Vorige week vond mijn allereerste retreat plaats. Wat was het magisch! Ik zit nog steeds in een heerlijke bubbel na te genieten van een week die mooier was dan dat ik ooit had durven dromen. Elf total verschillende vrouwen verbonden samen in een prachtige energie. Dat is waar deze blog over gaat: over dat jouw energie het werk doet. In de huidige tijd kan dat je hoop geven, want waar er heel veel polarisatie in de wereld is, heb ik en hebben wij vorige week mogen ervaren dat – ondanks al onze verschillen – er een diepe verbondenheid plaats kan vinden. Dat is wat ik iedereen nu gun!

Ik neem je eerst even mee in Human Design, want vanuit dit systeem is uit te leggen waarom jouw energie het werk doet. Alles in de wereld is energie. Zo straal jij ook energie uit. Human Design maakt deze energie uitwisseling tussen mensen inzichtelijk. Het laat jou zien hoe jouw energie werkt, als ook hoe de energie-uitwisseling met jouw omgeving werkt. Bijvoorbeeld met jouw partner, collega of kind. Wanneer ik dus zoals vorige week een groep vrouwen samenbreng tijdens een retreat, dan bundelen we als het ware alle energieën van die vrouwen samen en komt er een collectief energieveld.

Tussen al die verschillende vrouwen en mij vond er continu een energie uitwisseling plaats wanneer we in elkaars buurt waren. Dat hebben we ook allemaal fysiek zien gebeuren. Dat je even van iemand werd afgedreven, of juist heel erg naar iemand werd aangetrokken. Dat wat jij uitstraalt aan energie, trek jij aan.

Zo merk ik dat – sinds ik terug ben van het retreat – iedereen mij toe lacht. Ik straal een bepaalde energie uit die door iedereen met een lach wordt beantwoord. Ik merk ook dat mensen uit mijn omgeving graag met mij willen zijn of met mij willen praten. Daarin kan ik zo goed merken dat mijn energie het werk doet.

Dat sijpelt nog verder door in alles. Want de magie die er tijdens het retreat met de deelnemers van Your Life Your Conditions ontstond en die ik energetisch uitstraalde, had bijvoorbeeld ook impact op de appgroep van mijn online training voor ondernemers From Calling to Career. Ook daar gebeurden er magische dingen. Wat dus allemaal ontstond door mijn energie als katalysator.

Privé gold dat net zo. Jada was vorige week nog nooit zo ziek en uiteindelijk moest Arnoud met haar op woensdag naar de huisartsenpost omdat ze zo benauwd was en niet stopte met hoesten. Dit was een grote les in overgave voor mij om niet bij hen te zijn en op afstand dit allemaal tijdens mijn eigen retreat te moeten laten gebeuren. Maar ik voelde rotsvast vertrouwen. Natuurlijk heb ik ook een traantje weggepinkt. Het bijzondere was dat ook daar mijn energie haar werk deed. Want soms belde Arnoud even radeloos op en dan moest hij mij gewoon even spreken. Daarna appte hij dan ‘jouw woorden waren precies wat ik nodig had’. 

Dit trok ook verder door in mijn business. Allemaal vrouwen meldden zich al aan voor een volgende editie van het retreat, omdat de energie van mijn stories maakte dat ze erbij wilden zijn. Daar hoefde ik zelf niets voor te doen. De klanten kwamen moeiteloos naar mij toe. Terwijl ik nog geen datum heb, nog geen idee heb hoe ik het wel vormgeven en dus ook nog geen inschrijfpagina.

Dit is wat vanuit Human Design ook wel magnetisch of energetisch ondernemen wordt genoemd. Dit betekent dat je ‘gewoon’ jezelf bent en dus leeft volgens jouw design, waardoor jouw energie klopt en anderen die oppikken en dan klant van je willen worden. Jouw energie doet het werk. 

