Human Design maakt pas het verschil voor je als je het gaat belichamen. Zo simpel is het. En zo simpel is ook je autoriteit: een ja is een ja, een nee is een nee. Echter, uit mijn coachings blijkt dat we dit het állermoeilijkste vinden:  het belichamen van onze strategie en autoriteit. Er komt dan heel vaak conditionering om de hoek kijken, waardoor we de ja’s en de nee’s niet durven te volgen, en dus het tegenovergestelde doen. Je blijft in een baan in loondienst hangen waar je al lang een nee bij voelt, terwijl je een ja voelt bij het gaan voor je bedrijf. Je houdt vast aan klanten waar je al lang een nee bij voelt en die wellicht je energie vreten, slecht betalen, of geen resultaten boeken omdat ze niet in beweging komen, terwijl je een ‘ja’ voelt bij ze los te laten. Je hebt een geweldig concept op de plank liggen waar je een ja op voelt, maar wat je niet uitvoert. Een greep van wat ik de afgelopen tijd bij mijn klanten zag, en waar deze blog je de motivatie gaat geven om jouw autoriteit wél te gaan belichamen.

Jouw autoriteit

Ik neem je eerst even een stukje mee in de werking van de autoriteit. Jouw autoriteit is jouw innerlijke kompas en primair besturingssysteem. Deze ontdek je in jouw chart achter ‘inner authority’. Het vertelt jou hóe jij besluiten mag nemen en wat jouw pad is. Wat ik zo bijzonder aan Human Design vind, is dat het door middel van je autoriteit laat zien dat keuzes niet vanuit het hoofd, maar vanuit het lichaam. Dat is voor iedereen gekoppeld aan één specifiek centrum binnen Human Design. Dat betekent dus ook dat dit niet standaard voor iedereen vanuit het hart wordt gedaan, terwijl dit wel is hoe de wereld geconditioneerd is als dat ‘dit de plek is vanuit waar je de beste keuzes maakt’. ‘Luister naar je hart, daar zitten alle antwoorden’: dat klopt dus lang niet voor iedereen. 

We zijn zo geconditioneerd om beslissingen te maken vanuit het hoofd

Het leven van jouw autoriteit vraagt dus wellicht ook om veel te deconditioneren. Onze maatschappij is namelijk gefocust op beslissingen maken vanuit het hoofd. Jouw hoofdcentrum en Ajna centrum – en daarmee jouw mind – zijn hier om informatie te verzamelen en om deze te verwerken. Echter bevindt jouw persoonlijke innerlijke kompas zich in één van de andere zes centrums, waarbij er geen autoriteit verbonden is aan het wortelcentrum. Deze zes autoriteiten worden nog aangevuld met een zevende: ‘geen autoriteit’. Die is specifiek voor de Reflector wanneer alles open is. Voor de overige typen bepaalt een gedefinieerd centrum jouw autoriteit. Ik heb over alle autoriteiten een los blog geschreven, dus duik daar vooral in als je meer over jouw specifieke autoriteit te weten wil komen.

Bij mij staat er achter ‘inner authority’ ‘emotional – solar plexus’. Ik kan inderdaad in mijn chart zien dat mijn solar plexus centrum (het meest rechtse centrum) is ingekleurd en daarmee gedefinieerd. Check dat maar eens voor jezelf. Dit laat prachtig inzien dat je nooit beslissingen vanuit het hoofd moet maken. Doe je dat wel, dan doe je dat niet op basis van wie jij in wezen bent, maar op basis van hoe jij geconditioneerd bent. Als je ook nog eens één of twee van deze centrums (het hoofd of Ajna) niet gedefinieerd hebt, dan betekent dit dat je daarin ontvankelijk bent voor anderen en dat je – als je dat niet door hebt -, je beslissingen maakt vanuit de energie van een ander. Dus dat je bijvoorbeeld in het bijzijn van een heel vrolijke vriend of vriendin in het moment een beslissing vanuit het hoofd maakt, die je later helemaal niet meer voelt.

Het belichamen van mijn autoriteit heeft zo veel voor mij veranderd!

Voor mij heeft dit zo veel veranderd. Ik heb een Emotionele autoriteit, waarbij het belangrijk is om emotionele waves altijd af te wachten totdat er helderheid komt. Beslissingen in het moment zelf maken is dus een dikke vette no go voor mij, want dan doe ik dat vanuit de emotie op dat moment, waarbij er nog geen helderheid is of dat de juiste keuze is. Zo kan ik vanuit een high veel te snel kiezen ergens voor te gaan, of vanuit een low het te donker inzien en de verkeerde beslissing maken. Ik vond dit in het begin ontzettend lastig! De typen met een emotionele autoriteit worden altijd geadviseerd om minstens 1 nachtje te slapen, want na een nachtje slapen is er altijd meer helderheid. Zelf heb ik soms 2, 3 of veel meer nachten nodig totdat er helderheid is. Ik weet nu vanuit vertrouwen dat die helderheid altijd komt en dat ik dan de beste beslissingen maak. Toen ik mijn autoriteit ontdekte, viel er zo veel op z’n plek. 

