Om iets in de wereld te manifesteren, hebben we brandstof nodig. Die brandstof komt van de motorcentra. Binnen Human Design zijn er vier motor centrums. Deze vier centrums gaan over de fysieke energie om te werken. Het is de energie die nodig is om te manifesteren, om voort te bewegen en om jezelf uit te drukken. Ze geven ons namelijk de energie en middelen die we nodig hebben om samen met het Universum te creëren: om ons leven te manifesteren.  Elke motor heeft een energetisch thema en doel en in deze blog leg ik dat per motorcentrum uit.

Onze manifestaties worden gemotoriseerd door mechanica en chemie. De enige manier waarop we de manifestatie en de kwaliteit van de motor kunnen beïnvloeden, is indirect. Dat doe je door je af te stemmen door te experimenteren met jouw Human Design  autoriteit en het mentale bewustzijn te vergroten. In dat proces wordt de brandstof voor manifestatieveranderingen en de chemie ervan geoptimaliseerd. Dit laat zien hoe belangrijk het is je autoriteit te leven (dit is je innerlijke kompas, je beslissingsmechanisme) en je bewustzijn te vergroten. Duiken we nu in de vier motorcentrums.

De vier motorcentrums

De vier motorcentrums binnen Human Design zijn: het sacrale centrum, het hartcentrum, het wortel centrum en de solar plexus. Kijk maar eens in jouw chart. Welke motorcentrums heb jij gedefinieerd? Ik heb zelf het wortelcentrum en de solar plexus gedefinieerd. Als je geen motor centrum hebt gedefinieerd, betekent dit dat je deze energieën van deze centrums inconsistent ervaart. Het betekent dus niet dat je er geen toegang tot hebt, maar dat je die motor niet uit jezelf haalt. Ik haal dus de motorenergie van mijn wortel en solar plexus wel uit mezelf, maar van mijn sacraal en hart niet. 

Sacraal centrum: Life Force Energy Centrum

Het sacrale centrum is de energie voor vitale levenskracht, seksualiteit, reproductie en duurzaamheid. Het sacrale centrum is de meest invloedrijke en complexe motor. Het is namelijk pure kracht en wekt letterlijk energie op. Het kan echter ook tegen je werken als je niet correct werkt, waardoor je je gefrustreerd, ontevreden en zelfs opgebrand en/of ziek kan voelen. Het is daarom een vereiste om zijn cycli te respecteren. Dit is ook de reden waarom Manifesting Generators en Generators elke dag al hun energie moeten uitputten. Anders slapen ze niet goed. Als ze dat eenmaal hebben gedaan, is slaap heel belangrijk om te herstellen. 

Hart centrum: Wilskracht Motor Centrum

Het hartcentrum als motor is hier om de energie te brengen die nodig is om materiële hulpbronnen voort te brengen. 

Wortel centrum: Stress Motor Centrum

Het wortel centrum als motor is hier om de energie van stress als levensbrandstof, momentum en adrenaline te leveren. De wortel energie is dus de energie om door te gaan. 

Solar plexus centrum: Emotioneel Motor Centrum

Het solar plexus centrum als motor is hier om de energie van emotionele ervaringen te doorstaan, verwerken en te voelen. De Solar Plexus is een extreem krachtige motor, en dus kan het gemakkelijk gebeuren dat emoties ons beter weten te overmeesteren en ons daardoor helemaal in beslag nemen. Hoe bewuster we worden, hoe minder we in deze automatische piloot vervallen.

Hoe de motor-energie verschil maakt in jouw energie

Projectors, Reflectors en Manifestors kunnen nooit alle vier de motor centrums gedefinieerd hebben, omdat alleen Manifesting Generators en Generators het sacrale centrum gedefinieerd hebben. Zij zijn dus de enige energy types die vier motorcentrums gedefinieerd kunnen hebben. Manifestors en Projectors kunnen er tussen de 0 en 3 gedefinieerd hebben. Reflectors hebben geen enkel motorcentrum gedefinnieerd. 

Wat betekent dat voor je? Motorcentrums maken een verschil in jouw energie levels. Een Projector zonder motor zal over het algemeen minder energie hebben dan een Projector met drie gedefinieerde motorcentrums. Echter is het opnieuw belangrijk hier dat je in acht neemt dat dit allemaal afhangt van de rest van jouw chart, of je doet waar je blij van wordt, of je jouw leven lukt vindt, of en hoeveel conditionering je hebt in je open centrums, en met wie jij je omringt. Een mooi voorbeeld is Steven Spielberg. Deze beroemde film director en producer is een Projector en heeft geen motorcentrums gedefinieerd, maar is super druk, productief en mega goed in wat hij doet. Het is dus altijd het samenspel dat de energie bepaalt. 

Wil jij dieper in je design duiken?

  • Doe mee aan mijn Human Design in Business Challenge – de gouden basis

Deze challenge is voor ondernemers (to be) die willen vertrouwen op wat ze voelen in hun lijf, waardoor ze authentieke en krachtige keuzes gaan maken in hun weg naar succes en  de stappen durven gaan zetten. Je stapt af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ en krijg inzicht in hoe jij het makkelijkst kansen creëert en soepel grote resultaten behaald door jezelf te zijn. Je gaat nog veel meer achter jouw unieke energie staan en in jezelf geloven. Doordat jij het waard bent en je dat in je diepste vezel voelt, ga je ontvangen wat je wenst. 

  • Ontvang een Human Design in Business Reading – gebruiksaanwijzing voor het leven

De Human Design in Business reading is een blauwdruk voor de ondernemer die haar unieke energie authentiek en ijzersterk in haar bedrijf wil neerzetten. Je wil krachtige content schrijven en authentieke marketing doen die naadloos aansluit op jouw unieke energie en de verlangens van jouw droomklant, zodat jouw droomklanten ‘ja’ zeggen. Je wil weten wat jouw talenten zijn, zodat je voor jezelf en jouw aanbod kunt gaan staan. Daar gaan droomklanten massaal op reageren en dat is wat je wenst.

  • Start direct met mijn Human Design in Business Training – voor als je een complete business by design wil

Dit is een online programma voor ondernemers die willen leren begrijpen en herkennen wat ze uniek maakt. Je wil zelfverzekerd(er) worden over volgende stappen en écht actie gaan ondernemen. Je wenst een krachtigere brand, vanuit een diepere authenticiteit. Een brand die consistent is en blijft groeien. Je wenst ook te ontdekken hoe jij persoonlijk overvloed aantrekt. Het lijkt je gewoon zo heerlijk om je business te runnen op een manier die goed voelt, waarbij het makkelijker, gestroomlijnder en meer verbonden voelt, en resulteert in meer overvloed, geluk en plezier. Daar kun je vandaag direct mee starten door in de training te stappen.