Wellicht zit je nog in de naweeën van Valentijnsdag en geniet je nog na van de liefde die je mocht ontvangen, of gebeurde er vandaag iets waardoor de liefde enorm stroomde. Liefde is onze drijfveer. Het is wat we in wezen zijn, en waar we ieder moment weer opnieuw voor kunnen kiezen. Via Laveena Archers ontdekte ik dat er zelfs love gates binnen je design zijn, besloot ik deze wisdom van haar in combinatie met die van mij door te geven in mijn blog. Ik ontdekte namelijk dat ik van de 7 van de 10 love gates geactiveerd heb! Dat betekent dat als je in mijn omgeving komt en ik aligned ben met deze gates, ik een hoop liefde met jou te delen heb! Nu ben jij vast ook heel benieuwd welke love gates jij geactiveerd hebt. Daar neem ik je in deze blog in mee, samen met het centrum van liefde: het G-centrum. 

G-centrum: het centrum van liefde

Ieder centrum binnen Human Design heeft zijn eigen thema’s. Voor het G-centrum zijn dit liefde, identiteit en richting. Daarnaast is het G-centrum ook de plek van waar je de verbinding maakt met je hogere zelf. Indien je aligned bent met je design, kan vanuit die verbinding met je hogere zelf alles naar jou toe komen wat voor jou is bedoeld. Het ‘enige’ wat jij hoeft te doen, is in de frequentie hiervan te komen. In essentie is daardoor het verhogen van jouw frequentie alles wat jij te doen hebt. In mijn Human Design in Business Training is dat ook waarom ik je help om by design in alignment te komen met jouw hogere zelf. Wanneer je niet aligned bent en dus in een lage frequentie zit (die van angst), dan krijg je lessen en opdrachten. Deze zijn bedoeld om jou te helpen weer af te stemmen op de hoge frequentie, mits jij bereid bent om de lessen te leren en de opdrachten te voltooien. Dat betekent dus bij jezelf naar binnen gaan en het werk ervoor doen. Als je dat doet, dan verschuif je naar de hoge frequentie en kan alles naar je toe komen wat voor jou is bedoeld. Doe je dat niet, dan kan het zijn dat je je hele leven lang lessen krijgt waar je liever voor wegloopt dan dat je ze durft aan te gaan om het potentieel dat die les in zich heeft. 

Alles in het leven gebeurt dus vóór jou, want ook de lessen ontvang je om de les te leren zodat je je kunt verplaatsen naar de hogere frequentie. Door jezelf dus te verplaatsen van angst naar liefde. Jouw hart, dat fysiek en vanuit het hartchakra zowel in het hartcentrum als in het G-centrum ligt, laat jou zien waar je jezelf nog niet liefhebt of waar jouw angsten en trauma’s zitten. Dat zijn de lessen die je in je design krijgt. Als jij ervoor kiest om vanuit je hart met alles om te gaan, dan wordt je beschermd en gedragen. We kunnen niet zonder liefde. Liefde is onze drijfveer. Hoe vaker je voor liefde kiest, hoe meer aligned je raakt, en hoe meer naar je toe kan komen wat voor jou bedoeld is. Liefde is daardoor aantrekkingskracht. Human Design helpt jou daarbij om in te zien dat liefde volledig om verbinding gaat. In je design zijn er bepaalde gates die de frequentie van liefde dragen. Deze gates licht ik nu toe. 

Love gates

Binnen Human Design heb je een aantal love gates. Of je nu alle love gates in je design hebt gedefinieerd, geen enkele of een paar: de manier waarop je die gevoelens ervaart die liefde worden genoemd, worden beschreven in de 10 love gates. Wanneer jij een niet gedefinieerd G-centrum hebt waarin een of meerdere van deze gates gedefinieerd zijn, dan ben je geconditioneerd door die gate op ieder moment dat het wordt gedefinieerd vanuit jouw omgeving. Wanneer je de gate niet gedefinieerd hebt, dan ben je hier om alle manieren waarop liefde in je leven kan verschijnen te ervaren en te versterken. Daardoor doe je wijsheid op wat goed werkt en wat niet. Daarbij mag je vertrouwen op jouw strategie en autoriteit om beslissingen te nemen die de liefde in jouw leven voedt. 

