58% van de wereldbevolking heeft door hun split, triple of quadruple definition anderen nodig om hun splitsing(en) tussen de eilandjes in hun design te overbruggen. Voor hen geldt dat het opzoeken van koffietentjes, boekenwinkels, een co-workingspace ze helpt bij moeilijke of belangrijke beslissingen te maken. Daar kunnen namelijk mensen aanwezig zijn die jouw eilandjes met elkaar verbinden, waardoor je een gevoel van heelheid ervaart en de juiste beslissingen zal maken. Met natuurlijk in achtneming van jouw strategie en autoriteit. In mijn vorige blog dook ik in de 5 verschillende definitions en de werking van de definition binnen Human Design. In deze blog leg ik uit wat voor concrete acties je kunt ondernemen om met een split, triple of quadruple definition de juiste beslissingen te maken.

Heb jij een split, triple of quadruple definition?

Ik ben wel heel benieuwd of jij tot die 58% van de wereldbevolking behoort die een split, triple of quadruple definition heeft? Dit vind je in jouw chart achter ‘definition’. Ik heb zelf een split definition, dus ik behoor inderdaad tot deze groep. In mijn vorige blog leg ik uit hoe de definition in elkaar steekt. Lees deze vooral even als je merkt dat er nog wat dingen onduidelijk voor je zijn. Dan duik ik nu verder in wat het hebben van een split, triple of quadruple definition voor jou betekent in hoe jij de juiste beslissingen maakt.

Initieer niet de heelheid die je zoekt

Wanneer je één van die drie typen definition hebt, dan is het heel belangrijk dat je niet initieert wanneer je niet jouw strategie en autoriteit hebt toegepast. Heel praktisch betekent dit: jij hebt anderen nodig om je compleet te voelen en vanuit daar de juiste beslissingen te maken na het toepassen van jouw strategie en autoriteit. Maar ‘die anderen nodig hebben’, dat moet je dus niet zelf initiëren als dat niet in lijn is met je strategie en autoriteit. Niet geforceerd mensen opzoeken bijvoorbeeld. Bijvoorbeeld weten dat iemand jouw brug is, en initiëren om in zijn of haar energie te zijn. 

Nee, je mag dit aligned volgens jouw design doen. In mijn vorige blog legde ik uit dat zowel mijn man Arnoud als mijn mastermind buddy, samenwerkingspartner en vriendin Hester mijn eilandjes overbruggen. Bij hen voel ik me compleet. Ik zoek zelden naar heelheid bij een specifieke partner door dat te initiëren. Heel soms kan ik hier wel richting Arnoud in vervallen. Dat ik me even niet compleet voel of moeite heb met een beslissing te nemen. omdat ik bijvoorbeeld niet mijn dag heb (we zijn ook gewoon mens!), en dan ga ik juist hem opzoeken, het initiëren en dan merken we allebei dat ik iets bij hem zoek of iets van hem wens, wat in de energie dan niet klopt. Ik mag dan weer terug naar mezelf om juist wel mijn strategie en autoriteit te eren. Dat zit hem bij mij vrijwel altijd in mijn waves surfen. Dat ik er dan nog vol in zit, en nog niet mijn autoriteit volledig heb geëerd en dan al helderheid bij Arnoud wil zoeken die er nog niet is. Je ziet dus: het is heel belangrijk om met je definition je strategie en autoriteit goed toe te passen en te belichamen. Dat is sowieso de basis van Human Design. 

Heb geduld

Iets anders wat heel belangrijk is in het belichamen van je definition, is dat je geduld moet hebben. Wanneer je een split, triple of quadruple definition hebt, heb je meer tijd nodig om alles bij je binnen te laten komen en om informatie te processen en te laten landen. Dit komt doordat de verschillende eilandjes uit jouw design niet met elkaar verbonden zijn. Dit wordt nog wel eens lastig gevonden. Vaak als we ongeduldig zijn, volgen we niet onze strategie en autoriteit en kunnen we aanvullend ook geen geduld opbrengen om alles bij ons binnen te laten komen, te processen en te laten landen. We willen dan sneller, en gaan voorbij aan ons Human Design. Totdat de verschillende onderdelen met elkaar verbonden zijn voelt 58% van de wereldbevolking die een split, triple of quadruple definition heeft zich oncomfortabel, incompleet of niet in staat om beslissingen te maken. Het key element: geduld. Jij mag echt jouw tijd nemen, je strategie en autoriteit eren, en wachten totdat je dat gevoel van heelheid ervaart. Dat bereik je dus door geduldig te zijn. Ben je namelijk ongeduldig, dan ga je initiëren en daarmee voorbij aan jouw strategie en autoriteit. Dit noemt Ra Uru Hu (de grondlegger) een not-self activiteit. 