Dat merk ik nu in alles. Ik hoef echt alleen maar mezelf te zijn. Dat kreeg ik ook heel helder door tijdens mijn Ayahuasca reis tijdens het retreat. Dat geldt ook voor jou. En wanneer we allemaal onszelf mogen zijn, zoals alle vrouwen vorige week, dan ontstaat er magie. Want dan is er een hele diepe verbinding vanuit ons zijn, waarbij alle verschillen er mogen zijn. Wat niet wegneemt dat het dan soms even pittig, zwaar, confronterend of emotioneel is. Absoluut! Maar dat hoort ook bij het leven. 

Het mooie was juist dat de gesprekken dan werden aangegaan, bijvoorbeeld wanneer dames elkaar dingen spiegelden. Dat is onderling een aantal keren gebeurd dat vrouwen met elkaar het gesprek aangingen (mocht ik later vernemen, want ik hoefde daar nooit onderdeel van te zijn, zij konden dat zelf). Het mooie en magische was dan dat wanneer deze dames elkaar opzochten, de ander dan al zei ‘ik weet al waar je het over wil hebben’. 

Kippenvel.

Voor mij was dit de wereld op z’n allermooist. Dat we allemaal onszelf mogen zijn. Dat onze energie haar werk doet. Dat we vanuit daar verbinden en alles wat er op ons pad komt – het donkere en het lichte – er mag zijn en dat we dat aan gaan. Niemand liep er voor weg. Er was heel veel respect voor elkaar. Als ook heel veel liefde en licht. 

Zo kan het ook. Om dat in de huidige wereld even te mogen ervaren was zo fijn en hoopvol. Dat we allemaal onszelf mogen zijn en daarmee ons Design mogen leven, en dat dan naar ons toe kan komen wat voor ons is bedoeld. Maar daarvoor is het wel heel belangrijk dat jouw energie op de juiste frequentie komt. Is deze namelijk ingetuned op een lage frequentie, dan trek je ook mensen, situaties en dingen met een lage frequentie aan. Wanneer je bent afgestemd op de hoge frequentie, zoals dat afgelopen week tijdens het retreat was, dan trek je mensen, dingen en omstandigheden met een hoge frequentie aan. Dat is waardoor mijn hoge frequentie in alles van mijn leven doorsijpelde en ik daarom alleen maar mensen, dingen en omstandigheden aantrok die deze frequentie matchen.

Die frequentie is wat er toe doet, niet jouw acties. Die energie trekt nieuwe klanten aan, of juist niet. Die energie maakt een retreat magisch, of juist niet. Die energie laat jouw mensen met een positieve energie aantrekken, of juist niet. In beide trainingen (Your Life Your Conditions en From Calling to Career) help ik mijn deelnemers om op de juiste frequentie te komen van alles wat ze verlangen. Door door middel van hun Human Design zichzelf te gaan zijn en vanuit daar energetisch te gaan leven (Your Life Your Conditions) en te gaan ondernemen (From Calling to Career).

Als jij merkt dat het even zwaar of angstig voelt, herinner je jezelf er dan aan dat jouw energie het werk doet. Wat straal jij op dit moment uit? Door welke energie laat jij je beïnvloeden? Mag jij helemaal jezelf zijn? 

Wil jij dieper in Human Design duiken?

1. Doe mee aan mijn gratis Human Design in Business Challenge

Dit is voor ondernemers (to be) die klaar zijn om hun business te gaan runnen op de manier waarvoor ze designed zijn. Stap af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ waarvoor je een stukje ziel moet inleveren en ontdek jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing. Krijg inzicht in jouw unieke talenten.

2. Ga mee op Human Design retreat

In 2022 organiseer ik het Human Design in Business retreat. Dit is voor iedereen die 5 dagen omringd wil zijn met gelijkgestemde ondernemers om samen op een diep niveau je design te leren integreren in je business en life.

3. Start direct met From Calling to Career 

Dit is een online programma voor soulpreneurs die klaar zijn om hun bedrijf vanuit alignment met hun design te gaan runnen. Het is een once-in-a-lifetime ervaring waarbij je wordt gezien, begeleid en supported door een Projector die al haar kennis en wijsheden met je deelt voor meer ease, flow en overvloed op een manier die werkt voor jou en goed voelt voor jou.