Sommige mensen hebben zeeën van tijd, maar weinig geld. Anderen hebben heel veel geld, maar geen tijd om er van te genieten. Er zijn maar weinig mensen die zowel veel geld hebben als de tijd om het uit te geven. Zoals je al vaker hebt gelezen of gehoord, leef ik mijn leven vanuit EN/EN. Zo ging ik in 2019/2020 10 maanden op wereldreis EN runde ik succesvol mijn business EN deed ik mijn PhD. Ik geloof namelijk dat het allemaal kan, zo lang ik dat wil en bovenal er in geloof dát het ook kan. Precies dat laatste is wat veel mensen missen: ze geloven niet in dat het allebei kan. Vanuit de Wet van Aantrekking gezien betekent dit dat hier een tekort zit. Het is het één, of het ander. In deze blog leer ik je hoe je beiden kunt hebben.

Of je nu gefocust bent op het gebrek aan tijd of geld, in beide gevallen ben je gefocust op het gebrek van dat wat je wil, waardoor je weerstand creëert om datgene wat je wil naar je toe te laten komen. Waarschijnlijk heb je ofwel bij tijd ofwel bij geld een negatieve emotie. ‘Er is nooit genoeg’, ‘Ik heb maar 24 uur in een dag’, ‘Het lukt mij nooit om alles te doen wat ik wil doen’, ‘Ik kom altijd geld tekort’, ‘Ik werk zo hard en veel, dat ik geen tijd heb om het geld uit te geven’. 

Die laatste zelfgecreëerde waarheid ontstond bij een van mijn deelnemers. Ze was heel blij met haar nieuwe baan waarbij ze 6 dagen in de week ging werken. Na een tijdje werkloos te zijn geweest was dit wat ze altijd die tijd had verlangt. Echter kwam ze er al vrij snel achter dat ze 6 dagen werken heel intensief vond en op de zevende vrije dag vervolgens de dag nodig had om bij te komen. Ik hoorde haar letterlijk zeggen ‘Nu heb ik het geld, maar niet de tijd om het uit te geven’. 

Vooral de emotie die je bij zo’n tekort voelt is super belangrijk. Dit is namelijk jouw spiegel. Jouw emoties zijn namelijk altijd een directe reflectie van wat jij denkt. Mijn deelnemer voelde frustratie bij haar nieuwe leef- en werksituatie, waardoor dat reflecteerde dat ze frustrerende gedachten over haar nieuwe baan had. (Als je hier meer over wil weten, luister dan podcast #35).

Wanneer jij je focust op dat je niet genoeg tijd om alle dingen die je moet of wil doen, beïnvloedt jouw negatieve aandacht op het gebrek jou veel meer dan dat je door hebt. Een gevoel van overweldigd zijn is je aanwijzing dat je jezelf de toegang ontzegt tot ideeën, ontmoetingen, voorwaarden en allerlei vormen van samenwerking die je zouden kunnen helpen als je ze niet zou weigeren. Het is een ongemakkelijke cyclus waarin je een tekort aan tijd voelt, je je concentreert op je overbelaste schema en je je overweldigd voelt – en daarbij bied je een frequentie die verbetering onmogelijk maakt.

Hetzelfde geldt voor geld en energie. Je belandt in een cyclus waarin je een tekort aan energie voelt, waardoor je je concentreert op jouw weinig energie en je je moe voelt – en daarbij bied je een frequentie aan die verbetering onmogelijk maakt. Of je belandt in een cyclus waarin je een tekort aan geld voelt, waarbij je je concentreert op het geld dat er niet is en je je daardoor teleurgesteld / onzeker / angstig voelt, waardoor je een frequentie biedt die het onmogelijk maakt om het geld naar je toe te laten komen. 

Het is heel belangrijk dat je jezelf een nieuw verhaal begint te vertellen, met nieuwe waarheden over tijd, energie en geld. Hoe je dat doet? Dat leer ik je in mijn online training From Calling to Career.

Wil jij dieper in Human Design duiken?

1. Doe mee aan mijn gratis Human Design in Business Challenge

Dit is voor ondernemers (to be) die klaar zijn om hun business te gaan runnen op de manier waarvoor ze designed zijn. Stap af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ waarvoor je een stukje ziel moet inleveren en ontdek jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing. Krijg inzicht in jouw unieke talenten.

2. Ga mee op Human Design retreat

In 2022 organiseer ik het Human Design in Business retreat. Dit is voor iedereen die 5 dagen omringd wil zijn met gelijkgestemde ondernemers om samen op een diep niveau je design te leren integreren in je business en life.

3. Start direct met From Calling to Career 

Dit is een online programma voor soulpreneurs die klaar zijn om hun bedrijf vanuit alignment met hun design te gaan runnen. Het is een once-in-a-lifetime ervaring waarbij je wordt gezien, begeleid en supported door een Projector die al haar kennis en wijsheden met je deelt voor meer ease, flow en overvloed op een manier die werkt voor jou en goed voelt voor jou.