Merk jij dat jouw not-self thema veel actief is, doordat je vaak niet jezelf bent? Dat je bijvoorbeeld nog een masker draagt wat je heel graag af zou willen doen, maar wat je nog niet lukt? Of dat je een doel had, maar dat het na het behalen ervan helemaal niet zo voldaan voelt? Wat je als Manifestor boos maakt, als (Manifesting) Generator gefrustreerd, als Projector verbitterdof teleurgesteld bent als Reflector? Dan leef en/of werk je vanuit jouw not-self. Wanneer jij dit minder wil ervaren, de patronen doorbreken waarin je not je-self bent en dus meer jezelf wil zijn, dan is deze blog voor jou. 

Not-self thema: Hoe weet ik wie mijn authentieke zelf is en waarom is dit belangrijk?

Ieder energy type binnen Human Design heeft een not-self thema. Deze vind je in jouw chart achter ‘not-self theme’. Deze emotie komt naar de voorgrond als je jezelf niet bent. Jouw conditionering neemt het dan over en beweegt jou in bepaalde niet wenselijke richtingen, in plaats van dat jouw natuurlijke Human Design autoriteit beslissingen maakt. Wanneer je merkt dat je jouw not-self emotie veel ervaart, dan is het belangrijk dat je je hier bewust van bent en anders gaat kiezen. Het betekent namelijk meestal dat je jouw strategie of autoriteit niet goed hebt geleefd. Daarmee heb je altijd een belangrijke graadmeter om weer bij jouw authentieke zelf thuis te komen. Dit is wanneer je flow ervaart, wanneer er synchroniciteiten ontstaan. Dit is wanneer je op de juiste plek op het juiste moment bent, en dat dingen als makkelijk en vanzelf aanvoelen. Om dit zo veel mogelijk te ervaren, is het eerst belangrijk om in de not-self thema’s te duiken voordat ik de signature’s bespreek. Per type is het not-self thema:

  • Boosheid voor de Manifestor
  • Gefrustreerd raken voor de (Manifesting) Generator
  • Verbitterd raken voor de Projector
  • Teleurgesteld zijn voor de Reflector

Toen ik dit ontdekte bij mezelf, merkte ik op dat ik inderdaad verbitterd ben als ik niet aligned ben. Niet aligned zijn betekent dat beide hersenhelften niet uitgelijnd zijn, en verstand en gevoel dus niet goed samenwerken. Dat uit zich bij ieder type in een andere emotie. Zo raak ik als Projector verbitterd als iets me niet snel genoeg gaat en ik moet wachten op een uitnodiging die in mijn ogen te lang op zich laat wachten. Of wanneer ik toch mijn kennis en wijsheden heb gedeeld, zonder dat hier een uitnodiging voor is. Waardoor ik bijvoorbeeld tegen een gesloten deur aan loop bij de ander of in business er iets niet of onvoldoende wordt opgepakt waarvan ik zelf dacht dat het heel waardevol was. 

Ik nodig je de aankomende tijd uit om je bewust te worden van je not-self thema. Bewustwording zorgt er namelijk voor dat je anders kunt kiezen, want iedere keer dat je het door hebt dat je dus niet jezelf bent door jouw not-self thema emotie, weet je dat je terug mag naar wie je wel in wezen bent. Dit gaat ook een belangrijke plek in mijn retreat innemen, omdat ik niets liever wil dan dat jij als jezelf door het leven gaat en daar enorm veel plezier in ervaart. Ik ga je helpen de patronen te doorbreken door je ontdekkingen te laten doen in je not-self thema en geef je tools mee hoe daarin nieuwe, krachtige keuzes te maken. In deze blog geef ik je alvast een voorproefje door de not-self thema’s te beschrijven, als ook de signature: de emotie die je voelt wanneer je aligned bent. Dat is ook hoe mijn retreat gaat zijn: een week van héél veel je signature in het diepste van je wezen te voelen. Maar eerst de not-self thema’s per type: 

Boosheid voor de Manifestor

Voor Manifestors is hun not-self thema boosheid. Wanneer jij mensen vergeet te informeren of dit bewust niet doet (jouw strategie), en er onbegrip bij hen ontstaat omdat jij ze niet meeneemt in wat je doet, kun je daar boos om worden. Bijvoorbeeld dat je denkt ‘maar ze weten toch waar ik mee bezig ben?’ of ‘Ik hoef toch niet alles altijd te delen?’. Dat gevoel van dat jouw flow wordt belemmerd is een duidelijk teken dat je niet in alignment ben met je ware Zelf.

Gefrustreerd raken voor de (Manifesting) Generator

Voor (Manifesting) Generators is hun not-self thema frustratie. Zij raken gefrustreerd wanneer het te lang duurt voordat er iets op hun pad komt, wanneer ze ondertussen zelf dingen gaan initiëren die niet goed uitpakken en wanneer ze niet luisteren naar wat hun onderbuikgevoel ze vertelt. Bij mijn man Arnoud zie ik dat bijvoorbeeld als er even geen inspirerend project op zijn werk is. Daar baalt hij dan enorm van. Het frustrerende gevoel kan zich dus uiten in een baal-gevoel, je niet geïnspireerd voelen, het gevoel hebben stil te staan, een gevoel van ongeduld, of gewoon even ‘bleh’. Dit zijn allemaal tekenen dat jij niet jezelf bent en daarmee niet aligned. 

Verbitterd raken voor de Projector

Voor Projectors is hun not-self thema bitterheid. Ze raken verbitterd als ze niet worden erkend en de energie niet fijn meer stroomt. Bijvoorbeeld doordat ze op hun tenen lopen. Ze voelen zich niet gezien en dat creëert innerlijke onrust. Ik kan ook echt merken dat als ik niet gezien word, ik dat bittere gevoel van binnen voel. Dan weet ik dat ik niet aligned ben en anders mag kiezen. 