Wanneer je dus een split in je design hebt, of meerdere (triple en quadruple), dan ben je bedoeld om anderen op natuurlijke wijze deze te laten overbruggen terwijl jij jouw leven leidt. Ik heb bijvoorbeeld het geluk iedere dag door mijn man op natuurlijke wijze te worden overbrugd. Zo kan het zijn dat ik overdag dat gevoel van oncomfortabel zijn, incompleet, of dat ik maar geen beslissing kan maken, terwijl ik dan ’s avonds in zijn energie me weer comfortabel en compleet kan voelen, en precies weet (als ik al een nachtje heb geslapen, want ik heb een emotionele autoriteit en nadat ik de uitnodiging heb ontvangen) wat de juiste beslissing is. Een telefoontje met Hester overbrugt mijn eilandjes ook. Ik merk dat ook altijd zo bewust op: als ik met haar bel, kom ik tot heel veel antwoorden. Net als in de energie van Arnoud zijn. 

Mensen worden op natuurlijke wijze naar jou toe geleid

Het is dus belangrijk om je met een split, triple of quadruple definition je te omringen met anderen die jouw eilandjes overbruggen. Daar hoef je niets voor te doen (je weet nu dat je niet moet initiëren als je geen Manifestor bent en daar geen ja op voelt), dat gaat op natuurlijke wijze. Hoe? Door je strategie en autoriteit te volgen. Dan word je vanzelf naar deze mensen op natuurlijke wijze toe geleid. Het proces van het binnen bij je laten komen, processen en landen wordt namelijk bevorderd door tijd door te brengen op openbare plekken zoals koffietentjes en co-workingspaces waar anderen aanwezig zijn die jou voorzien in de overbruggende gates. Ra Uru Hu zegt dat de beste manier om een split te overbruggen wanneer je een moeilijke of belangrijke beslissing moet maken, is om een openbare plek te gebruiken waar je nog steeds alleen kunt zijn. Denk aan een bibliotheek of een koffietentje. Of je eigen kantoorplek in een co-workingspace. Ik vind zelf de bibliotheek heel fijn of een koffiententje. Volgens Ra Uru Hu helpen deze melting pots van Human Designs die samenkomen bij het bieden van neutrale aura’s en conditionering, om je te helpen in het proces van in je op te nemen. Deze beschikbare bruggetjes die voor jou aanwezig zijn op deze openbare plekken bieden jou nieuwe perspectieven terwijl jij in het beslissingsproces zit van de beslissing die je te maken hebt. Doordat er dan velen anderen om je heen zijn, en niet 1 persoon zoals een vriend of een partner, wordt het als neutraal ervaren. Echter, als je je alleen met vrienden of partners omringt wanneer je een beslissing moet maken ,dan wordt je beperkt tot hun designs en hun conditionering, omdat je dan ‘slechts’ tot hun designs bent verbonden en met hun conditionering. 

Mijn tip voor jou als je een split, triple of quadruple definition hebt, zoek dan eens deze meltingpots op en ga er eens mee experimenteren wat het met je doet in het maken van een beslissing. Stel dat je een moeilijke of belangrijke beslissing te maken hebt, ga dan eens alleen in de bibliotheek of in een koffietentje zitten en kijk een wat je aan het einde van de dag – als de strategie en autoriteit natuurlijk zijn toegepast -, wat je dan voelt. Het toepassen van jouw strategie en autoriteit helpen jou te beschermen tegen de potentiële valkuilen die ontstaan door jouw splitsingen, door jouw eilandjes. Ra Uru Hu: ‘Take your walk in the world. Relax, surrender, and live from within your own personal integrity through strategy and authority’, and the briding will take of itself. 

Geef jezelf dus tijd om informatie te processen, en heb vertrouwen in jouw design dat het je brengt wat jij nodig hebt. 

Kun je hier nog hulp bij gebruiken?

Ik ben er voor je. 

  1. Doe mee aan mijn Human Design in Business Challenge

Deze challenge is voor ondernemers (to be) die klaar zijn om hun business te gaan runnen op de manier waarvoor ze designed zijn. Stap af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ en krijg inzicht in jouw unieke talenten.

  • Ontvang een Human Design in Business Reading

Deze reading is voor ondernemers (to be) die met kleine veranderingen, met meer natuurlijke flow, impact en (zakelijk) succes willen ondernemen. Je wenst een gebruiksaanwijzing voor het ondernemerschap die je er voor de rest van je (ondernemers)leven bij kunt pakken, en je de kortste en meest authentieke weg naar succes wijst. 

  • Start direct met mijn Human Design in Business Training

Dit is een online programma voor ondernemers die willen leren begrijpen en herkennen wat ze uniek maakt. Je wil zelfverzekerd(er) worden over volgende stappen en écht actie gaan ondernemen. Je wenst een krachtigere brand, vanuit een diepere authenticiteit. Een brand die consistent is en blijft groeien. Het lijkt je gewoon zo heerlijk om je business te runnen op een manier die goed voelt, waarbij het makkelijker, gestroomlijnder en meer verbonden voelt, en resulteert in meer overvloed, geluk en plezier. Daar kun je vandaag direct mee starten door in de training te stappen.