Een tijdje geleden kreeg ik meerdere keren van volgers die ik nog nooit live heb ontmoet de opmerking dat ik een soort gelukzaligheid uitstraal. Ik vond dit een van de mooiste complimenten om te mogen ontvangen. Ik zie dit ook aan mezelf. Hoe verder ik me ontwikkel, hoe mooier ik mezelf vind worden. Ik kan met regelmaat naar mezelf in de spiegel kijken en zeggen dat ik mezelf er mooi of sexy uit vind zien. Dat voel ik dan ook echt tot in het diepste van mijn vezel. 

Maar ik merk ook dat dit te horen, of mijn gelukzaligheid te zien, bij anderen soms iets anders te weeg brengt. Een gevoel van ‘dat wil ik ook’, maar tegelijkertijd daar nog een tekort voelen van ‘maar ik voel het nog niet’. Of dat ik opmerkingen uit mijn directe omgeving krijg ‘jij bent voor het geluk geboren’, waar soms jaloezie doorheen schemert. Het is heel makkelijk om te denken dat ik voor het geluk ben geboren.

Maar om deze gelukzaligheid uit te stralen, die helemaal van binnen komt, heb ik een lange weg bewandeld. Ik moest eerst heel diep gaan, waarbij er een aantal triggers als een gebroken hart, een huisgenoot die vertrok, een op de loer liggende burn-out en een clash in de vriendinnengroep moesten ontstaan om aan mijn zelfliefde-reis te beginnen. (Ik ga hier dieper op in tijdens mijn podcast aflevering #26).

Nu, na ruim zes jaar in mijn zelfliefde reis, praat ik heel makkelijk over mijn heling. Ik weet nu dat het zo belangrijk is om te vertrouwen en te durven lsolaten. Ik weet nu ook dat het zo belangrijk is om de flow van het leven te durven volgen, no matter what. En dat dit dus ook kan betekenen dat je hele moeilijke keuzes moet maken om voor jezelf te kiezen. 

Maar ik zie ook in mijn coachings dat als ze even heel diep zitten, dat het moeilijk is om te bedenken waar te beginnen. Ik kon dat ook niet alleen. Zo ben ik na die triggers in 2013 en 2014 in therapie gegaan en heb ik onder andere mijn pesttrauma’s van de basisschool geheeld via EMDR. Daarnaast ben ik toen mindfulness lessen bij Desiree Botterman gaan volgen om meer van mezelf te leren houden. Toen leek alles zo donker en zat ik er helemaal doorheen.

Maar nu weet ik dat het antwoord simpeler is dan dat het lijkt. Ik weet namelijk wat voor mij het alles bepalende is geweest in mijn transformatie. En dat is het belang van zelfliefde. Het is zooooo belangrijk om een diepe liefde voor jezelf te voelen. 

We zijn allemaal met elkaar verbonden. Ieder van ons is een gift voor zijn omgeving, waarbij je elkaar helpt om te worden wie je bent, perfect samen levend.

To be you is to be love. 

Jij bent liefde. Dit is de les die het leven van Anita Moorjani – die in coma raakte en opgegeven was na al 4 jaar kanker te hebben – heeft gered. Velen van ons denken dat we nog steeds moeten werken aan geliefd zijn, maar dat betekent dat je in dualiteit leeft, omdat er een gever en ontvanger is. 

Te beseffen dat we allemaal liefde ZIJN overstijgt dit. Het betekent dat er geen scheiding is tussen jou en mij, en dat als ik me bewust ben dat ik liefde ben, dan weet ik dat jij dat ook bent. Als ik om mezelf geef, dan voel ik automatisch hetzelfde voor jou.

En dat is precies wat er nu met mijn gelukzaligheid gebeurt. Ik voel me gelukkig en hou van mezelf, en dat geluk maakt dat anderen gelukkig worden van mijn gelukzaligheid en dat ik zo van anderen kan houden.

Liefde zijn betekent ook dat je je bewust bent van het belang van het koesteren van jouw eigen ziel, het zorgen voor jouw eigen behoeften en jezelf niet altijd op de laatste plaats zetten. Hierdoor kun je te allen tijde trouw zijn aan jezelf en jezelf met volledig respect en vriendelijkheid behandelen. 

Mensen vragen zich soms af of er zoiets bestaat als te veel zelfliefde. Dat bestaat niet. Er bestaat niet zoiets als te veel liefde. Al wordt het vaak gezien als egoïstisch. Maar ook met betrekking tot egoïsme heb ik een totaal andere visie gekregen. Abraham Hicks teacht namelijk dat als je niet egoïstisch genoeg bent om voor jouw eigen vibratie te zorgen en in alignment te blijven met wie jij echt bent, dan kun je ander ook niets geven. 

En weet je wat het mooie is? Wanneer iemand jou egoïstisch noemt, zijn zijn of haar eigen vibraties duidelijk uit balans, want een aanpassing van JOUW gedrag zal hen niet in balans brengen. Hier zie je opnieuw weer de essentie van zelfliefde. 

Je kunt niet weggeven wat je niet hebt. Als je liefde bent, raak je niet uitgeput en heb je geen mensen nodig om de erkenning in te vinden. Mijn grootste les op het gebied van zelfliefde die ik in 2014 leerde is: vind de erkenning in jezelf. Dan krijg je automatisch liefde, omdat je jouw ware zelf bent.  

Wil jij jouw ware zelf zijn en dieper in Human Design duiken?

1. Doe mee aan mijn gratis Human Design in Business Challenge

Dit is voor ondernemers (to be) die klaar zijn om hun business te gaan runnen op de manier waarvoor ze designed zijn. Stap af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ waarvoor je een stukje ziel moet inleveren en ontdek jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing. Krijg inzicht in jouw unieke talenten.

2. Ga mee op Human Design retreat

In 2022 organiseer ik het Human Design in Business retreat. Dit is voor iedereen die 5 dagen omringd wil zijn met gelijkgestemde ondernemers om samen op een diep niveau je design te leren integreren in je business en life.

3. Start direct met From Calling to Career 

Dit is een online programma voor soulpreneurs die klaar zijn om hun bedrijf vanuit alignment met hun design te gaan runnen. Het is een once-in-a-lifetime ervaring waarbij je wordt gezien, begeleid en supported door een Projector die al haar kennis en wijsheden met je deelt voor meer ease, flow en overvloed op een manier die werkt voor jou en goed voelt voor jou.