‘Als ik niet meer alleen aan de kersttafel zit, ben ik gelukkig’, ‘Als ik 5.000 euro per maand verdien/omzet, ben ik succesvol’, ‘Als ik 10.000 volgers op Instagram heb, doe ik er toe’, ‘Als ik die kinderwagen van Joolz heb, dan klopt het plaatje dat ik voor me zie’, ‘Als ik een woonplek voor mezelf of als we die samen hebben gekocht, dan heb ik of hebben we het goed voor elkaar’, ‘Als ik uit mijn burn-out ben, dan begint het leven weer’, ‘Als ik die taken af heb, kan ik pas echt genieten van mijn vrije tijd’. Herken je deze  ‘als-dan’ gedachten bij jezelf? Dit betekent dat jouw geluk van voorwaarden afhankelijk is. Maar wat als je je nú al direct gelukkig zou mogen voelen? Dat is waar deze blog je bij helpt.

Waarom zijn zo veel mensen ongelukkig? Omdat ze het grootste deel van hun aandacht besteden aan wat ze nu op dit moment ervaren. Dat betekent dat als de resultaten ze tevreden stellen, ze zich goed voelen. Maar als de resultaten ze niet tevreden maken, dan voelen ze zich niet goed. Als je zo in het leven staat, dan is dit wanneer het leven als moeilijk wordt ervaren, omdat het zo afhankelijk is van wat er in het moment gebeurt. It is not the easy way. En die is er wél!

Wanneer je actie neemt vanuit het doel om geluk te bereiken, dan doe je het van achter naar voren. Wat daarentegen wél helpt om geluk te bereiken, is door je te focussen op gedachten en woorden die je beter en beter doen laten voelen, totdat je dat gevoel van geluk hebt bereikt. Daaruit vloeien automatisch inspired actions voort als ook de resultaten die je wil:  gedachten aan dingen die jou gelukkig maken leiden tot het gevoel van geluk leiden tot inspired actions die bijdragen aan jou geluk en dat leidt tot nog meer geluk. 

Als jij je alleen maar focust op ‘wat er is’, dan kunnen dingen niet verbeteren. Je moet op zoek gaan naar een manier om optimistisch vooruit te kijken om welke verbetering dan ook in jouw leven te bereiken. 

Wanneer jij jouw gedachten bewust focust richting gedachten die goed voelen voor jou, dan is het niet moeilijk om geluk te vinden en te behouden, zelfs al voordat je jouw doel hebt bereikt. Je kunt dan al ontzettend genieten van de reis er naartoe. Toen mijn verlangen/doel bijvoorbeeld onze wereldreis was, kon ik al ontzettend gelukkig worden van alleen al de gedachten en de beelden aan die reis. Ik zag ons al kamperen in onze eigen camper in de prachtige natuur van Noorwegen. Ook al waren we toen nog niet vertrokken en hadden we op dat moment ook nog niet de camper gekocht. Mijn geluk begon dus niet op het moment dat ik op 1 april 2019 in de camper stapte en we daadwerkelijk vertrokken, maar al ver voorafgaand aan die datum. 

Waar mag jij bijvoorbeeld vandaag al trots op zijn in de weg naar jouw verlangen?

Wanneer je struggles ervaart, is dat omdat je continu aan het vergelijken bent met waar je nu bent in relatie tot het doel wat je wil bereiken. Wanneer je continu kijkt waar je staat in dit doel, en de afstand voelt die je nog steeds moet afreizen om daar te komen, dan versterk je de afstand, de taak en de moeite alleen maar meer; en dat is waarom het als zo’n enorme struggle voor je voelt. Een berg waarvan je de top maar niet lijkt te bereiken. 

Wanneer jij geeft om wat je voelt, en gedachten kiest op basis van hoe ze voelen, dan ontwikkel je patronen van gedachten die verder kijken dan ‘wat er is’, en dus steeds meer op ‘hoe je het zou willen’. De Wet van Aantrekking reageert op deze beter-voelende gedachten, waardoor dit ook is wat je aan zult trekken.

Struggles leiden nooit tot een happy ending.

‘Wanneer ik een ton verdien, dan ben ik succesvol’

‘Wanneer ik 5.000 volgers op Instagram heb, doe ik er toe’

‘Wanneer ik een vriend heb, dan is mijn leven compleet’

‘Wanneer ik zwanger ben, zijn al mijn wensen uitgekomen’

Dit is niet de juiste mindset, want dit zul je niet bereiken voordat je gelukkig bent. Je moet dus eerst besluiten om gelukkig te worden en dán kun je daar komen

Jij bent nu al succesvol.

Jij doet er nu al toe.

Jouw leven is nu al compleet.

En wensen zullen er altijd blijven. 

Besluit vandaag om gelukkig te worden als je dat nog niet bent. Wanneer er iets is wat je graag wenst of verlangt en het is er nog niet, focus je dan op hoe je het zou willen. Iedere keer weer wanneer je even vervalt in ‘het is er nog niet’, ga dan weer op zoek naar gedachten die je beter doen laten over jouw verlangen. Shift bijvoorbeeld naar ‘Die 100.000 euro zijn onderweg naar mij’, ‘Ik weet dat de ware er ook voor mij is en dat hij op mijn pad verschijnt’, ‘Ik ben trots op mijn vruchtbaarheid en mijn vrouwelijke lichaam’. 

Merk je dat je hier nog wat hulp bij kunt gebruiken? Dan nodig ik je van harte uit om in te stappen bij From Calling to Career.

Wil jij dieper in Human Design duiken?

1. Doe mee aan mijn gratis Human Design in Business Challenge

Dit is voor ondernemers (to be) die klaar zijn om hun business te gaan runnen op de manier waarvoor ze designed zijn. Stap af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ waarvoor je een stukje ziel moet inleveren en ontdek jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing. Krijg inzicht in jouw unieke talenten.

2. Ga mee op Human Design retreat

In 2022 organiseer ik het Human Design in Business retreat. Dit is voor iedereen die 5 dagen omringd wil zijn met gelijkgestemde ondernemers om samen op een diep niveau je design te leren integreren in je business en life.

3. Start direct met From Calling to Career 

Dit is een online programma voor soulpreneurs die klaar zijn om hun bedrijf vanuit alignment met hun design te gaan runnen. Het is een once-in-a-lifetime ervaring waarbij je wordt gezien, begeleid en supported door een Projector die al haar kennis en wijsheden met je deelt voor meer ease, flow en overvloed op een manier die werkt voor jou en goed voelt voor jou.