‘Hoe willen jullie trouwen? In gemeenschap van goederen? Onder huwelijkse voorwaarden?’ ‘Wanneer willen jullie trouwen?’. Sinds het aanzoek van vorige week krijgen we allemaal dit soort vragen. Super lief, want iedereen leeft enorm met ons mee en kijkt uit naar onze dag. Maar de antwoorden op deze vragen hebben we nog niet. En als je kijkt naar het eerste woord waar de eerste en vierde vraag mee beginnen, dan wordt direct duidelijk dat ook niet de bedoeling is dit nu al met ons hoofd in te gaan vullen. Het zal zich wel ontvouwen. In deze blog schrijf ik over hoe belangrijk het is om de ‘hoe’, ‘door wie’ en ‘wanneer’ los te laten en ik deel over manifesteren by design.

De afgelopen jaren hebben wij al met regelmaat gefantaseerd over onze bruiloft. Op hoofdlijnen en vooral in hoofdbeelden weten we wat we willen. Op detailniveau nog nauwelijks. Vorige week vroeg Arnoud mij de dag na zijn aanzoek of ik een top 5 wilde opstellen van wat ik belangrijk vond voor onze bruiloft. Hij had dit al gedaan. 

Deze super leuke inspired action zorgde ervoor dat we na gingen denken over de ‘what’. Samen met de ‘why’ is deze heel belangrijk voor het proces van manifesteren. Wanneer je er namelijk over nadenkt waarom je iets wil – jouw WHY -, shift je direct naar de richting van jouw verlangen: de oplossing. Wanneer je shift naar ‘hoe’ het gaat gebeuren, of wanneer, of wie het komt brengen, dan shift jouw vibratie naar het probleem, of in ons geval avn de bruiloft naar ‘het nog onbekende’. 

Een voorbeeld: Ik wil een mooi eigen koophuis, zodat ik iedere dag met trots na mijn werk binnen kom lopen dat ik dit mezelf heb kunnen veroorloven en er zo’n mooie en fijne woonplek van heb gemaakt’. 

Hoe je dat koophuis vindt, wanneer je dat doet en wie het op je pad zal brengen: dat zorgt voor een shift terug naar jouw problemen. 

Je hebt misschien bijvoorbeeld het geld nog niet, of de huizenmarkt is heel gek, of je weet even niet hoe je dat met jouw drukke baan nu kunt combineren om ook nog iets te kopen. 

Met betrekking tot ons eigen voorbeeld: wij willen graag trouwen, om voor ons gevoel op een dieper niveau ‘ja’ tegen elkaar te zeggen en onze liefde te vieren met de mensen waar wij enorm van houden. 

Hoe we dat gaan doen? Daar is nog veel onduidelijk over. Wanneer we dat gaan doen? Weten we ook nog niet. Door wie we alles laten doen? Weten we ook nog allemaal niet. Een aantal dingen rondom de ‘hoe’ en ‘door wie’ weten we al wel, omdat we 100% zeker zijn dat het zo gaat zijn. Zoals dat we het in de tuin van mijn ouders willen vieren. Dat gaat zo zijn. Maar andere dingen zoals wie mijn bruidskapsel gaat doen en waar ik mijn bruidsjurk ga vinden en hoe die er uit gaat zien, daar hebben we en ik nog geen enkel idee over. Dat mogen we gaan manifesteren by design. W

In mijn training From Calling to Career leer je alles over manifesteren by design en de Wet van Aantrekking. Want voor mij werkt actief manifesteren als visionboards maken, een money check ophangen, affirmaties opzeggen, enz. niet. Visualiseren werkt voor mij ook niet. Ik mag juist passief manifesteren en intunen op de emotie, in plaats van op beelden.

Wil jij dieper in Human Design duiken?

1. Doe mee aan mijn gratis Human Design in Business Challenge

Dit is voor ondernemers (to be) die klaar zijn om hun business te gaan runnen op de manier waarvoor ze designed zijn. Stap af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ waarvoor je een stukje ziel moet inleveren en ontdek jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing. Krijg inzicht in jouw unieke talenten.

2. Ga mee op Human Design retreat

In 2022 organiseer ik het Human Design in Business retreat. Dit is voor iedereen die 5 dagen omringd wil zijn met gelijkgestemde ondernemers om samen op een diep niveau je design te leren integreren in je business en life.

3. Start direct met From Calling to Career 

Dit is een online programma voor soulpreneurs die klaar zijn om hun bedrijf vanuit alignment met hun design te gaan runnen. Het is een once-in-a-lifetime ervaring waarbij je wordt gezien, begeleid en supported door een Projector die al haar kennis en wijsheden met je deelt voor meer ease, flow en overvloed op een manier die werkt voor jou en goed voelt voor jou.