Ons onderbewustzijn is het moederbord dat al onze resultaten controleert. Het maakt niet uit hoeveel je denkt dat je van jezelf houdt in je bewuste mind, als je onderbewuste overtuigingen hiermee niet alignen, zal het niet gebeuren. 

Herken je dat, dat je jezelf met jouw bewuste mind soms zo hard aan het overtuigen bent van iets, maar dat je het niet voelt? Je WIL het zo graag, maar het lukt maar niet? Guess what: er vindt geen alignment plaats tussen jouw bewuste en onderbewuste. Een van mijn doelen voor 2019 was en is om mijn money mindset als ondernemer te ontwikkelen. Ik wil graag een succesvol winstgevend bedrijf hebben, dacht ik op bewust niveau. Mijn onderbewuste daarentegen had ik onbewust (yup!) wijs gemaakt en zelfs hardop tegen mensen gezegd dat ‘we een jaar op reis financieel gedekt waren en ik dus niets hoefde te verdienen, maar het zou wel leuk zijn’. Totdat ik tot het mega besef kwam: Wauw, ik kan nog zo graag geld willen verdienen op bewust niveau, maar als dit op onderbewust niveau speelt, dan gaat dat nooit lukken. Ik heb toen heel bewust geldblokkades moeten opheven om overvloed aan te trekken. Om dit te doen dook ik in de 3 basiskenmerken van het onderbewustzijn om ze beter te leren begrijpen en ontdekte ik dat er twee opties voor jou en mij zijn, die ik hier met je deel.

3 basiskenmerken van het onderbewustzijn:

  1. het is oer. 

De belangrijkste zorg van het onderbewustzijn is overleven. Zoals een kleine baby die niet voor zichzelf kan zorgen, is het verliezen van liefde en in de steek gelaten worden letterlijk gelijk aan de dood. Dus wanneer we in de buurt komen van onszelf in gevaar te brengen, probeert dit kinddeel van jou je te stoppen. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom we vastzitten in een leven waar we niet gek op zijn – we willen het risico niet lopen van: proberen en falen, proberen en slagen, afvallen, rijk worden, een nieuwe mening hebben, een nieuw liefdesleven hebben , geen nieuwe stap durven maken uit angst dat de mensen van wie we houden ons zullen afwijzen als we veranderen.

  • Het is stiekem. 

De meeste mensen hebben geen idee dat ze door al deze onderliggende overtuigingen worden tegengehouden. Ze zijn zich alleen (enigszins) bewust van hun bewuste gedachten, dus werken ze hier aan en laten de echte dader ongestoord. Dit is hoe we vast komen te zitten in onze patronen – steeds weer dezelfde weirdos daten, herhaaldelijk werken voor mensen die ons slecht behandelen, al ons geld uitgeven zodra we het op onze bankrekening ontvangen.

  • Het wil niet worden onttroond.

Wanneer je verandert wie je bent, dood je in feite je oude identiteit. Dat maakt je onderbewuste zelf helemaal gek. Verandering maakt van jou het onbekende en brengt jou in gevaar voor alle soorten van verlies en natuurlijk alle soorten van ondenkbare fantastische dingen. Dit is waarom het je grootste angsten naar de oppervlakte brengt: bekend als je comfortzone. 

Maar als de waarheid waarmee je je leven beheert niet meer past bij wie je wordt, is het niet meer zo comfortabel.. Je stapt uit jouw comfortzone. En dan zijn er twee opties:

Optie 1: We zijn zo gehecht aan het onbehulpzame vertrouwde, dat we vaak onze waardevolle tijd op deze aarde besteden aan het vinden van excuses om precies te blijven waar we zijn. In plaats van in het glorieuze onbekende te springen van wie we werkelijk zijn bedoeld te zijn. De muren van je comfortzone zijn liefdevol gedecoreerd met je levenslange verzameling van favoriete excuses. En hanging in there, dat is wat velen van ons doen. Want dat is het bekende, veilige en vertrouwde..

Maar is dat wat je wil? 

Trying to protect yourself from your fears protects you from experiencing a fully evolved and juice life – Jen Sincero

Optie 2: De tweede optie is to step into your power. Bevrijd jezelf om te leven in overvloed, in plaats van het leven te leiden vasthoudend aan angsten. Concentreer je op je hartwensen, op oneindige mogelijkheden, op het leven in overvloed, in plaats van je zorgen te maken over wat je zou kunnen verliezen. Wees verantwoordelijk. Doe alsof je een lang en gelukkig leven voor de boeg hebt. Sta jezelf toe om te ervaren wat je hart je begeert, alsof dit de enige kans is om de rit van je leven te maken.

Wat daarvoor nodig is?

Dat je uit jouw comfortzone durft te stappen. Dat je het gat durft te gaan dichten van wie jij nu bent en wie je wil zijn. Step into your power! Vind je dit heel erg spannend? Dat is heel logisch! Bijna iedereen vindt dit heel erg spannend. Maar dit mag geen reden zijn om het niet te gaan doen. Wil je hier graag hulp bij? Ik heb je graag dat gat te dichten zodat je de vrouw kunt worden waar je zo naar verlangt.

Wil jij dieper in Human Design duiken?

1. Doe mee aan mijn gratis Human Design in Business Challenge

Dit is voor ondernemers (to be) die klaar zijn om hun business te gaan runnen op de manier waarvoor ze designed zijn. Stap af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ waarvoor je een stukje ziel moet inleveren en ontdek jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing. Krijg inzicht in jouw unieke talenten.

2. Ga mee op Human Design retreat

In 2022 organiseer ik het Human Design in Business retreat. Dit is voor iedereen die 5 dagen omringd wil zijn met gelijkgestemde ondernemers om samen op een diep niveau je design te leren integreren in je business en life.

3. Start direct met From Calling to Career 

Dit is een online programma voor soulpreneurs die klaar zijn om hun bedrijf vanuit alignment met hun design te gaan runnen. Het is een once-in-a-lifetime ervaring waarbij je wordt gezien, begeleid en supported door een Projector die al haar kennis en wijsheden met je deelt voor meer ease, flow en overvloed op een manier die werkt voor jou en goed voelt voor jou.