Er zijn twee soorten hoofdthema’s van liefde: alledaags en transcendent. De vier transcendente love gates bevinden zich in het G center. Dit zijn gate 10. 15, 25 en 46. In mijn Human Design in Business Training wijd ik een hele les aan de gates van het G-centrum, want dat zijn namelijk de overvloedscodes die jou helpen de overvloed te ontvangen die jij wenst en verlangt. Niet alleen op financieel gebied, maar dus ook op het gebied van liefde, identiteit en richting. Deze 4 love gates dragen volgens Ra Uru Hu (de grondlegger van Human Design) zelden de intense en krachtige gevoelens van liefde die de alledaagse poorten doen. Deze transcendente poorten van liefde zijn zo enorm complex, dat ze goddelijk zijn, waardoor ze buiten het bereik van onze menselijke waarneming vallen. Echter voel je deze in de energie wel, want als je in de buurt komt van iemand met een gedefinieerd G-centrum en een geactiveerde love gate erin, dan zul je dat absoluut ervaren. Dat kun je meteen checken of dat klopt, want ik heb 3 van die 4 love gates geactiveerd. Ik leg nu deze gates nog aanvullend uit met betrekking tot liefde.

Gate 10: liefde voor het leven

Gate 10 gaat over de liefde voor jezelf en voor het leven. Wanneer je dit centrum hebt gedefinieerd en deze gate geactiveerd hebt, kun je anderen helpen verliefd te worden op het leven door gelukkig te zijn met jezelf en jouw eigen leven. Je hebt dan een aangeboren liefde voor jezelf, mits je aligned bent in deze gate.  Wanneer je dit centrum niet gedefinieerd hebt, maar wel de gate geactiveerd hebt, dan leer je van jezelf te houden door van anderen te houden en daardoor wijsheden op te doen over de liefde van jezelf en het leven. 

Gate 15: liefde voor de mensheid

Deze gate gaat over het houden van dat je mens bent en alles wat het betekent om mens te zijn. Je begrijpt dat ieder mens zijn eigen rituelen en routines kan hebben en kunt daar vanuit liefde naar kijken. Deze gate gaat daarbij over een specifieke visie van hoe we elkaar moeten behandelen, wat liefde is. Wanneer deze gate geactiveerd is gaat dit over het liefhebben van het mens zijn, zijn routines, rituelen, zijn geest en zijn essentie. Kortom, alles wat menselijk is, vandaar liefde voor de mensheid.  

Gate 25: universele liefde

Deze gate gaat over dat je eenvoudig liefde voelt voor alles wat is. Dat betekent alles in het Universum: de natuur, mensen, omgevingen, gedachten, gesprekken, bewegingen. Universele liefde betekent uniervseel liefhebben, waardoor je onvoorwaardelijke liefde voelt. Dit is moeilijk om met je mentale geest te snappen, maar er is dat innerlijk weten dat het allesomvattend is. Als je deze gate hebt geactiveerd, voelt dat voor jou als een stille allesomvattende innerlijke liefde die overstijgt. 

Gate 46: liefde voor het lichaam

Deze gate gaat over het erkennen dat jouw lichaam mooi, een wonder en heilig is, en dat ieder ander lichaam zo is. Dit gaat over liefde van het lichaam, ongeacht hoe het er uit ziet, ongeacht wat wordt weerspiegeld als schoonheidsidealen. Een geactiveerde gate 46 betekent dat je liefde voelt voor het lichaam, voor fysiek in vorm te zijn en het kan ook de liefde zijn van aangeraakt worden of fysiek iemand aanraken. Er is een diep respect voor het lichaam, waarbij ieder lichaam wordt gerespecteerd om zijn unieke lichaam. Wanneer jij gate 46 hebt geactiveerd is vertrouwen in jouw lichaam heel belangrijk, waarbij je mag intunen op jouw lichaam wat het nodig heeft vanuit die liefde voor jouw lichaam. 

Daarnaast zijn er nog zeven persoonlijke love gates, die alledaags worden genoemd. Deze love gates zijn op zoek naar de liefde van de ander, waarbij het samenspel van de energie van deze gates met dezelfde gates van de ander een verbinding en unieke expressie creëren die specifiek is voor iedere gate. Deze gewone, aardse liefde die dagelijks is kan als heel intens worden ervaren wanneer deze gates met een ander worden verbonden. Deze gates zijn: 10, 28, 40, 41, 44, 55 en 58. Je ziet dat gate 10 zowel alledaags als transcendent is. Dat is de enige gate die dat heeft. Iedere gate draagt een eigen persoonlijk thema van liefde met zich mee, waardoor we de persoonlijke liefde via deze poorten ervaren.

Gate 10: Zelfliefde door anderen

Deze poort bevindt zich in het G-centrum. Dit is de enige gate die zowel een alledaagse als een trascendente love gate is. Wanneer jouw G-centrum niet gedefinieerd is, wat betekent dat deze niet is ingekleurd, dan voelt het als je deze gate geactiveerd hebt meer voor jou als een alledaagse love gate. Deze gate gaat over het vinden van zelfliefde, door geliefd te worden te worden door anderen. Dat begrip van liefde versterkt zich door jouw leven heen en kan daardoor steeds dieper worden. 

