Laatst kreeg ik van een deelnemer van mijn Human Design in Business Training die zelf ook een Projector is de vraag: wanneer is iets een uitnodiging? Vervolgens stuurde een volger mij dezelfde vraag: ‘ik ben ook projector maar weet nog niet helemaal wat nou een ‘uitnodiging’ is, kan dat ook energetisch zijn dat je opeens sterk aan iets denkt en dat je dat dan mag gaan doen? Dat je wordt uitgenodigd door energie? Of is een uitnodiging altijd door andere mensen? Graag zou ik er meer over leren.’ Als Projector zag ik hier de uitnodiging (;-)) om hier een blog aan te wijden.

De Human Design strategie van een Projector is wachten op een uitnodiging voordat je gaat handelen. De life purpose van Projectors is het managen en guiden van anderen in hun proces van creatie. Projectors zijn intuitief en wijs richting anderen. Ze kunnen de andere drie Types (Manifestor, Generator en Manifesting Generator)observeren en direct zich bewust worden van wat er voor ze moet geeuren om hun impact en werk meer effectief en moeiteloos te maken. Zij hebben een open aura en voelen hun omgeving feilloos aan en zien daardoor wat anderen nodig hebben. Maar (!), en dit is een hele belangrijke ‘maar’, dit mag alleen gedeeld worden wanneer daar een uitnodiging voor is.

Als je het namelijk zonder uitnodiging deelt, dan kun je overkomen als ‘bazig’, of ‘dat je het allemaal weet’. De wijsheden van Projectors worden dan verkeerd opgevat en Projectors lopen dan zelf ook tegen gesloten deuren aan. Ik kan voor mezelf – voordat ik wist dat ik een Projector was en dat mijn strategie was om te wachten op uitnodigingen – heel veel voorbeelden herinneren waarin ik niet wachtte op een uitnodiging, maar zelf initieerde. In iets te zeggen aan een ander wat ik zag, in het organiseren van dingen, in het ontwikkelen van producten en diensten in mijn bedrijf waar ik niet voor uitgenodigd was. Dan ging het altijd moeizaam, was het vaak ploeteren of belandde ik in vervelende situaties met anderen. 

De strategie voor Projectors is te wachten totdat ze worden uitgenodigd voor de grote kansen in het leven. Deze grote kansen komen niet op vaste momenten. Vooral de liefde, huwelijk, verhuizen, een nieuwe baan krijgen, etc. – dus echt de grote dingen in life -, daarvoor moeten Projectors worden uitgenodigd. Ik moet dan altijd lachen hoezeer dit voor mijzelf klopt bij de grote dingen in mijn leven:

 • Arnoud moest vol voor mij gaan in onze dateperiode en mij iedere keer uitnodigen – waarbij er zeker voldoende interesse was vanuit mij, maar ik nog muren had af te breken. Ik wachtte ook onbewust totdat hij mij als vriendin vroeg. 
 • Voor mijn PhD ben ik uitgenodigd door mijn professor. Ik werkte toen bij een bedrijf waar hij lessen gaf voor de masters waar ik programma manager voor was. Ik volgde een cursus intern en hij gaf daar les in. Hij vroeg om na de les een kop koffie te drinken en de rest is geschiedenis. We raakten in een leuk gesprek en een uur later liep ik de deur uit met een uitnodiging om bij hem te komen promoveren. Kwam totaal onverwachts, voortkomend uit een gesprek waarin ik super energiek deelde over hoe ik in het leven sta: geen 9 tot 5 type (toen wist ik nog niets van Human Design, maar ohhhh wat voelde ik op dat stuk al wel zo goed wat bij me paste), tijds- en plaatsonafhankelijk willen werken, grote reisplannen. 
 • Toen ik mijn appartement in 2018 verkocht was dat ook op basis van een uitnodiging van Arnoud die dat als idee opperde. 
 • En onze recente verloving komt ook voort uit een uitnodiging van Arnoud. 

Ik weet nu ook dat met grote dingen als mogelijke toekomstige zwangerschappen of ons droomhuis kopen mogen gebeuren wanneer ik daarvoor word uitgenodigd. Dat voelt voor mij heel fijn: ik mag wachten totdat het komt. En natuuuuuurlijk word ik soms ongeduldigen raak ik verbitterd (bitterheid is het not-self theme van de projector), maar ik weet nu dat dit averechts werkt en kan dan weer terug naar mijn wachtmodus. 

Overigens hoeven Projectors buiten de gorte uitnodigingen niet voor letterlijk alles uitgenodigd te worden om te handelen. Ze mogen bijvoorbeeld prima zelf beslissen om naar de film te gaan en dat initiëren, als ook wat ze willen eten.  

En dan even terug naar de vraag: ‘wat zijn dan allemaal uitnodigingen?’

