of the body, the love of humanity, the love of behavior and universal love. You are here to be universally loving to all things. You may be met with shock at some point in your life, and your challenge is to overcome it.​

Je bent hier om mensen de flow van liefde te laten ervaren, liefde voor zichzelf, voor anderen en voor het leven zelf.​​

Dit ga ik tijdens het retreat doen, waarbij ik je nu al de eerste stappen geef om direct al de liefde in jezelf te gaan ervaren.

Stap 1: Ken jezelf

Zelfkennis is absoluut je krachtigste bezit. Human Design is daarin de meest briljante tool die ik ken om je hierbij te helpen. Kun je je voorstellen als je dat in combinatie met Ayahuasca gaat doen? Dat heeft een mega versterkend en verrijkend effect op elkaar. Wanneer jij leert te begrijpen uit welke energetische dynamiek jij bestaat, valt er heel veel gissen, onzekerheid en twijfel weg over ‘wie ben ik nou en wat kom ik brengen’.

Stap 2: Accepteer jezelf

Als je eenmaal door middel van Human Design echt weet wie je bent, ga je merken dat je geleidelijk aan jezelf gaat accepteren en keuzes begint te maken die de unieke grootsheid van jou versterken en in lijn brengen met wie jij in wezen bent.

Stap 3: Eer jezelf

Accepteren is één ding, maar respecteren en eren is iets heel anders. Dit is de volgende stap die alleen kan plaatsvinden wanneer jij jezelf eerst hebt geaccepteerd. Dan volgt het respect voor jezelf vanzelf.

Stap 4: Onvoorwaardelijke zelfliefde

Wanneer je jezelf accepteert en jouw unieke design eert beoefen je zelfliefde. Dit is een proces dat zich de rest van jouw leven blijft verdiepen en ontwikkelen. Het is dus geen einddoel, maar jouw manier van zijn. Een zijn vol rijkdom, innerlijke vrede, uiterlijke vrede, je vervuld voelen en vol met joy.

Dit is ongeacht jouw omstandigheden. Zelfliefde is onvoorwaardelijk. Ook in de lessen en de opdrachten die het leven op jouw pad brengt. In de donkerste nacht van de ziel is de liefde er voor jou en mag je zacht zijn voor jezelf. 

Wanneer je authentiek en aligned gaat ondernemen, ga je veel sneller kansen aantrekken en grote resultaten behalen, en gaat die plek veel sneller jouw werkelijkheid worden. Ben je er klaar voor?

 • Doe mee aan mijn Human Design in Business Challenge – de gouden basis

Deze challenge is voor ondernemers (to be) die willen vertrouwen op wat ze voelen in hun lijf, waardoor ze authentieke en krachtige keuzes gaan maken in hun weg naar succes en  de stappen durven gaan zetten. Je stapt af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ en krijg inzicht in hoe jij het makkelijkst kansen creëert en soepel grote resultaten behaald door jezelf te zijn. Je gaat nog veel meer achter jouw unieke energie staan en in jezelf geloven. Doordat jij het waard bent en je dat in je diepste vezel voelt, ga je ontvangen wat je wenst. 

 • Ontvang een Human Design in Business Reading – gebruiksaanwijzing voor het leven 

De Human Design in Business reading is een blauwdruk voor de ondernemer die haar unieke energie authentiek en ijzersterk in haar bedrijf wil neerzetten. Je wil krachtige content schrijven en authentieke marketing doen die naadloos aansluit op jouw unieke energie en de verlangens van jouw droomklant, zodat jouw droomklanten ‘ja’ zeggen. Je wil weten wat jouw talenten zijn, zodat je voor jezelf en jouw aanbod kunt gaan staan. Daar gaan droomklanten massaal op reageren en dat is wat je wenst.

 • Start direct met mijn Human Design in Business Training – voor als je een complete business by design wil

Dit is een online programma voor ondernemers die willen leren begrijpen en herkennen wat ze uniek maakt. Je wil zelfverzekerd(er) worden over volgende stappen en écht actie gaan ondernemen. Je wenst een krachtigere brand, vanuit een diepere authenticiteit. Een brand die consistent is en blijft groeien. Je wenst ook te ontdekken hoe jij persoonlijk overvloed aantrekt. Het lijkt je gewoon zo heerlijk om je business te runnen op een manier die goed voelt, waarbij het makkelijker, gestroomlijnder en meer verbonden voelt, en resulteert in meer overvloed, geluk en plezier. Daar kun je vandaag direct mee starten door in de training te stappen.