Vorige week vrijdag wilde ik heel veel, en tegelijkertijd gaf mijn lichaam aan: rust. Ik stond al op met een snotneus. Sinds dat Jada naar het kinderdagverblijf gaat – wat nu zo’n twee maanden is -, neemt ze van alles mee naar huis aan virussen en andere dingen die er op de groep heersen. Daardoor waren we twee weken geleden voor het eerst met z’n allen ziek. Iets wat ook Arnoud en mij nog nooit overkomen was, want in die 4 jaar dat we samen zijn had hij zich nog nooit ziek gemeld en ik 1 keer. Na een week er even helemaal uit te zijn geweest en er bijna weer te zijn, stond ik op vrijdag weer op met een snotneus. Er werd van mij gevraagd om me over te geven aan mijn gezondheid, maar dat vond ik zó moeilijk. Want in mijn hoofd wilde ik heel veel.

Terwijl ik aan het douchen was, kreeg ik ineens een download: ‘vanuit het niets, ontstaat alles’. Het was zo duidelijk dat ik vandaag alles mocht loslaten wat ik had bedacht te willen doen. Vrijdag is mijn mamadag en ik wilde bijvoorbeeld voor het eerst gaan zwemmen met Jada en naar de markt. Tijdens haar slaapjes wilde ik nog een paar dingen voor mijn werk doen, als ook in het huishouden. De boodschap was helder: doe dit maar even allemaal niet.

Dus ging ik tijdens haar eerste slaapje heerlijk met een boek op de bank liggen. Ik kon me er echt aan overgeven, want dat is iets wat ik heb geleerd en waar ik enorm in gegroeid ben: naar mijn innerlijke gids luisteren en doen wat ze te vertellen heeft. Dus niet het ego het laten overnemen. Had ik dat gedaan, dan was ik alsnog in mijn snot-toestand van alles gaan ondernemen. Of had ik de hele dag een enorm innerlijk conflict gehad: ‘ik wil zo veel, maar er komt niets uit mijn handen’. 

Door dit te durven volgen, gebeurde er wonder op wonder. Ik las namelijk in het boek ‘Mijn leven in de wildernis’ van Miriam Lancewood de volgende zinnen ‘Nou, als je druk bent, word je in beslag genomen en ben je je minder bewust van jezelf. Als je niet druk bezig bent is er tijd en ruimte om naar jezelf te kijken, om een weg te zoeken uit de mentale gevangenis’. Dit was exact wat ik mocht ontvangen, wat zo prachtig aansloot op mijn download onder de douche: ‘vanuit het niets, ontstaat alles’. 

Dit is ook waarom mensen op vakanties altijd hun beste ideeën krijgen: omdat ze dan niets doen. Ze zijn even niet druk, en hebben de tijd en ruimte om naar zichzelf te kijken. Ik heb zelf daardoor op wereldreis ervaren dat – door iedere dag in de natuur en in beweging te zijn -, er de ene na de andere inspired action kwam. Ik werkte maar één dag per week actief achter mijn laptop. De overige dagen was ik ook aan het werk, maar op een andere manier. Door niet druk te zijn kon ik heel goed de berichten van mijn innerlijke gids ontvangen en deed ik de beste ideeën op. Bijvoorbeeld tijdens het wandelen in Noorwegen, tijdens de Mount Everest Basecamp en Bhutan. Dan noteerde ik mijn ideeën in mijn telefoon of journal en werkte ik ze later uit. Want juist in rust kan onze innerlijke gids met ons communiceren. Dit is waarom ik iedere werkdag een combinatie creeer van bewust werken en bewust ontspannen (meer hierover in mijn masterclass van juni). 

Het volgende wonder ontstond toen mijn hoogzwangere vriendin uit Arnhem belde of ze over twee uur met haar zoontje op bezoek kon komen. Ik had die ochtend nog aan haar gedacht wanneer ik haar zou zien. Laatst had ik namelijk aangegeven dat ik wel een keer op een vrijdag tijdens haar verlof met Jada op bezoek wilde komen. Vandaag ging dat niet lukken qua energie en de twee vrijdagen die volgden waren al volgepland met andere dingen. Dan zou de dag dat ze zou gaan bevallen mogelijk al snel naderen…

Zij had die ochtend precies hetzelfde gedacht, met ook al een aantal vrijdagen dat het niet kon. Totdat haar man zei: ik heb zo een training in Amsterdam bij de Adamtoren, weet jij waar dat is? ‘Dat is tegenover waar Arnoud en Aniek wonen’. Waarop hij reageerde met ‘Vind je het leuk om samen met Lemar mee te gaan en naar Aniek te gaan?’. En zo belde ze mij op en zaten ze twee uur later samen met Jada en mij te lunchen. Heerlijk die wonderen!

Maar dat was nog niet alles! Ik had namelijk op mijn to do list staan om Ziggo te bellen. Ik werk in onze slaapkamer en daar is de verbinding niet top. Ik wilde dus graag zo’n extra extender om betere wifi te hebben. Vandaag had ik gepland om Ziggo te bellen, maar ook dat had ik losgelaten. Drie keer raden wie er aanbelden? Twee mannen van Ziggo. Die kwamen even controleren of alles bij ons nog up to date was. Waardoor ik direct zo’n extender bij ze kon regelen. Heerlijk, dat Universum!

En zo ontstond er vanuit het niets, alles. Dat is wat er gebeurt wanneer we ons overgeven aan het leven. Wanneer we ons hoofd en al haar plannen durven los te laten, en naar de stem van onze innerlijke gids durven te luisteren én die durven te volgen. Ik heb zo genoten van mijn vrijdag die totaal anders liep dan dat ik had verwacht. Ik had binnenpretje na binnenpretje. Dat is de magie als je leeft vanuit jouw innerlijke gids, je durft over te geven aan het leven en het Universum daardoor voor jou kan werken met haar veel grotere plan. Want dit had ik zelf niet met mijn hoofd kunnen bedenken.

Ik hoop van harte dat deze blog je daarin heeft mogen inspireren. In podcast #65 leg ik verder uit hoe er wonderen ontstaan, mocht je nu denken: ik wil ook een leven vol wonderen! Ga dan zeker deze podcast luisteren.

Wil jij dieper in Human Design duiken?

1. Doe mee aan mijn gratis Human Design in Business Challenge

Dit is voor ondernemers (to be) die klaar zijn om hun business te gaan runnen op de manier waarvoor ze designed zijn. Stap af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ waarvoor je een stukje ziel moet inleveren en ontdek jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing. Krijg inzicht in jouw unieke talenten.

2. Ga mee op Human Design retreat

In 2022 organiseer ik het Human Design in Business retreat. Dit is voor iedereen die 5 dagen omringd wil zijn met gelijkgestemde ondernemers om samen op een diep niveau je design te leren integreren in je business en life.

3. Start direct met From Calling to Career 

Dit is een online programma voor soulpreneurs die klaar zijn om hun bedrijf vanuit alignment met hun design te gaan runnen. Het is een once-in-a-lifetime ervaring waarbij je wordt gezien, begeleid en supported door een Projector die al haar kennis en wijsheden met je deelt voor meer ease, flow en overvloed op een manier die werkt voor jou en goed voelt voor jou.