Gate 28: Liefde met een doel

Deze gate bevindt zich in het miltcentrum. Dit  is liefde met een doel. Dit betekent liefde vinden door de strijd om een doel. Het Miltcentrum kent 7 angsten en iedere gate is gekoppeld aan een angst. De angst die aan gate 28 is gekoppeld is de angst voor de dood. Daardoor vind je via deze gate de liefde door de strijd om een doel. In die strijd zoek je wat betekenis en richting aan jouw leven geeft. Je ontdekt wat waard is om voor te leven, om voor te strijden, en dus ook om voor te sterven. Daardoor doe je kennis op over wat het waard is om voor te strijden, maar ook wat niet. In die strijd gaat gate 28 over het gebruiken van je schaduw gevoelens en gedrag om die te gebruiken om moed te creëren. Het gaat er om om je angst aan te kijken en die te transformeren naar een hogere betekenis en doel. Door te strijden voor dat doel, vind je liefde. Met een gate 28 horen deze schaduwen bij jou als onderdeel van die strijd, en word je daardoor een master in schaduwwerk doen. Het vertelt jou waar je onderdelen van jezelf door middel van angst negeert en je transformeert deze naar goud. Deze worstelingen horen dus bij jou en brengen je indien je het schaduwwerk doet en op de juiste manier doet (met je autoriteit en strategie) je naar jouw goud: de liefde. In die transformatie, in die strijd, in dat doel, vind jij liefde. Ik weet hier alles van, want ik heb deze gate geactiveerd.

Gate 40: Liefde verdienen

Deze gate bevindt zich in het hartcentrum. Dit is het centrum dat over wilskracht en motivatie gaat. Deze gate gaat over het vinden van liefde voor je werk. Het is de liefde voor het werk als het werk de mensen ondersteunt van wie we houden. Je voelt je daarbij nodig en belangrijk door het werk dat je verricht. 

Gate 41: Dromen van liefde 

Deze gate bevindt zich in het wortelcentrum. Dit is liefde vinden door seksuele ervaringen en fantasieën. Het gaat over chemie en de seksuele verbinding met anderen. Het wortelcentrum omvat alles wat te maken heeft met gedrevenheid. Het stimuleert jou om je te ontwikkelen, en om je aan te passen aan de uitdagingen van de wereld. Deze gedrevenheid uit zich in dit centrum door via seksuele gedrevenheid liefde te vinden.

Gate 44: Succesvolle liefde

Deze poort bevindt zich in het miltcentrum. De liefde van deze gate gaat over liefde vinden door materieel succes, waardoor het de liefde voor talent is. Het miltcentrum heeft als thema’s intuitie, bewustzijn om gezond te blijven, je instinct en angsten (het Miltcentrum kent 7 angsten, en iedere gate is gelinkt aan 1 van die angsten). Het is verantwoordelijk voor het functioneren van jouw welbevinden en immuunsysteem. Binnen dit centrum is gate 44 de gate van de energie voor alertheid. Deze gate ondersteunt het instinct om kansen en bedreigingen op te sporen die anderen die deze gate niet hebben geactiveerd niet opmerken. Daardoor heb jij een neusje voor de talenten van anderen te voelen, waarbij je ze kunt inschatten op hun nuttigheid, en vanuit die kennis weet hoe je deze kunt toepassen voor het collectief. Daardoor gaat deze love gate over het vinden van liefde door middel van materieel succes in materiele (geld) en immateriële vorm (complimenten). De angst die aan deze gate is gekoppeld is de angst van het verleden. Met deze love gate geactiveerd kun je daardoor geleerde lessen van successen en falen uit het verleden doorgeven die een belangrijke rol spelen in het overleven en het welbevinden in het nu. 

Gate 55: Besluiteloze liefde 

Deze gate bevindt zich in het Solar Plexus centrum. Dit is emotionele, mysterieuze en mystieke liefde die niet weet of ze echt liefheeft. De liefde gaat in dit centrum over de highs en lows van de emotionele waves van dit centrum. Daardoor weet het niet of het nu wel of niet echt liefheeft, omdat die helderheid er niet is. Daarom wordt het ook wel onbeantwoorde liefde genoemd. Deze gate wil de liefde altijd begrijpen, maar heeft daar tegelijkertijd moeite mee door de emoties. Bijvoorbeeld als liefde groots voelt, of juist afgewezen wordt, wat kun je er dan van verwachten? 

Gate 58 : Liefde perfectioneren

Deze gate bevindt zich in het wortelcentrum. Deze liefde omvat de perfectionerende liefde, wat betekent dat je vanuit uitdaging en correctie volmaakte liefde creëert. Dit is een constant proces van finetuning van werken aan liefde, wat helemaal bij het Wortelcentrum past, omdat dit centrum je stimuleert om je te ontwikkelen en aan te passen aan de uitdagingen van deze wereld. Dat is precies wat je in deze gate met de liefde doet. Bijvoorbeeld de liefde in een relatie. Dit is een evoluerende liefde waar je voor moet werken en aan blijft werken voor zo lang als de relatie duurt. Dat vraagt om meebewegen, mee te groeien en omvat ook liefde die verandert van vorm of intensiteit. Dit gaat over liefde die de kracht van liefde bewijst.

