Ben jij al bekend met human design? Hoe meer ik er in duik, des te meer gefascineerd ik erover raak. Wat een geweldige tool om te ontdekken wat jouw blauwdruk is! Nadat ik als Projector bijna 2 jaar nodig had om mijn strategie te gaan leven – wachten op de uitnodiging -, was het onlangs tijd om een volgende stap te zetten: het leven van mijn autoriteit. Mijn autoriteit is Emotional Solar Plexus en in deze blog vertel ik daar meer over.

Wellicht denk je nu, waar heeft ze het over? Het kan zijn dat je nog niet bekend ben met human design. Indien dat zo is, nodig ik je van harte uit om online jouw gratis chart aan te vragen. Daarmee ontdek je binnen enkele seconden jouw blauwdruk voor het leven en ga je ontdekken of de manier zoals jij nu leeft, ook is wie jij in wezen bent. 

Human design is een complex systeem, dus niet meteen schrikken als je alle cijfertjes, lijntjes, kleurtjes en vormen ziet. Het heeft tijd nodig om dit te leren kennen, maar zoals de titel van mijn blog al luidt: time is medicine. Je mag met kleine stapjes beginnen. Zo raad ik aan om het eerste half jaar te beginnen met het leven van jouw strategie en jouw autoriteit. 

Zelf had ik bijna 2 jaar nodig voor enkel het leven van mijn strategie. Dat kwam omdat ik precies het tegenovergestelde van mijn strategie deed. In plaats van te wachten op de uitnodiging, wat ik als Projector te doen heb, initieerde ik zelf heel veel. Toen ik dus in september 2019 ontdekte dat ik ‘had to wait for an invitation’, voelde ik in het begin enorm veel weerstand. Ik ben daar niet alleen in, want overal in de boeken die ik over Human Design lees, ontdek ik dat we heel vaak het tegenovergestelde doen van wie we in wezen zijn.

Het vroeg van mij dus om mijn leven drastisch anders te gaan leven. Niet initiëren, maar wachten op de uitnodiging. Dat terwijl ik altijd familieweekenden organiseerde, het voortouw nam voor het regelen van de accommodatie van vriendinnenweekend, een groep bij elkaar bracht om naar festivals te gaan, de invulling van mijn en later ons weekend plande, enz. Stapje voor stapje ging ik dit veranderen. Ik werd me steeds meer bewust van de uitnodigingen die kwamen en ontdekte dat het dan altijd moeiteloos ging.

Onlangs voelde ik dat het tijd was ook mijn emotional authority te gaan leven. Wat ik voorheen namelijk deed, was iedere uitnodiging als een uitnodiging zien. Ik kon dan op gevoelsniveau wel een onderscheid maken op welke uitnodiging ik wel in wilde gaan, en op welke niet. Echter, vaak nam ik dan de besluiten in het moment. Dat ik op dat moment meteen een ‘ja’ of een ‘nee’ voelde.

Dat terwijl het hebben van een emotionele autoriteit juist betekent om te wachten op helderheid totdat de emotionele golven zijn gezakt. Wat betekent dat ik juist geen beslissingen in het moment moet nemen, maar er 1, 2 of meerdere nachtjes over moet slapen net zo lang totdat die helderheid er is. 

Een fijne metafoor hielp mij om mijn autoriteit beter te leren snappen. Want ik moet eerlijk toegeven dat ik ook mijn autoriteit weer een lastige vond. Ik werd me namelijk heel bewust van mijn highs en mijn lows: dat dat onderdeel is van wie ik ben. Arnoud, mijn partner, is veel meer steady in zijn emoties. Dat lijkt mij zo heerlijk. Tegelijkertijd is dat niet voor mij, en heb ik naast de heerlijke highs, ook echt de lows als onderdeel van mijn Zijn te accepteren.

De metafoor die me hierbij helpt is om een prachtig meer voor te stellen. Wanneer er een flinke high of een low in mijn emoties is, dan is dit alsof er een speedboot over het meer vaart die flinke golven veroorzaakt. Het is onmogelijk om de bodem te zien en daarmee is er geen helderheid. De golven hebben lang de tijd nodig om weer terug te komen tot het stille water van het meer. Het kan ook met een kleine high of low zijn dat er een eendje voorbij komt zwemmen, of een steen het water in wordt gegooid. Dan is er sneller helderheid en is de impact minder intens. Ik heb altijd te wachten totdat die helderheid er weer is. Totdat ik kan zien wat ik te doen heb.

Daar is dus tijd voor nodig. ‘Time is medicine’ is daarom mijn nieuwe mantra geworden voor mijn Emotional Projector zijn. Door mezelf tijd te gunnen ontdek ik wat de juiste beslissing is. In het moment kan ik die niet maken. Ik snap nu bijvoorbeeld ook waarom ik online shoppen zo fijn vind. Als ik dan het pakketje ontvang, dan pas ik het altijd op dag 1 de eerste keer. Dan maak ik al een selectie. Vervolgens trek ik het de volgende dag nog een keer aan en dan weet ik altijd wat ik wel of niet wil houden. Dat is het moment dat ik helderheid ervaar. Daar heb ik dus een nachtje slaap voor nodig. 

Hoe ontdek jij welke autoriteit jij hebt? Door bij jouw chart te kijken wat er bij ‘inner authority’ staat.

Wil jij dieper in Human Design duiken?

1. Doe mee aan mijn gratis Human Design in Business Challenge

Dit is voor ondernemers (to be) die klaar zijn om hun business te gaan runnen op de manier waarvoor ze designed zijn. Stap af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ waarvoor je een stukje ziel moet inleveren en ontdek jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing. Krijg inzicht in jouw unieke talenten.

2. Ga mee op Human Design retreat

In 2022 organiseer ik het Human Design in Business retreat. Dit is voor iedereen die 5 dagen omringd wil zijn met gelijkgestemde ondernemers om samen op een diep niveau je design te leren integreren in je business en life.

3. Start direct met From Calling to Career 

Dit is een online programma voor soulpreneurs die klaar zijn om hun bedrijf vanuit alignment met hun design te gaan runnen. Het is een once-in-a-lifetime ervaring waarbij je wordt gezien, begeleid en supported door een Projector die al haar kennis en wijsheden met je deelt voor meer ease, flow en overvloed op een manier die werkt voor jou en goed voelt voor jou.