Al duizenden jaren wordt de kracht van een mastermind benadrukt. Ik kwam er zelf mee in aanraking toen ik voor het eerst het boek ‘Think and Grow Rich’ van Napoleon Hill las. Een boek dat ik in de loop van de tijd nog vele malen vaker las, omdat deze man begreep wat maar heel weinig mensen begrepen en wat hem zo succesvol maakte. Een enorme inspiratiebron dus! Een van de redenen waarom Napoleon Hill zo succesvol was, was omdat hij een groep om zich heen had gecreëerd waardoor hij enorm kon floreren. In dit jaar waarin het collectieve thema van ‘samen’ en ‘samenwerking’ centraal staat, is het samen bundelen van creatiekracht misschien wel het meest krachtige wat je kunt doen voor jezelf en ieder ander lid van de groep. De meest succesvolle ondernemers overal ter wereld die snappen dit. Zij zijn allemaal onderdeel van een of meerdere masterminds en betalen daar met gemak 100.000 euro of meer per jaar voor. Dat doen ze niet zomaar, want die investering levert het ze dubbel en dwars op door de kracht van de groep. In deze blog deel ik over die kracht. 

Wat is het Mastermind principe eigenlijk? 

Napoleon Hill omschrijft in zijn boek het Mastermind principe als ‘De coördinatie van kennis en inspanning tussen twee of meer mensen die werken aan een bepaald doel in een geest van harmonie. Geen twee geesten komen ooit samen zonder daarbij een derde, onzichtbare ongrijpbare kracht te creëren, die kan worden vergeleken met een derde geest’. Die derde geest is de mastermind. Deze definitie creëerde hij door de gesprekken met zeer succesvol zakenman Andrew Canergie, die zijn succes en fortuin toeschreef aan zijn Mastermind groep. De vertaling van mastermind is letterlijk meesterbrein. Dus door onderdeel te zijn van een mastermind groep, kun je je verbinden met het meesterbrein dat ontstaat wanneer alle aanwezige breinen zich samen verbinden. 

Dit is exact de reden waarom zo veel succesvolle ondernemers onderdeel zijn van een mastermind en daar flink in investeren. Er wordt zelfs soms wel eens de vraag gesteld of je wel kunt slagen in het ondernemerschap zonder de kracht van een mastermind? Ik kan zelf beamen dat een mastermind zo enorm krachtig is! In 2019 startte ik voor het eerst met een mastermind samen met mijn toenmalige businessbuddy. Ruim 1,5 jaar lang spraken wij elkaar om de week. Altijd als ik uit onze mastermind kwam zat ik boordevol energie en nieuwe ideeën en inzichten. Die ik nooit alleen had kunnen verkrijgen, of pas veel later.

Nu ben ik weer onderdeel van een mastermind met mijn business- en Human Design buddy Hester van Rooijen. Wij maken iedere maandag een uur (en soms langer) tijd voor elkaar vrij om te masterminden. Keer op keer laat het ons weer inzien hoe ongelofelijk krachtig dit is, hoe goed dit voor ons werkt en dat het tot successen in onze bedrijven maar ook ons privéleven leidt. Door onze breinen met elkaar te verbinden, ontstaat er een meesterbrein en daar komen de mooiste en meest waardevolle dingen uit voort. 

Ik moet toegeven dat Human Design daarin wel echt een mega verdiepende factor is. Want doordat wij twee Human Design breinen met elkaar verbinden omdat we daar allebei expert in zijn in ons eigen vakgebied, ontstaat er een Human Design masterbrein dat ons ook zo ontzettend veel inzichten geeft in ons design. Hester weet namelijk weer dingen die ik niet weet, en andersom ook. Of dat je door het verhaal van de ander zelf een inzicht krijgt. Dit is wanneer het meesterbrein actief is. Wij bestaan namelijk uit twee (maar het kunnen er dus ook meer zijn) mensen die in perfecte harmonie werken om een bepaald doel te bereiken (dit is de definitie van Hill). Dat doel is voor ons allebei: een florerend bedrijf én leven op basis van ons Human Design.

Volgens Hill is een mastermind een vereiste voor succes. En hij kan het weten, want deze man had ongelofelijk veel succes! Zo verkocht hij meer dan 20 miljoen exemplaren van zijn boek. Waarom de mastermind een vereiste voor succes is, is omdat de snelheid van alles van vandaag nou eenmaal enorm snel is. Te snel! Daardoor is het slim om met anderen samen te komen, zodat jij niet alles zelf hoeft te leren en te weten, maar kun je het van anderen ontvangen. Precies zoals bij Hester en mij. Je kunt daardoor veel meer bereiken met elkaar, dan zonder elkaar. 

Dit is vanuit Human Design ook zo goed uit te leggen. We hebben elkaar namelijk allemaal nodig. Alle energy types zijn hier namelijk met een eigen rol gekomen. Kijk alleen al naar de strategieën. De Projector heeft iemand nodig om uitgenodigd te worden, de (Manifesting) Generator heeft iets en vaak is dat een iemand nodig om op te mogen reageren, de Manifestor moet de ander informeren en de Reflector heeft de ander nodig om te weten wat er speelt. 

Wanneer jij dus een mastermind vormt met anderen en met hen samenwerkt in een meesterbrein van volmaakte harmonie, dan kun je via die space van dat meesterbrein, via die enorme gebundelde creatiekracht, een beroep doen op de spirituele krachten in jezelf bij het uitvoeren van je plannen en verlangens. Zodat deze veel sneller werkelijkheid worden!

Als je Napoleon Hill dus gelooft, dan is het als ondernemer een NO GO om geen mastermind te hebben. Doordat Hester en ik zelf hier de kracht van hebben ervaren en dat nog steeds iedere maandag doen, hebben wij besloten om onze Human Design breinen te gaan bundelen met een grotere groep ondernemers, zodat we samen vanuit dit meesterbrein, vanuit deze super waardevolle mastermind, super successen gaan boeken. 

Dat is hoe de Human Design Mastermind is ontstaan!

Zoals Napoleon Hill zegt: het is zowat een vereiste voor succes. Niet voor niets dat succesvol ondernemer Eelco de Boer hier 100.000 dollar per jaar voor betaald om deel te nemen aan een Amerikaanse mastermind. Hij weet dat hij dat dik terug verdient.

Dat is wat wij ook geloven. Als dit voor jou is, ga dan naar hier naartoe en doe mee aan de Human Design Mastermind.