De een zal meer love gates geactiveerd hebben dan de ander. Maar zoals ik deze blog al begon, zijn we in wezen allemaal liefde. Daar kunnen we altijd naar terugkeren, of je nu wel of niet een love gate hebt geactiveerd. Wanneer een gate geactiveerd hebt, betekent dat net zoals bij centrums wanner die gedefinieerd zijn dat dit dan een constante bij jou is. Ik heb bijvoorbeeld 7 van de 10 love gates geactiveerd. Dat betekent dus dat ik veel liefde verspreid, en dat ik dus in verbinding met anderen veel liefde activeer. Maar als je geen love gates hebt geactiveerd, kun je dus enorm geactiveerd worden door anderen in die gates en brengt dat een prachtig samenspel teweeg! Juist in je openheid in je design (de plekken waar je niet gedefinieerd of geactiveerd bent) liggen jouw wijsheden en enorme potentie. In mijn Human Design in Business Training ga je aan de slag met de toepassing van deze gates in je bedrijf en bij jezelf. Ik wijd een hele les aan ‘zelfliefde bij design’. Want naast een business by design (door bijvoorbeeld je contentstrategie, marketingstrategie, sales aantrekkingskracht, aanbod, niche, enz. by design te ontdekken) is je persoonlijke fundament by design ook super belangrijk (zoals je zelfvertrouwen vergroten by design, wonderen creëren by design, zelfliefde vergroten by design, overtuigingen herprogrammeren by design, money mindset by design). Dat leer je allemaal in mijn training. 

Ik ben er voor je om je te helpen om verliefd te worden op jezelf, het leven en je bedrijf. Want naast deze geactiveerde love gates, heb ik in mijn bedrijf(schart) ook deze Incarnation Cross:

The Right Angle Cross of the Vessel of Love (25/46 | 10/15)

At the very center of all your energies is love. You have the love of the body, the love of humanity, the love of behavior and universal love. You are here to be universally loving to all things. You may be met with shock at some point in your life, and your challenge is to overcome it.​

Je bent hier om mensen de flow van liefde te laten ervaren, liefde voor zichzelf, voor anderen en voor het leven zelf.

Hier help ik je graag mee en dit is hoe dit kan:

  • Doe mee aan mijn Human Design in Business Challenge – de gouden basis

Deze challenge is voor ondernemers (to be) die willen vertrouwen op wat ze voelen in hun lijf, waardoor ze authentieke en krachtige keuzes gaan maken in hun weg naar succes en  de stappen durven gaan zetten. Je stapt af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ en krijg inzicht in hoe jij het makkelijkst kansen creëert en soepel grote resultaten behaald door jezelf te zijn. Je gaat nog veel meer achter jouw unieke energie staan en in jezelf geloven. Doordat jij het waard bent en je dat in je diepste vezel voelt, ga je ontvangen wat je wenst. 

  • Ontvang een Human Design in Business Reading – gebruiksaanwijzing voor het leven met de basis, content, marketing, positionering by design, wat de klant van jou verlangt + jouw raadgevers of jij wel of niet op jouw pad zit

De Human Design in Business reading is een blauwdruk voor de ondernemer die haar unieke energie authentiek en ijzersterk in haar bedrijf wil neerzetten. Je wil krachtige content schrijven en authentieke marketing doen die naadloos aansluit op jouw unieke energie en de verlangens van jouw droomklant, zodat jouw droomklanten ‘ja’ zeggen. Je wil weten wat jouw talenten zijn, zodat je voor jezelf en jouw aanbod kunt gaan staan. Daar gaan droomklanten massaal op reageren en dat is wat je wenst.

  • Start direct met mijn Human Design in Business Training – voor als je een complete business by design wil

Dit is een online programma voor ondernemers die willen leren begrijpen en herkennen wat ze uniek maakt. Je wil zelfverzekerd(er) worden over volgende stappen en écht actie gaan ondernemen. Je wenst een krachtigere brand, vanuit een diepere authenticiteit. Een brand die consistent is en blijft groeien. Je wenst ook te ontdekken hoe jij persoonlijk overvloed aantrekt. Het lijkt je gewoon zo heerlijk om je business te runnen op een manier die goed voelt, waarbij het makkelijker, gestroomlijnder en meer verbonden voelt, en resulteert in meer overvloed, geluk en plezier. Daar kun je vandaag direct mee starten door in de training te stappen.