Gisterochtend werd ik wakker en voelde ik de emoties al in mij opwellen. Sinds zaterdag wonen we weer in ons appartement en sinds maandag is Arnoud weer in dienst gegaan. Na 11 maanden zitten we weer in de structuur zoals we die voorheen kenden. Echter, voorheen vond ik het heerlijk om hele dagen alleen thuis te werken en kon ik heel goed alleen zijn (wat ook inherent is aan introvert en hsp’er zijn). Maar na 24/7 samen te zijn geweest was dit mijn nieuwe standaard geworden. Een standaard waar ik zo ongelofelijk veel van genoten heb. Wat hebben we het fijn samen gehad en nog steeds. Nu ik weer 5 dagen 10,5 uur alleen ben, moest ik enorm schakelen en dat leidde tot verdriet. ‘Mag ik niet gewoon even mee in jouw rugzak?’.

Via Instagram deelde ik mijn verhaal inclusief de tranen. Ik heb namelijk sinds 1 januari 2020 met mezelf afgesproken dat ik iedere dag kom opdagen in de Stories, het liefst met een video, zodat ik jou de kans geef om mij echt te leren kennen en jou mag helpen met mijn visie, kennis, wijsheden en inzichten op dingen. Vanuit 100% authenticiteit. Dus ook tijdens dit soort ochtenden. Zichtbaarheid is voor een ondernemer super belangrijk. Alleen zie ik vaak dat deze zichtbaarheid alleen wordt toegepast op het moment dat je je goed voelt. Dat we alleen het mooie van het leven laten zien. En hoe authentiek voelt dat voor jou?

Daarnaast is één van mijn grootste successen uit 2019 om mijn imperfecties te delen, vanuit het grote voorbeeld van Brene Brown. Toen wij tijdens het rijden in de camper op de wegen van Oekraïne naar haar boek luisterden, shifte er iets in mij. Voorheen bleef er heel veel van mijzelf in mijn hoofd en sprak ik er nooit met iemand over. Dit kwam voort uit mijn extreme pestervaring op de basisschool en omdat ik 9 jaar vrijgezel ben geweest. Ondertussen heb ik dat allemaal verwerkt, maar merkte ik dat ik nog een aantal dingen nooit met iemand gedeeld had. Omdat ik me er voor schaamde. Tot op dat moment in de camper, toen ik me eerst richting mijn vriend, daarna richting mijn beste vrienden en toen richting de wereld me ging openen met betrekking tot mijn imperfecties (wat leidde tot een blog dat meer dan 10.000 keer is gelezen! – hoezo snakken we naar authenticiteit?).

Dit jaar heb ik besloten om dat op bewust niveau voort te zetten. Om mezelf te laten zien, no matter what. Perfect of imperfect. Met of zonder make-up. Ook na het hardlopen, met een super rood hoofd. Ook als ik weer alles in het appartement aan het uitpakken ben en via een video story erken dat ik het liefst alleen dozen uitpak, omdat alles een vaste structuur heeft bij mij en ik het precies op die manier wil. Ook als ik huil om mijn moeder, omdat kanker nou eenmaal zo heftig is. En dus ook als ik huil omdat ik mijn vriend mis, op het moment dat ik ongesteld ben en überhaupt moet wennen aan weer in Amsterdam in ons appartement te zijn. 

En wauw, het is ongelofelijk mooi om te merken wat er gebeurt wanneer je authentiek bent. Sinds ik hier op 1 januari mee begonnen ben, is mijn websitebezoekersaantal binnen een maand met 40% gestegen ten opzichte van december! Ik ontvang heel veel meer berichtjes via Instagram en LinkedIn. Ik ontvang ongelofelijk veel liefde van jullie. Gisteren zat ik daardoor ineens om 11.00 uur spontaan in Amsterdam aan een thee met een van mijn volgers. Ze zag me huilen in mijn Stories en bood aan om af te spreken. Precies wat ik op dat moment nodig had. Weer iemand anders gaf mij prachtige tips hoe je fijn met dit soort emoties kunt omgaan. Weer iemand anders wilde direct vanuit zijn wereldreis met mij Skypen om een bruistablet voor mij te zijn. Wauw!

Via Whatsapp ontving ik een berichtje ‘Knap dat jij jouw emoties zo durft te uiten’. Voor mij is alles wat er nu gebeurt bij het 100% laten zien van mezelf een heel belangrijk signaal: we snakken naar authenticiteit. We snakken naar puurheid. Zonder filters. Life as it is. In all it’s beauty. Ik wil je met dit blog graag meegeven dat je het niet alleen hoeft te doen. Je hoeft niet alles in je eentje op te lossen. Je hoeft niet altijd sterk te zijn. Je hoeft niet altijd de beste versie van jezelf te zijn. Want juist door het donkere er te laten zijn, het te omarmen en het te verwerken, komt daarna de verlichting. En trust me: het delen van wat jij voelt en je imperfecties omarmen, ongeacht wat het is, geeft anderen de mogelijkheid om er voor jou te mogen zijn. Trust me: wanneer je zo authentiek bent, ontstaan de mooiste dingen. Dat gun ik jou van harte! ❤️ En als je wil leren hoe je sneller van donker naar licht kunt bewegen, luister dan deze podcast die ik gisteren opnam.

Merk jij dat het je nog niet lukt om 100% jezelf te zijn? En wil je hierin door mij worden gecoacht?

Wil jij dieper in Human Design duiken?

1. Doe mee aan mijn gratis Human Design in Business Challenge

Dit is voor ondernemers (to be) die klaar zijn om hun business te gaan runnen op de manier waarvoor ze designed zijn. Stap af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ waarvoor je een stukje ziel moet inleveren en ontdek jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing. Krijg inzicht in jouw unieke talenten.

2. Ga mee op Human Design retreat

In 2022 organiseer ik het Human Design in Business retreat. Dit is voor iedereen die 5 dagen omringd wil zijn met gelijkgestemde ondernemers om samen op een diep niveau je design te leren integreren in je business en life.

3. Start direct met From Calling to Career 

Dit is een online programma voor soulpreneurs die klaar zijn om hun bedrijf vanuit alignment met hun design te gaan runnen. Het is een once-in-a-lifetime ervaring waarbij je wordt gezien, begeleid en supported door een Projector die al haar kennis en wijsheden met je deelt voor meer ease, flow en overvloed op een manier die werkt voor jou en goed voelt voor jou.