Afgelopen week ontving ik een vraag over de Incarnation Cross, wat binnen Human Design de term is voor levensdoel of purpose. Heel begrijpelijk wel dat je daar meer over wil weten, want voor velen is het vinden van je purpose of levensdoel een lifegoal op zichzelf geworden. ‘Waarom ben ik hier?’ en ‘Wat kom ik brengen?’ zijn twee vragen waar duizenden, misschien wel miljoenen mensen mee rondlopen. Het antwoord hebben ze nog steeds niet. In een wereld waar je vrijwel dagelijks het woord ‘purpose’ hoort vallen, kan het voelen dat als je nog niet je purpose hebt ontdekt, je onderdoet voor anderen die dat wel hebben. Het kan zelfs zijn dat je je not-self thema ervaart. Dat je boos bent, gefrustreerd, verbitterd of teleurgesteld. ‘Waarom zij wel en ik niet?’. ‘Doe ik iets verkeerd?’. Ik kan me voorstellen dat niet weten waarvoor je hier bent je onzeker kan maken, of dat je blijft zoeken. Dan gaat deze blog echt een verademing voor je zijn, want in deze blog vind je eindelijk jouw antwoord. En je raadt vast al hoe: via jouw Human Design. 

Een verzadigde markt rondom je purpose ontdekken

Wanneer je op Google ‘ik wil mijn purpose vinden’ intypt, krijg je duizenden zoekresultaten. Het aanbod om je purpose te vinden is oneindig. Het is een verzadigde markt waarin je alleen al verdwaalt kunt raken in alle oneindige opties die er zijn om je purpose te ontdekken. En even een truth bomb hier: mijn allereerste training Your Life Your Conditions had ook een onderdeel waarin je je purpose ging ontdekken. Mijn deelnemers spiegelden mij altijd dat dit een van de moeilijkste onderdelen was. Ook al gaf ik ze hele goede vragen mee, een aantal leken moeilijk tot de kern te komen. Het moment waarop Human Design in mijn leven kwam en ik ontdekte dat iedereen op deze wereld een Incarnation Cross heeft, dit is in Human Design de benaming voor purpose, vond ik dat zo’n waanzinnige ontdekking! Het voelde zo fijn om in mijn andere training – de Human Design in Business Training  (YLYC was ondertussen gestopt) -, mijn deelnemers het antwoord te kunnen geven op waarom ze hier zijn, wat hun purpose is. Hoe fantastisch is het dat iets waar duizenden, wellicht miljoenen mensen naar op zoek zijn, in één oogopslag is te ontdekken in je design? Wauw! Ik leg je nu uit hoe je jouw Incarnation Cross ontdekt. 

Jouw Incarnation Cross

Je Incarnation Cross helpt jou ontdekken waarom je hier bent, wie jij echt in wezen bent en dat je vanuit daar kunt gaan doen wat goed voelt voor jou en werkt voor jou. Het is jouw drive: datgene wat jou in beweging brengt, datgene waarvoor jij jouw bed uit komt. Dat is ook waarom het ‘Incarnation Cross’ heet: dit is waarvoor jij in dit leven bent geïncarneerd. Dit is wat jij komt brengen. Het antwoord op wat dit is zit in jou. Dat heeft het altijd al gezeten. Alles zit namelijk al in jou en het is aan jou om te leven naar wie jij in wezen bent. Tijd om te ontdekken wat dit is!

Als je nog geen Human Design chart hebt, zorg dan dat je deze eerst gratis download.

  1. Stap 1: Ga naar www.geneticmatrix.com
  2. Stap 2: Klik op ‘Free Chart’  
  3. Stap 3: Vul vervolgens al jouw gegevens in op de pagina waar je op beland. Jouw geboortetijd is wel belangrijk, dus probeer die te achterhalen als je die hebt. Ik heb er zelf voor naar het gemeentehuis moeten bellen omdat mijn ouders zo niet direct mijn geboortekaartje konden vinden.
  4. Stap 4: Klik dan op ‘Create your chart’. Tadaaaaa: hier is jouw persoonlijke blauwdruk!
  5. Stap 5: Achter ‘Incarnation Cross’ zie je jouw Incarnation Cross staan. Bij mij is dat bijvoorbeeld ‘RAX Unexpected 3’.
  6. Stap 6: Ga vervolgens wanneer er ‘RAX’ staat hier naartoe en zoek daar in de rij van ‘Incarnatie Kruizen’ naar jouw persoonlijke Incarnation Cross. Wanneer er ‘LAX’ staat vind je hier jouw Incarnation Cross. Wanneer er Juxtaposition Cross of ‘JX’ staat vind je hier jouw Incarnation Cross.