Maar dan gebeurt er iets interessants..

Want.. als we dan onze autoriteit gaan belichamen en ons innerlijke kompas ons de weg wijst, dan vinden we dat vaak heel lastig om dit te volgen. Dit komt omdat er dan conditionering opduikt. Ik heb het mezelf de afgelopen weken zo vaak tegen klanten horen zeggen: ‘het is eigenlijk heel simpel: een ja is een ja, en een nee is een nee’. Dan moeten ze allemaal lachen, want ja: in de basis is het zo simpel. En waarom ervaren we dat dan niet zo? Omdat ons hoofd er tussen komt. Dat is ook wat ik om mij heen zie: heel veel ondernemers ondernemen vanuit hun hoofd. Ze maken beslissingen vanuit die plek. 

Vervolgens kloppen ze dan bij mij aan omdat ze niet tevreden zijn over waar ze staan. Binnen no time weet ik ze dan altijd terug te brengen naar hun autoriteit, om te ontdekken welke antwoorden daar zitten. Iedere keer is dat weer goud. En het meest fascinerende: vaak weten ze dit al, maar durven ze er dus niet naar te handelen. In plaats van dat ze vanuit de miltangsten en de energie van ‘feel the fear and do it anyway’ die bij dit centrum hoort handelen, blijven ze in de angst hangen en doen ze het niet. Met als resultaat dat ze de ja’s en de nee’s niet durven volgen en het tegenovergestelde doen, en tegelijkertijd enorm in hun not-self emotie hebben en totaal niet gelukkig zijn met waar ze staan in hun onderneming en leven.

Hoe ik dit aanpak

Sinds Human Design in mijn leven is, ben ik me als allereerste gaan focussen op het belichamen van mijn energietype, strategie en autoriteit. Ik voelde dat daar de basis lag, en de grootste winst te behalen viel. Later las ik dat ook, dat de grondlegger Ra Uru Hu ook schrijft dat daar 70% van je experiment zit. Het heeft 1,5 jaar geduurd voordat ik echt mijn strategie ‘handelen op basis van uitnodigingen’ goed belichaamde. Ik was er zo zwaar op geconditioneerd en initieerde enorm. Vervolgens ging ik over op het belichamen van mijn emotionele autoriteit. Die twee elementen samen met mijn energytype hebben heel mijn leven en business veranderd. Ik heb heel mijn geïnitieerde, niet-goed lopende aanbod losgelaten en ben helemaal opnieuw begonnen met een aanbod dat geheel op basis van uitnodigingen waar ik na nachtjes slapen een ja’ op voelde gevormd. Voorheen had ik een heel groot ploeterend Manifesting Generator aanbod. Nu heb ik een heel simpel succesvol Projector aanbod.

Ik ben geheel volgens mijn design voor één niche gegaan, waardoor klanten mij ineens veel beter wisten te vinden. Ik ging in één jaar tijd van 23.000 euro omzet naar 94.000 omzet toen ik voor een leven + business by design koos. Het was niet langer meer ploeteren, ik kon na jaren ondernemen eindelijk voor het eerst echt mijn signature emotie voelen: succes. Ik trok de allerleukste klanten aan, waar het echt een feestje mee is om te werken. Klanten waar ik een ‘nee’ op voelde liet ik niet toe, zodat ik mijn eigen energie beschermde. Die vrijheid voelen is geweldig!

Ik richtte mijn leven helemaal in naar mijn energie en dus mijn design. Iedere dag doe ik een dutje. Consistentie werkt voor mij, en daar geef ik prioriteit aan. Ik weet dat het belangrijk is mezelf te laten zien als Projector, dus kom ik opdagen. Ik weet hoe ik volgens mijn profielen zichtbaar mag zijn, en heb hele concrete contenstrategieën daardoor. Er zijn zo veel vragen en onzekerheid weggevallen over hoe ik bedoeld ben te ondernemen. Ik hoef ook niet meer iedere succesformule van een ander zelf uit te proberen, of mij dat misschien ook het succes zou brengen waar ik naar verlangde. Waardoor ik altijd maar aan het zoeken was wat me daar zou brengen en zo veel uitprobeerde. Human Design gaf me precies wat werkt voor mij.