Ik ben even in mijn Social Media berichten en de Whatsapp groepen van mijn trainingen gaan bladeren om wat uitnodigingen die ik zelf ontvang voor je op een rijtje te zetten. Ik gebruik deze uitnodigingen zelf iedere keer als basis voor het ontwikkelen van mijn trainingen, producten, als ook het opnemen of schrijven van mijn blogs en podcast afleveringen. Waar ik eerst ook heel veel zelf initieerde in mijn bedrijf, ontwikkel en creeer ik nu juist alleen nog maar vanuit uitnodiging. Want dan stroomt het. Ik ben dan ook uitgenodigd om een challenge te organiseren en om meer over Human Design te teachen, waardoor ik besloten heb binnen enkele weken een Human Design challenge te gaan organiseren. Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je als eerste alle informatie over de gratis challenge.

De uitnodigingen die ik ontving (ik hou hier ook een document voor bij waarin ik ze noteer, dus dit zijn uitnodigingen van de afgelopen 2 jaar):

 • Welke kaarten gebruik jij?
 • Het stukje visualiseren, ik merk dat ik vaak nog vast blijf in wat er al is geweest en lastiger vind om in te beelden naar hoe ik het wil in de toekomst. Als je hier nog meer tips voor hebt hoe je dit kunt verbeteren? Ik heb het idee dat ik meer woordelijk ben dan beeldend.
 • Een vraag met het zetten van intenties. Je geeft aan dit met ‘ik heb’ of ‘ik ben’ te doen. Ik heb het volgende: ik vertrouw op mijzelf, mijn kennis en kunde. Kan ik dit beter anders formuleren?
 • Wat heeft het Surrender experiment jou gebracht?
 • Ik dacht van de week nog: alle mensen die er opeens zijn om mij te helpen. Mega dankbaar dat ze er zijn hoor, maar ik vond het ook lastig: vraag ik niet te veel van ze? Moet ik niet iets terug geven? 
 • Ik heb een vraag: ik had een situatie waarin mijn intuïtie eigenlijk wel wist dat ik moest gaan, maar mijn hoofd begon te tetteren en toen had ik om een signaal gevraagd Die ik kreeg en toen heb ik aangegeven bij diegene dat ik wilde afspreken. Vervolgens heb ik geen reactie meer gehad, maar blijven er overal de signalen komen. Dus nu snap ik het even niet meer?
 • Ik heb nog een ‘niet’ vraag: als je zeg: ik wil niet gestoken worden door muggen, dan word je gestoken. Maar als je nou zegt: ik word niet gestoken door muggen, dat kan toch ook? 
 • Aan de ene kant zeggen we: denk het zo precies mogelijk uit. Wat wil je, zie het voor je, enz. Maar we zeggen ook: laat de vorm los: de hoe en de wat. Dat is volgens mij precies het tegenovergestelde, hoe zie jij dit? 
 • Is je ziel je authentieke zelf, zonder je ego?
 • Hebben jullie op reis wel eens last van FOMO?
 • Heb je wel eens van de emotie encyclopedie gehoord?
 • Als je daar een mantra bij zou zeggen, wat zou dat dan zijn?
 • Heb je tips en/of literatuurtips rondom hss bij kinderen en hoe je je kind hierin kunt begeleiden?
 • Hoi, heb jij tips hoe je situaties met vertrouwen tegemoet gaat? Ik merk dat ik met spannende gebeurtenissen soms angstig kan worden en me zorgen kan maken over wat er potentieel hele kleine kans mis kan gaan, i.p.v. het met vertrouwen tegemoet te treden.
 • Hoe ik ervoor kan zorgen dat ik in mijn eigen energie blijf?
 • Heb je tips om jezelf af te sluiten in een omgeving waar je niet makkelijk uit weg kan?
 • Ik zag in je Instagram post over visualiseren wat je tot nu toe (on)bewust al hebt gevisualiseerd en dat is onder andere dat je je eigen camper hebt gekocht. Dit is iets waar ik zelf ook al enige tijd naar verlang en merk dat dat verlangen sterker wordt. Ik ben dan ook benieuwd naar hoe jij dit hebt aangepakt en wat je mij hierin mee kan geven. Ik merk dat ik nog veel last heb van belemmerende overtuigingen zoals ‘het lukt me toch niet’ ‘hoe ga ik dat nou weer doen’ en ‘ik heb daar het geld niet voor’. 
 • Hi Aniek! Ik heb een vraagje en ik ben benieuwd of je mij een advies/tip hierin kan geven. Ik loop al een tijdje te worstelen met wat ik graag zou willen op werkgebied. Mijn huidige baan is voor nu oké, maar ik zou graag een baan willen waarin ik gelukkig ben, alleen ik zou niet weten wat dat dan precies is en wat mij leuk lijkt. Welke stap zou ik kunnen zetten om hierachter te kunnen komen? 
 • Wat gaaf dit! Mag ik een hele brutale vraag stellen? Hoe heb je dit kunnen bekostigen? Als dit privé is snap ik het natuurlijk! En dat is geen probleem maar ik ben heel nieuwsgierig (gaat over wereldreis).
 • Hoi Aniek! N.a.v. je post een test gedaan en daar kwam uit dat ik ook een Projector ben. Ook ben ik hoog sensitief. Dinsdag ga ik (voor het eerst) in mijn eentje op reis naar Bali. Dat vind ik super spannend, maar tegelijkertijd voel ik kalmte. Heb je tips voor mijn reis? Aangezien je een reiziger bent en Projector en Hoogsensitief. 
 • Is het verstandig om de vragenlijst anoniem te houden of om juist wel te weten wie welk antwoord geeft? Om zo de antwoorden van diegene die jouw meest ideale droomklant er uit te kunnen halen?
 • Wat gebruik jij om jouw podcasts op te nemen?
 • Met welke systemen werk jij voor je posts, podcasts, salesfunnels, enz?
 • Welk programma gebruik jij voor het maken van een e-book?
 • Wat is mijn markt, submarkt en niche?
 • Ik merk dat ik de overgang tot actie lastig vind, kun jij mij helpen? 
 • Ik ben een Manifestor. Polls doen om anderen te informeren voor waar ik mee bezig ben is een goed idee. En als mensen daar dan niet op reageren? Want ik heb nog niet zo’n grote groep volgers. Moet ik dan meteen mijn conclusie trekken dat het niks is?