Verschil Left, Right Angle Cross en Juxtaposition

Bij stap 6 ontdekte je dat er RAX, LAX of JX kon staan. Ofwel: right angle, left angle of juxtaposition. Het verschil tussen een Left en een Right Angle Cross is dat je met een Right Angle cross een persoonlijke bestemming in het leven hebt en met een Left Angle Cross een wereldse bestemming. Een persoonlijke bestemming betekent dat je een levensmissie hebt die gericht is op jezelf en jouw directe omgeving, terwijl je met een wereldse bestemming een levensmissie hebt die gericht is op het geheel. Omdat er bij mij RAX staat, ben ik hier dus met een persoonlijke missie. Met een Juxtaposition heb je een heel vast en fixed levenspad in het leven waar jij je aan vast moet houden. Je hebt een hele specifieke rol te vervullen waarbij je niets aan het advies van anderen hebt. Niemand mag jouw pad veranderen. Deze Incarnation Cross is heel uitzonderlijk, want maar drie uur per jaar kun je met deze Incarnation Cross worden geboren.

Jouw incarnation Cross bestaat uit de eerste vier poorten in jouw design: jouw bewuste (en daarmee zwarte) en onbewuste (en daarmee rode) zon- en aardepoorten. Dit zijn 4 cijfers die achter je Incarnation Cross staan die je zojuist hebt opgezocht. Bij mij is dat: Right Angle Cross of the Unexpected 3  (28/27 | 31/41)’. Als je in jouw chart kijkt, dan zie je dat die 4 cijfers die jouw Incarnation Cross vormen, inderdaad de twee bovenste zwarte cijfers voor de punt zijn aan de linkerkant van de chart en de twee bovenste rode cijfers aan de rechterkant van jouw chart. Zo heb ik bij ‘personality’ bovenin ’28.4’ bij het symbool van de zon staan en ’27.4’ bij het symbool bij de aarde. Vandaar de ‘28/27’ in mijn Incarnation Cross. Onder ‘design’ bij de rode cijfers staat er ’31.6’ bij de zon en ’41.6’ bij de aarde. Dit maakt de’31/41’ in mijn Incarnation Cross. Leuk om te ontdekken he? 

Je Incarnation Cross leren begrijpen

De beste manier om jouw Incarnation Cross als geheel te leren begrijpen is door elk van deze poorten op een dieper niveau te gaan begrijpen en te zien hoe die in jouw leven zich afspelen. Dat gaat te ver voor deze blog en is iets waar Hester van Rooijen en ik in onze Human Design Mastermind helemaal voor je in duiken of waar ik in een 1 op 1 call met je in duik, maar ik wilde je het wel graag meegeven om je te laten inzien dat je binnen jouw Human Design iedere keer weer laagjes dieper gaat en dit daarmee ook een studie voor het leven is. Daarbinnen ontvang je steeds waar jij klaar voor bent. Voor nu raad ik jou aan om jouw Incarnation Cross tot je te nemen en te kijken wat het in je teweegbrengt. 

