Afgelopen week nam ik podcastafleveringen op over de nieuwe manier van sales doen. Hier kreeg ik veel lovende reacties op. Voor velen van jullie waren deze afleveringen spot on! Ik kreeg ook intense verhalen toegestuurd. Bijvoorbeeld dat er vroeger koude acquisitie gedaan moest worden in een bijbaan en diegene na een werkdag altijd huilend in bed lag. Ze besefte zich voor het eerst in haar leven door middel van mijn content dat zij het niet verkeerd deed, maar dat dit totaal niet voor haar werkte. Voor mij als Projector een uitnodiging om daar een blog aan te wijden.

Want dat dit soort verhalen er nog steeds zijn, gaat mij aan het hart. We mogen echt als wereld naar een andere manier van sales en marketing doen toe. Ik noem dit zelf magnetische marketing en alchemistische sales: je sales doen by Human Design. Maar ik hoor je denken ‘Dit klinkt nog vaag Aniek, wat is daar anders aan?’.  Dat ga ik je nu laten zien.

De verschuiving die plaats mag gaan vinden is:

  • Van sales scripts naar zien waar iemand staat.
  • Van accepteren van alle klanten naar alleen zielsklanten accepteren
  • Van een one-size-fits-all sales proces naar het eren van alle Human Design autoriteiten. 

Binnen deze verschuiving heb je ook nog jouw persoonlijke sales aantrekkingskracht door jouw energie type binnen jouw design en die kracht leer ik je in mijn training voor ondernemers om hun business by design te gaan runnen: From Calling to Career.

  1. Van sales scripts naar zien waar iemand staat 

Ik weet nog dat ik ooit bij een businesscoach zat die mij vier verschillende salestechnieken aanleerde. Op basis van wie er tegenover mij zou komen te zitten als potentiële klant, zou ik dan moeten inschatten welk van de vier salestechnieken ik zou moeten inzetten op basis van welk type persoon van de vier er tegenover mij zat. Dit was zo oncomfortabel en ik heb dit ook nooit gebruikt. Sales scripts werken niet voor mij. En daar ben ik niet de enige in. Wanneer we namelijk van bijvoorbeeld die 4 salestechnieken uitgaan, zeg je eigenlijk dat de hele wereldbevolking in 4 profielen onder te verdelen is, ongeacht waar ze in hun reis staan. Dat resoneert niet bij mij. We hebben allemaal onze eigen reis die mijlenver uit elkaar kan liggen. Op de nieuwe manier sales doen betekent dus bij iemand persoonlijk inchecken en zien waar diegene staat. Dat neem je als vertrekpunt en dan ga je samen vanuit verbinding kijken wat je voor elkaar kunt betekenen. Geen one-size-fits-all, maar maatwerk op basis van energie voor iedere unieke human being die mogelijk jouw klant gaat worden. 

2. Van accepteren van alle klanten naar alleen zielsklanten accepteren

Vaak worden alle klanten door ondernemers geaccepteerd. Onder het mom van ‘iedere klant is weer extra omzet’. Heb jij ooit bewust nagedacht of jij met iedere klant wil werken? Op de nieuwe manier sales doen betekent alleen nog zielsklanten accepteren. Dit zijn klanten die met jou resoneren, met de unieke energie die jij hebt. Het zijn de klanten waar jouw licht van gaat schijnen, jouw vuur door wordt aangewakkerd en die jou energie geven. Het zijn de klanten waarmee jij je verbindt op zielsniveau. Het klopt. I am not for everybody. Jij waarschijnlijk ook niet. Dat hoeft ook helemaal niet en dat is ook onmogelijk. Je resoneert energetisch gewoonweg niet met iedereen. Dus ook niet met alle potentiële klanten. Durf daarin te kiezen en alleen voor zielsklanten te gaan. Ik werk nu sinds een aantal jaren alleen met zielsklanten en ik kan niet anders zeggen dan dat ze nog mooier en fijner zijn dat dat ik ooit had durven dromen. Ik voel zo veel liefde voor ze en houdt ook op klantenniveau van ze.

3. Van een one size-fits-all sales proces naar het eren van alle Human Design autoriteiten

Laatst deed ik een lancering van één van mijn Human Design producten en toen realiseerde ik mij ineens: ik wil deze lancering doen op een manier die Human Design sales proof is. Ik ben namelijk zelf een Emotional Projector. Door mijn emotionele autoriteit moet ik altijd minstens een nachtje ergens over slapen. Nou is het vaak zo dat acties bijvoorbeeld 24 uur duren en dat het mogelijk is om dus een nachtje te slapen. Maar ik speelde op dat moment met een idee om de eerste paar aanmeldingen iets extra’s te bieden. Hoe meer ik daar vanuit Human Design perspectief over na ging denken, hoe meer ik voelde: dit klopt niet. Want dan doe ik bijvoorbeeld de emotionele en self projected autoriteit te kort, omdat zij dan niet de kans krijgen om een nachtje te slapen of nauwelijks de kans krijgen om er met anderen over te praten. Dus stapte ik van dit idee af. Want ik wil alle autoriteiten eren. In de toekomst zal ik hier nog veel vaker en ook dieper over na gaan denken hoe dit nog meer in mijn bedrijf te integreren.

Wil jij dieper in Human Design duiken?

1. Doe mee aan mijn gratis Human Design in Business Challenge

Dit is voor ondernemers (to be) die klaar zijn om hun business te gaan runnen op de manier waarvoor ze designed zijn. Stap af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ waarvoor je een stukje ziel moet inleveren en ontdek jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing. Krijg inzicht in jouw unieke talenten.

2. Ga mee op Human Design retreat

In 2022 organiseer ik het Human Design in Business retreat. Dit is voor iedereen die 5 dagen omringd wil zijn met gelijkgestemde ondernemers om samen op een diep niveau je design te leren integreren in je business en life.

3. Start direct met From Calling to Career 

Dit is een online programma voor soulpreneurs die klaar zijn om hun bedrijf vanuit alignment met hun design te gaan runnen. Het is een once-in-a-lifetime ervaring waarbij je wordt gezien, begeleid en supported door een Projector die al haar kennis en wijsheden met je deelt voor meer ease, flow en overvloed op een manier die werkt voor jou en goed voelt voor jou.