En dat geef ik nu door. Als er iets daarin al het verschil voor mij maakt, dan is het mijn strategie en autoriteit leven. Daardoor maak ik nu de juiste keuzes voor mij, en krijg ik uitgestippeld wat mijn pad is. Hoe ik dit aanpak? Door altijd bij een ‘ja’ of een ‘nee’, direct het momentum te pakken. Ik zet dan bijvoorbeeld direct lijntjes uit, koop direct iets, stuur direct die mail. Ik kom dus meteen in beweging, zodat mijn hoofd zo min mogelijk de ruimte krijgt er tussen te komen. Ik durf daarbij echt vanuit een diep vertrouwen vanuit het experiment dat ik met mijn strategie en autoriteit heb gedaan, direct de ja’s en de nee’s op te volgen. Bij mij is het dus ook altijd: een ja is een ja, een nee is een nee. Hoe oncomfortabel het antwoord vanuit mijn autoriteit ook is, of hoe shocking/onverwacht/niet gehoopt/ niet wat mijn hoofd wenst, ik volg het áltijd. Want dit leid mij naar wat voor mij de bedoeling is. 

Mijn 1 op 1 klant schreef afgelopen week dit in een review voor mij: ‘Aniek haar begeleiding hierin was heel strikt. Iedere keer weer nodigde ze me uit om vanuit mijn sacraal te reageren in plaats van met mijn hoofd. Zo leerde ik mijn design in te zetten in mijn bedrijf en vandaaruit de juiste keuzes voor mij te maken. Zo bouwde ik een nieuw fundament in mijn bedrijf dat past in mijn design en aansloot op mijn diepste verlangens. Waarbij Aniek ook gebruik maakt van haar eigen intuïtie om je telkens een spiegel voor te houden. Zo durfde ik ook de stap te zetten om werkelijk die verlangens ruimte te geven waar ik eerder nog te veel in een veilige zone bleef.’

Ja, ik ben heel strikt. Ik breng je echt ie-de-re keer terug naar jouw strategie en jouw autoriteit. Want ik wil dat jij jouw pad bewandeld, en daarvoor heb je de ja’s en de nee’s te volgen. No matter what. Ik kan ook alleen met ondernemers werken die écht dit pad willen bewandelen en die ook no matter what hun innerlijk kompas durven te volgen. Ik kan niets met ‘ja, maar…’. ‘Ja maar’ klanten zijn niet mijn klanten. Nee, ik wil die klant die écht haar design wil gaan leven en bereid is daarvoor het innerlijk werk te doen. 

Het is mijn ogen niet the easy way, maar wel the only way. Als je dat gaat doen, dan gaat er een wereld voor je open. Je krijgt een sterk aanbod, dat goed verkoopt, je weet hoe je mag komen opdagen, je komt stevig in je eigen fundament te staan vol zelfvertrouwen, trekt grote aantallen van je allerleukste klanten aan, weet wat je wil, gelooft in jezelf, en gaat verlangens realiseren die je al zo lang werkelijkheid wil zien worden. Om slechts een paar dingen te noemen. 

Kun je hier nog hulp bij gebruiken?

Ik ben er voor je. 

  • Doe mee aan mijn Human Design in Business Challenge – de gouden basis

Deze challenge is voor ondernemers (to be) die willen vertrouwen op wat ze voelen in hun lijf, waardoor ze authentieke en krachtige keuzes gaan maken in hun weg naar succes en  de stappen durven gaan zetten. Je stapt af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ en krijg inzicht in hoe jij het makkelijkst kansen creëert en soepel grote resultaten behaald door jezelf te zijn. Je gaat nog veel meer achter jouw unieke energie staan en in jezelf geloven. Doordat jij het waard bent en je dat in je diepste vezel voelt, ga je ontvangen wat je wenst. 

  • Ontvang een Human Design in Business Reading – gebruiksaanwijzing voor het leven

De Human Design in Business reading is een blauwdruk voor de ondernemer die haar unieke energie authentiek en ijzersterk in haar bedrijf wil neerzetten. Je wil krachtige content schrijven en authentieke marketing doen die naadloos aansluit op jouw unieke energie en de verlangens van jouw droomklant, zodat jouw droomklanten ‘ja’ zeggen. Je wil weten wat jouw talenten zijn, zodat je voor jezelf en jouw aanbod kunt gaan staan. Daar gaan droomklanten massaal op reageren en dat is wat je wenst.

  • Start direct met mijn Human Design in Business Training – voor als je een complete business by design wil

Dit is een online programma voor ondernemers die willen leren begrijpen en herkennen wat ze uniek maakt. Je wil zelfverzekerd(er) worden over volgende stappen en écht actie gaan ondernemen. Je wenst een krachtigere brand, vanuit een diepere authenticiteit. Een brand die consistent is en blijft groeien. Je wenst ook te ontdekken hoe jij persoonlijk overvloed aantrekt. Het lijkt je gewoon zo heerlijk om je business te runnen op een manier die goed voelt, waarbij het makkelijker, gestroomlijnder en meer verbonden voelt, en resulteert in meer overvloed, geluk en plezier. Daar kun je vandaag direct mee starten door in de training te stappen.