Toen ik voor het eerst mijn Incarnation Cross las, moest ik even schakelen. ‘Je bent hier om onverwachte gebeurtenissen te beleven met daaruit voortvloeiende ontdekkingen die jij kunt delen’. Is dit waarvoor ik hier ben? Eerlijk: ik had iets veel groters en mooiers verwacht. Dat is ook wel vaak hoe een ‘purpose’ wordt geschetst. Grote, liefdevolle, wereldverbetaar-purposes. Maar daar zat een enorm oordeel op, kan ik achteraf zien. Dit was ook weer een onderdeel van mijn Human Design wat acceptatie nodig had. Ik weet ook dat ik mijn Incarnation Cross misschien wel 10 keer moest lezen. Hij landde niet direct. Echter vielen al snel heel veel puzzelstukjes op z’n plek. Ik reflecteerde op mijn leven en dacht en voelde: ik heb inderdaad wel een leven vol onverwachte gebeurtenissen! Ik had alleen nooit erbij stil gestaan dat de lessen die ik daaruit leer en de ontdekkingen die ik doe, dat ik daar anderen mee kan helpen. Dit was voor mij een heel fijn en ook zeker lifechanging inzicht.

Mijn leven is nooit saai en soms gebeuren er de gekste dingen. Zo kreeg ik als zesjarig meisje een cavia cadeau. Ik was gek op het beestje en knuffelde er veel mee. Op een gegeven moment werd de cavia ziek en sloeg dat ook op mij en ook een beetje op mijn broertje en moeder over. Ik begon mijn haren bovenop mijn hoofd te verliezen. Uiteindelijk liep ik 1,5 jaar bij het ziekenhuis omdat ze dit nog nooit eerder hadden gezien. Al die tijd was ik helemaal kaal bovenop mijn hoofd en liep ik met mijn petje op rond terwijl ik allemaal medicatie kreeg om te kijken of het zou verdwijnen. De cavia overleed er uiteindelijk aan. Ik herstelde gelukkig en kreeg mijn haar weer terug, maar dit blijft altijd een gek verhaal. 

En zo zijn er nog heel veel voorbeelden van onverwachte dingen op mijn pad. Zoals die keer dat ik na een cursusdag van het bedrijf waar ik toen voor werkte nog een koffie ging drinken met de professor die de cursusdag had verzorgd. Hij nodigde mij daarvoor uit (als Projector) en ik vond dat ik als vertegenwoordiger van de organisatie dat niet kon afslaan. Ik zat in de cursus om zelf als programma-manager van de masteropleidingen te ervaren wat we precies aan onze klanten verkochten. We hadden uiteindelijk een heel leuk gesprek. Over dat ik geen 9 tot 5 type ben (hallo Projector!), het liefst plaats- en tijdsonafhankelijk werk en alweer een nieuwe reis in mijn hoofd had zitten. Na dit gesprek vroeg hij of ik bij hem wilde komen promoveren (weer een uitnodiging!). De rest is geschiedenis. Behoorlijk onverwacht was dat!

Sinds ik mijn Incarnation Cross helemaal belichaam, en me er bewust van ben hoe mijn leven inderdaad vol onverwachte gebeurtenissen zit, voel ik in elke vezel waarom ik hier ben. Want door vanuit deze bewustwording van mijn Incarnation Cross bijvoorbeeld veel meer in mijn blogs, podcast en stories te delen over wat ik allemaal mee maak – dit verklaart ook waarom mijn leven nooit saai is en mensen zich wel eens afvragen ‘wat overkomt jou nou altijd allemaal weer (the good and the bad)?’ -, kan ik de lessen en ontdekkingen die ik daaruit leer delen met de ander die enorm waardevol blijken te zijn.

Mensen komen echt bij mij thuis. Doordat ik onverwachte gebeurtenissen ervaar die zij soms ook ervaren of hebben ervaren, en ik daar zo openlijk over deel, krijgen ze het gevoel ‘zij snapt mij’, of ‘zij weet waar ze het over heeft’, of ‘wat heerlijk dat ze ook gewoon mens is’. Dat is zo waanzinnig aan je Incarnation Cross in je design: je bent gewoon jezelf en maakt op de beste manier gebruik van jouw energie zoals die bedoeld is, waar je anderen mee helpt. Ook met een persoonlijke missie. Want ik heb dus een Right Angle Incarnation Cross met een persoonlijke missie, maar via mijn persoonlijke reis help ik heel veel anderen. 