Teleurgesteld zijn voor de Reflector

Voor Reflectors is hun not-self thema teleurstelling. Je kunt bij Reflectors herkennen wanneer ze niet zichzelf zijn, doordat ze dan druk en actief zijn. Deze energie is van de ander en niet van henzelf. Belangrijk is om daar afstand van te doen en dit kan teleurstellingen opleveren. Teleurstellingen als waarom ze bijvoorbeeld niet mee kunnen in de Generator energie, die – doordat ze zo’n spiegel zijn voor alle ander typen – tijdig als eigen energie kan aanvoelen. Om vervolgen uitgeput te raken en daar teleurgesteld over te zijn. Wanneer een Reflector niet zichzelf is, merk je dat aan dat hij of zij zich is gaan identificeren met de invloeden van anderen. Het gevoel niet zichzelf te zijn of niet weten wie ze precies zijn stelt teleur. Wat klein kan beginnen, maar zich kan verspreiden naar ieder aspect in het leven, waardoor het hele leven als een teleurstelling kan aanvoelen. Doordat er bij de Reflector alles open is en ze daardoor zo ontvankelijk zijn, is het belangrijk dat ze afstemmen op de omgeving in combinatie met vervolgens loslaten wat niet van hen is. Als ze dat doen komen ze in alignment. 

Signature

Je signature is het tegenovergestelde van jouw not-self thema: dit is de emotie die je voelt wanneer je aligned bent. Wanneer je dit gevoel ervaart, weet je dat je jouw design leeft. Dit is voor de Manifestors het gevoel van vrede, voor (Manifesting) Generators het gevoel van tevredenheid, voor Projectors het gevoel van succes en voor Reflectors het gevoel van verrassing. 

Vrede bij Manifestors

Jouw signature is vrede: een gevoel van ease in het doen van wat je wil doen zonder dat er weerstand is. Je hebt het gevoel dat de weg vrij is voor de impact die je wil maken. De weg ligt voor je open. 

Tevredenheid bij de (Manifesting) Generator

Jouw signature is tevredenheid. Dit is het gevoel van dat je je energie vanuit jouw sacrale centrum goed besteed. Als jij jouw energie goed kwijt kan, ben jij tevreden. De (Manifesting) Generator weet dat hij goed op weg is als hij of zij veel voldoening haalt uit de meeste dingen die hij of zij doet.

Succes bij de Projector

Jouw signature is succes. Jij mag succes nastreven, ongeacht wat jouw omgeving of de wereld daarvan vindt. Wanneer jij je namelijk succesvol voelt, dan weet je dat je aligned bent met jouw design. Jij bent bedoeld om je succesvol te voelen. Sterker nog, jij bent het verplicht om succes na te streven. Dit voel je als Projector het meest wanneer jij erkend wordt voor jouw talenten. 

Verrassing bij de Reflector

Jouw signature is verrassing. Reflectors weten dat ze hun design leven wanneer ze vaak aangenaam verrast worden door het leven. 

Wil jij in alles in je leven en bedrijf jouw signature emotie gaan belichamen?

Dan ben je van harte welkom! Ik heb voor jou alle stappen om de beweging van jouw not-self emotie naar signature emotie et maken voor je, zodat je sneller kansen aan gaat trekken, soepeler grote resultaten behaalt, meer impact gaat maken, meer als jezelf door het leven gaat, een maar aligned ouder en partner wordt en nog zo veel meer! Dit kan op de volgende manieren:

  • Doe mee aan mijn Human Design in Business Challenge – de gouden basis

Deze challenge is voor ondernemers (to be) die willen vertrouwen op wat ze voelen in hun lijf, waardoor ze authentieke en krachtige keuzes gaan maken in hun weg naar succes en  de stappen durven gaan zetten. Je stapt af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ en krijg inzicht in hoe jij het makkelijkst kansen creëert en soepel grote resultaten behaald door jezelf te zijn. Je gaat nog veel meer achter jouw unieke energie staan en in jezelf geloven. Doordat jij het waard bent en je dat in je diepste vezel voelt, ga je ontvangen wat je wenst. 

  • Ontvang een Human Design in Business Reading – gebruiksaanwijzing voor het leven met de basis, content, marketing, positionering by design, wat de klant van jou verlangt + jouw raadgevers of jij wel of niet op jouw pad zit

De Human Design in Business reading is een blauwdruk voor de ondernemer die haar unieke energie authentiek en ijzersterk in haar bedrijf wil neerzetten. Je wil krachtige content schrijven en authentieke marketing doen die naadloos aansluit op jouw unieke energie en de verlangens van jouw droomklant, zodat jouw droomklanten ‘ja’ zeggen. Je wil weten wat jouw talenten zijn, zodat je voor jezelf en jouw aanbod kunt gaan staan. Daar gaan droomklanten massaal op reageren en dat is wat je wenst.

  • Start direct met mijn Human Design in Business Training – voor als je een complete business by design wil

Dit is een online programma voor ondernemers die willen leren begrijpen en herkennen wat ze uniek maakt. Je wil zelfverzekerd(er) worden over volgende stappen en écht actie gaan ondernemen. Je wenst een krachtigere brand, vanuit een diepere authenticiteit. Een brand die consistent is en blijft groeien. Je wenst ook te ontdekken hoe jij persoonlijk overvloed aantrekt. Het lijkt je gewoon zo heerlijk om je business te runnen op een manier die goed voelt, waarbij het makkelijker, gestroomlijnder en meer verbonden voelt, en resulteert in meer overvloed, geluk en plezier. Daar kun je vandaag direct mee starten door in de training te stappen.