Oef, klinkt dat niet héél bevrijdend? Ik ben stiekem wel heel nieuwsgierig: ben jij ooit tijdens een sollicitatie gevraagd om je cijferlijst te laten zien? Ik nooit. Dat ik cum laude afstudeerde van mijn master Onderwijskunde was alleen zichtbaar op mijn cv en niemand heeft ooit gevraagd naar mijn cijfers. Niemand wilde bewijs. Eerst vond ik dat raar, want waarvoor hebben we een cijfersysteem als het uiteindelijk alleen om het diploma draait? Althans, in veel branches. 

Nu vind ik het een geschenk. Ik weet nu namelijk dat onze cijfers, diploma’s, cv of bijvoorbeeld ons huis niet is wie wij zijn. Die dingen zijn wij helemaal niet. Tegenwoordig is je persoonlijkheid veel meer, en wellicht wel alles-, bepalend. Want dat is wie jij bent. Jij bent jezelf. En jij brengt jezelf mee naar een huis, een relatie of een baan. 

Om jezelf te mogen zijn heb je geen diploma nodig, al zeker geen cijferlijst en al helemaal geen cv. 

In deze blog, dat mijn 100e geschreven blog is, wil ik je heel graag een boodschap van liefde meegeven. 

Want dat is wat we zijn, liefde. 

Wij zijn allemaal één.

Wij zijn de liefde zelf.

En hebben daar geen enkele vorm van goedkeuring of geen enkel bewijs voor nodig.

Jij doet er niet pas toe als je de hoogste cijfers haalt.

Wie weet zijn het gewoon niet je vakken op de basis- of middelbare school omdat je in een onderwijssysteem zit dat niet voor jou werkt en ben je ontzettend creatief wat later pas tot uiting komt.

Je doet er niet pas toe als je een x bedrag aan salaris hebt.

Wanneer dat je gedachte is, heb je geld gekoppeld aan jouw eigenwaarde. ‘Ik doe er pas toe als…’. Jij bent nu al compleet. Jij bent nu al perfect. Gelukkig zijn en betekenis in je werk vinden zijn véél belangrijker. En hier kan het ook EN/EN, als dat goed voelt voor jou.

Je doet er niet pas toe als je een eigen huis hebt gekocht.

Wist je dat de schrijver van ‘De miljonair met een gewone baan’ juist adviseert een niet al te groot huis te kopen, maandelijkse kosten laag te houden en daardoor veel te beleggen? Hij vindt dus absoluut niet ‘hoe groter, hoe beter’. Succesvolle ondernemer Eelco de Boer huurt ook zijn huis. 

Wanneer je oordeel loos naar jezelf en anderen kan kijken vanuit liefde, ga je zien dat alles en iedereen liefde is.

Dan zet je niet iemand op een voetstuk omdat hij of zij cum laude is afgestudeerd.

Dan is iemand met een hogere opleiding niet beter.

Dan heeft iemand met een koophuis het niet beter voor elkaar.

Dan zijn we allemaal gelijk.

Dat is waar ik je in mijn 100e blog mee wil inspireren: dat je voor liefde kiest. Jij bent liefde. Iedereen is liefde. Wanneer we zo naar de wereld kijken, vallen angst en alle negatieve emoties weg. Dat is wat ik jou en de wereld gun!

In liefde, Aniek

In deze podcast deel ik over hoe vanuit liefde je ruimte in te nemen.