En je ziet dus: je kunt je Incarnation Cross vervolgens enorm goed gaan inzetten in je positionering. Zo ben ik sinds ik mijn Incarnation Cross weet, veel bewuster al mijn onverwachte gebeurtenissen gaan delen. Dat slaat keer op keer weer aan. 

Ik snap mijn Incarnation Cross niet

Nu kan het zijn dat je jouw Incarnation Cross leest en denkt: het landt niet, ik snap het niet, ik begrijp het niet. Dat is helemaal niet erg. Het is namelijk belangrijk om ‘klaar’ te zijn voor jouw Incarnation Cross om er het meeste voordeel uit te halen om er meer over te weten. Het kan daardoor zijn dat de Incarnation Cross niet direct landt, maar dat je eerst een tijdje nodig hebt om jouw type, strategie, autoriteit en profiel te leven. Als je Incarnation Cross nu niet landt, vertrouw er dan op dat dit op een later moment wel gaat gebeuren. 

Incarnation Cross van jouw bedrijf

Ook jouw bedrijf heeft haar eigen Incarnation Cross. In mijn Human Design in Business Training leer je hoe je die ontdekt, en hoe je dit vervolgens in combinatie met jouw eigen Incarnation Cross kunt gaan inzetten. Mijn Incarnation Cross van mijn bedrijf is: ‘Right Angle Cross of the Vessel of Love 1 (25/46 10/15). Je bent hier om mensen de flow van liefde te laten ervaren, liefde voor zichzelf, voor anderen en voor het leven zelf’. Wauw! Ik vind dit zo’n prachtige purpose voor mijn bedrijf. Dat is ook echt wat mijn bedrijf komt brengen: vrouwelijke ondernemers te helpen de flow van liefde voor zichzelf, hun bedrijf, anderen en voor het leven te laten ervaren door helemaal zichzelf te zijn in business en life d.m.v. hun Human Design.

Als jij denkt: dat wil ik ook! Je bent van harte welkom in mijn challenge, training en retreat:

  • Doe mee aan mijn Human Design in Business Challenge – de gouden basis

Deze challenge is voor ondernemers (to be) die willen vertrouwen op wat ze voelen in hun lijf, waardoor ze authentieke en krachtige keuzes gaan maken in hun weg naar succes en  de stappen durven gaan zetten. Je stapt af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ en krijg inzicht in hoe jij het makkelijkst kansen creëert en soepel grote resultaten behaald door jezelf te zijn. Je gaat nog veel meer achter jouw unieke energie staan en in jezelf geloven. Doordat jij het waard bent en je dat in je diepste vezel voelt, ga je ontvangen wat je wenst. 

  • Ontvang een Human Design in Business Reading – gebruiksaanwijzing voor het leven met de basis, content, marketing, positionering by design, wat de klant van jou verlangt + jouw raadgevers of jij wel of niet op jouw pad zit

De Human Design in Business reading is een blauwdruk voor de ondernemer die haar unieke energie authentiek en ijzersterk in haar bedrijf wil neerzetten. Je wil krachtige content schrijven en authentieke marketing doen die naadloos aansluit op jouw unieke energie en de verlangens van jouw droomklant, zodat jouw droomklanten ‘ja’ zeggen. Je wil weten wat jouw talenten zijn, zodat je voor jezelf en jouw aanbod kunt gaan staan. Daar gaan droomklanten massaal op reageren en dat is wat je wenst.

  • Start direct met mijn Human Design in Business Training – voor als je een complete business by design wil

Dit is een online programma voor ondernemers die willen leren begrijpen en herkennen wat ze uniek maakt. Je wil zelfverzekerd(er) worden over volgende stappen en écht actie gaan ondernemen. Je wenst een krachtigere brand, vanuit een diepere authenticiteit. Een brand die consistent is en blijft groeien. Je wenst ook te ontdekken hoe jij persoonlijk overvloed aantrekt. Het lijkt je gewoon zo heerlijk om je business te runnen op een manier die goed voelt, waarbij het makkelijker, gestroomlijnder en meer verbonden voelt, en resulteert in meer overvloed, geluk en plezier. Daar kun je vandaag direct mee starten door in de training te stappen.