Wat overigens een belangrijke side note is, is dat je niet op iedere uitnodiging hoeft in te gaan. In dit beslissingsproces van wel of niet op een uitnodiging ingaan, is het belangrijk dat je je autoriteit toepast. Ik wacht met mijn emotionele autoriteit meer en meer af totdat de emotionele wave is gaan liggen en er helderheid is. Dan weet ik of ik iets wel of niet met de uitnodiging mag en wil doen. De derde vraag die ik mezelf mag stellen naast ‘ben ik ervoor uitgenodigd’ en ‘is er helderheid?’ is ‘word ik er blij van?’. Als ik op alle drie de JA voel, dan ga ik in op de uitnodiging. Ik focus mij bijvoorbeeld niet op kinderen, maar krijg daar wel regelmatig vragen over. Dat is voor mij dan geen uitnodiging om naar te handelen. Wel kan ik dan tips doorsturen van boeken of professionals die wel hun focus daar hebben liggen.

Wil dieper in Human Design duiken?

Dat kan op de volgende manieren:

 • Doe mee aan mijn Human Design in Business Challenge – de gouden basis

Deze challenge is voor ondernemers (to be) die willen vertrouwen op wat ze voelen in hun lijf, waardoor ze authentieke en krachtige keuzes gaan maken in hun weg naar succes en  de stappen durven gaan zetten. Je stapt af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ en krijg inzicht in hoe jij het makkelijkst kansen creëert en soepel grote resultaten behaald door jezelf te zijn. Je gaat nog veel meer achter jouw unieke energie staan en in jezelf geloven. Doordat jij het waard bent en je dat in je diepste vezel voelt, ga je ontvangen wat je wenst. 

 • Ontvang een Human Design in Business Reading – gebruiksaanwijzing voor het leven met de basis, content, marketing, positionering by design, wat de klant van jou verlangt + jouw raadgevers of jij wel of niet op jouw pad zit

De Human Design in Business reading is een blauwdruk voor de ondernemer die haar unieke energie authentiek en ijzersterk in haar bedrijf wil neerzetten. Je wil krachtige content schrijven en authentieke marketing doen die naadloos aansluit op jouw unieke energie en de verlangens van jouw droomklant, zodat jouw droomklanten ‘ja’ zeggen. Je wil weten wat jouw talenten zijn, zodat je voor jezelf en jouw aanbod kunt gaan staan. Daar gaan droomklanten massaal op reageren en dat is wat je wenst.

 • Start direct met mijn Human Design in Business Training – voor als je een complete business by design wil

Dit is een online programma voor ondernemers die willen leren begrijpen en herkennen wat ze uniek maakt. Je wil zelfverzekerd(er) worden over volgende stappen en écht actie gaan ondernemen. Je wenst een krachtigere brand, vanuit een diepere authenticiteit. Een brand die consistent is en blijft groeien. Je wenst ook te ontdekken hoe jij persoonlijk overvloed aantrekt. Het lijkt je gewoon zo heerlijk om je business te runnen op een manier die goed voelt, waarbij het makkelijker, gestroomlijnder en meer verbonden voelt, en resulteert in meer overvloed, geluk en plezier. Daar kun je vandaag direct mee starten door in de training te stappen.