Visualiseren helpt je om jouw verlangen vorm te geven. Alles wat je je kunt inbeelden, kun je waarmaken. Al heel lang visualiseerde ik mijn verlangens en kwamen die ook allemaal uit, zonder dat ik de kracht van visualiseren door had. Ik ‘deed dat gewoon’. Zo vertrok ik als 19-jarig meisje voor een jaar naar Australië omdat ik mezelf daar al zag wonen en mijn stages zag lopen. Ik zag mezelf al heel dicht bij het strand wonen. En dat is precies hoe het werd. Ik leefde twee minuten lopen van een klein baaitje met kraakhelder water in Manly in Sydney.  

In 2011 zag ik mezelf carnaval vieren in Rio de Janeiro. Als groot carnavalsfan leek me dat fantastisch om een keer mee te maken. Door het al voor me te zien, werd het de realiteit en zelfs nog mooier dan ik ooit had durven dromen. Zonder dat ik het door had paste ik een heel belangrijke techniek toe in het realiseren van al mijn verlangens: namelijk door te visualiseren.  

Visualiseer jij? Ik wil je eens uitnodigen dit te gaan doen. Neem vijf of tien minuten om je voor te stellen dat je een van de specifieke kenmerken van je verlangen uitleeft. Stel jezelf daar voor, merk op hoe het voelt, hoe het ruikt, waar je verblijft, wat je ziet, eet. Stel je voor wat andere mensen van je vinden als je deze reis naar jouw verlangen maakt. Blijf in dat gevoel. 

Door dit iedere dag even te doen ga je voelen alsof het al zo is. Je ziet het jezelf al helemaal doen, of het al helemaal zijn, of het al helemaal hebben. Jij BENT dan al die persoon.

De mindset ‘eerst geloven, dan zien’

Veel mensen leven nog vanuit de mindset ‘eerst zien, dan geloven’. Visualiseren gaat juist over de mindset ‘eerst geloven, dan zien’. Als jij het gelooft en visualiseert dat het al zo is, is dat wat je gaat aantrekken. Ik ben het levende voorbeeld van dat dit werkt. Ik heb ondertussen 66 landen bezocht, een eigen appartement in Amsterdam kunnen kopen, het voor een mega overwaarde kunnen verkopen, daarvan een eigen camper kunnen kopen om er volgens door Europa mee te reizen, enz.

Wanneer je een innerlijk conflict ervaart tussen wie jij nu bent (jouw actuele zelf) en wie je zou willen zijn (jouw ideale zelf), ga dan eens visualiseren dat jij al die ideale zelf bent! Wie ben je dan? Wat doe je dan? Met wie ga je om? Hoe zie je er uit? Waar woon je? Door in jouw toekomstige zelf te stappen, is dat ook wat je gaat aantrekken. Door je letterlijk al die ideale zelf voor te stellen, ga jij hem of haar worden. Dat is de Wet van Aantrekking. Ik visualiseer iedere ochtend hoe mijn leven eruit ziet als al mijn verlangens zijn uitgekomen. Ik zie die Aniek en dat leven wat ik voor ogen heb dan al helemaal voor me. Zo kan ik bijvoorbeeld visualiseren over mijn toekomstige team waar ik mee ga werken, de trouwjurk die ik op mijn bruiloft ga dragen, het eigen strandhuisje waar we dan lekker in de weekenden met ons gezin naartoe gaan en waar we kunnen blijven slapen en de zon onder zien gaan (zie jij het ook al voor je?), hoe ik super goed op een podium mijn verhaal presenteer en daarmee anderen mag inspireren, enz. Visualiseren is zo makkelijk en bovenal ook heel erg leuk! Zoals Gabby Bernstein zo mooi zegt: The Universe works faster when I am having fun.

Dat is waarom ik visualiseren, maar ook mediteren en de kracht van affirmaties in mijn online training Your Life Your Conditions als vaste elementen gebruik en zie dat de deelnemers hierdoor enorme resultaten boeken.

Iedere dag naar de spirituele gym gaan is namelijk kritiek voor succes. 

Mediteren helpt je namelijk om vanuit stilte de boodschappen van je onderbewuste te ontvangen.

Visualiseren helpt je om jouw verlangen vorm te geven. Alles wat je je kunt inbeelden, kun je waarmaken.

Affirmeren is één van de beste manieren om jouw mindset te herprogrammeren. 

Als je dit consistent iedere dag gaat doen..

Waarbij je een spiritual gym gaat vinden die voor jou werkt, wat key is voor succes omdat het super belangrijk is dat je dit gaat volhouden om bij je succes te komen (dat kan bijv. door iedere dag te visualiseren, te mediteren, of allebei, een kaartje trekken, enz.. Het belangrijkste is: doe wat voor jou werkt, maar DOE het! En doe het CONSISTENT) ..

Dan ga je jouw leven creëren onder jouw voorwaarden #yourlifeyourconditions

Dan ga je alles aantrekken wat je wil ervaren #wetvanaatrekking

En daardoor verdwijnen angsten, blokkades en weerstand en wordt plaats gemaakt voor vertrouwen en innerlijke vrede #findyourinnerpeace

Als jij merkt dat je een Pro wil worden in mediteren, visualiseren en affirmeren, dan heb ik twee opties voor je, afhankelijk van hoe snel en diep je de transformatie wil aangaan: 

  1. Start direct met mijn online training YLYC om vandaag al jouw leven onder jouw voorwaarden te creëren.
  2. Volg mijn online masterclass ‘Word een Pro in Mediteren, Visualiseren en Affirmeren’.

Stap in je toekomstige zelf en geniet bovenal van hoe leuk dit is! Enjoy the ride.