Your thoughts inspire emotions that inspire action that forms your reality – Jen Sincero

Wij zijn wezens die worden gedreven door emotie. Als we opgewonden zijn, luisteren we naar niets anders, niet naar wijsheid, logica, angst of strijd. Onze emoties dwingen ons om deel te nemen aan verbluffende vertoningen van zowel het  magnifieke als het idiote: we draaien geparkeerde auto’s op straat om wanneer ons team de wereldbeker wint, geven honderden euro’s uit aan een mooi paar schoenen dat niet past of niet lekker zit, riskeren boze ouders door later thuis te komen van uitgaan, enz.

We accepteren ook een opwindende nieuwe baan waarvoor we ‘ongekwalificeerd’ zijn, overwinnen onze angst om te vliegen om meer van de wereld te zien, stappen op een podium om voor honderden mensen te spreken, delen stories op social media om onszelf te laten zien, gaan de rode cijfers in om het bedrijf van onze dromen te starten, enz.

Je kunt geen emotie hebben zonder eerst een gedachte te hebben. Wanneer je leert je mindset te beheersen en je te concentreren op gedachten die sterke, positieve emoties oproepen, gebruik je je vermogen om ondanks je angsten gekke sprongen van vertrouwen te maken. Het begint allemaal met je gedachten; zij zijn de katalysator die de verschuiving teweegbrengt die verandert wat je gelooft en hoe je handelt.

De afgelopen 2 blogs en mijn blog van vandaag stonden in het teken van hoe jouw mindset werkt: (1) overtuigingen, (2) woorden en (3) gedachten. Ik leg je nu aan de hand van de metafoor van een bus uit hoe deze drie samen komen.

Je overtuigingen besturen de bus. Ze brengen je waar je naartoe gaat of je oplet of niet. Je gedachten zijn de gids. De persoon voorin met de microfoon en het klembord. De gids kan voorover leunen en aan het stuur rukken, op de rem drukken, op het gas stappen, de bus omdraaien. Ze kan alles doen wanneer ze maar wil. Ze werkt meestal in harmonie met je overtuigingen, maar ze heeft alle veto power in handen. Je woorden zijn de assistentie van je gedachten en overtuigingen. Je woorden ondersteunen ze, geven hun mening, bevestigen hun boodschap, houden het echt. Je emoties zijn de brandstof. Ze worden aangestoken door je gedachten en kunnen je overtuigingen en de richting van je leven veranderen. Zonder emoties ga je nergens naartoe en is niets opwindend. Je acties bouwen de weg. Ze effenen het pad voor je overtuigingen, maar leiden om als gedachten en emoties een verandering van plannen moeten maken en besluiten dat ze willen stoppen. 

Wanneer al deze facetten van je geest en lichaam op elkaar zijn afgestemd, gericht op hetzelfde verlangen, kun je alles manifesteren wat je wenst. Maar als je erover nadenkt hoe je graag een extra 5000 per maand zou verdienen of de liefde van je leven wil ontmoeten en je geen idee hebt hoe je het moet doen, als je je doodsbang en uiterst twijfelachtig voelt, gelovend dat mensen je niet serieus nemen, kom je niet ver. Alle leden van team mindset moeten op het veld zijn en hun beste mogelijke spel meebrengen.

Toch zijn de gedachten de slechteriken van allemaal. Om jouw gedachten te laten werken vanuit hun maximale potentieel, is het van groot belang te kijken naar gemeenschappelijke overtuigingen die we vaak onbewust als de waarheid accepteren. Besteed aandacht aan waar ze je aan doen herinneren: aan iets dat je jezelf hebt horen denken of zeggen? Bewustzijn is de eerste belangrijke stap om de betovering van je niet zo geweldige financiële realiteit, liefdesleven, werkleven of wat dan ook te doorbreken. 

Hier is de oefening: word je bewust van wat je beperkende gedachten en overtuigingen zijn. Vraag ze en onderzoek ze. Herschrijf ze. Zeg het hardop en trots.

Voorbeeld: geld kan geen geluk kopen.

Vraag: waar word ik blij van?

Antwoord: rondhangen met de mensen van wie ik hou, bemind worden en van anderen houden, tot tranen toe lachen, geweldige cadeau’s geven, reizen, wandelen, roadtrips maken, naar muziek luisteren, naar technofestivals gaan, wijn drinken, een eigen bedrijf hebben, vrijheid, fooien achterlaten, massages krijgen, lekker koken voor vrienden en familie.

Vraag: helpt geld om al deze gelukkige dingen te bereiken? Ja!

Herschreven gedachte: geld ondersteunt mijn geluk

Probeer het maar eens uit. Het werkt echt. Wil je graag hulp om de overtuigingen, woorden en gedachten die niet voor je werken te doorbreken? Dat kan! Ik help je met liefde om het gat te dichten tussen wie jij nu bent en wie je zou willen zijn, waarbij we nieuwe overtuigingen, woorden en gedachten creëren die voor je werken in plaats van tegen je. Yes woman, it is time to step into your power! 

Wil jij dieper in Human Design duiken?

1. Doe mee aan mijn gratis Human Design in Business Challenge

Dit is voor ondernemers (to be) die klaar zijn om hun business te gaan runnen op de manier waarvoor ze designed zijn. Stap af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ waarvoor je een stukje ziel moet inleveren en ontdek jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing. Krijg inzicht in jouw unieke talenten.

2. Ga mee op Human Design retreat

In 2022 organiseer ik het Human Design in Business retreat. Dit is voor iedereen die 5 dagen omringd wil zijn met gelijkgestemde ondernemers om samen op een diep niveau je design te leren integreren in je business en life.

3. Start direct met From Calling to Career 

Dit is een online programma voor soulpreneurs die klaar zijn om hun bedrijf vanuit alignment met hun design te gaan runnen. Het is een once-in-a-lifetime ervaring waarbij je wordt gezien, begeleid en supported door een Projector die al haar kennis en wijsheden met je deelt voor meer ease, flow en overvloed op een manier die werkt voor jou en goed voelt voor jou.