Afgelopen weekend vroeg ik aan mijn volgers op social media over welk thema zij in april graag een masterclass willen volgen. In 2020 geef ik iedere maand een online masterclass en uit deze vraag bleek dat het favoriete thema ‘mediteren, visualiseren en affirmaties’ was. Een dame gaf aan dat ze tijdens deze tijd van social distancing van iedereen hoort dat ze niks te doen hebben, terwijl ze zelf juist heel druk is. In die drukte heeft ze ook het gevoel aan de verkeerde dingen prioriteit te geven of het verkeerde aan te trekken. Zo zou ze bijvoorbeeld meer tijd voor leren willen creëren, om bijvoorbeeld mijn masterclasses bij te wonen.

Wat in de situatie van deze dame gebeurt, is dat ze zich overweldigd voelt. Ze heeft zo veel te doen, en wil ook graag heel veel, maar het lukt haar dus niet zoals ze het zou willen. Daarmee vraagt ze letterlijk: hoe trek ik aan wat ik wil ervaren?

Gek is het niet dat ze dit ervaart. We worden namelijk in onze maatschappij overweldigd door mensen die onze aandacht willen. Zelfs tijdens social distancing. Zo is de tijd die nu per uur op tv aan advertenties gegeven het afgelopen decennium gestegen van 6 naar 9 minuten. En dit wordt alleen nog maar langer. Media Dynamics, een Amerikaans marketingbedrijf, schat dat de gemiddelde Amerikaan op dit moment aan 254 verschillende commerciële berichten wordt blootgesteld per dag! Dat is 25 procent meer dan in 1970.

Als er zo veel om jouw aandacht vraagt – zoals een masterclass, een tijdschrift, een tv-programma en ga zo maar door – dan kan het zijn dat je het overzicht kwijt raakt. Dat je overweldigd raakt. Overweldigd raken betekent dat je het perspectief verliest en vergeet dat je de controle hebt over jouw leven. Door het perspectief te verliezen gaan we vaak heel veel verschillende dingen doen. Onder het mom van ‘dan doe ik tenminste iets’. Maar wanneer alles prioriteit krijgt, krijgt niets prioriteit. Je overweldigd voelen is, net als kalmte, een gemoedstoestand en het enige wat je hoeft te doen is kiezen welk feest je gaat bijwonen. Met andere woorden: de controle terug krijgen.

En hoe doe je dat? Door een persoonlijke toolkit te ontwikkelen waar je altijd op terug kunt vallen om jouw leven onder jouw voorwaarden te creëren. Om de controle weer terug te krijgen zoals jij dat wil en die gefocust is op het hogere doel dat jij voor jezelf voor ogen hebt. Ik zie die toolkit altijd voor me als een gereedschapskist, ook wel mijn Succes Gereedschapskist: met mijn Mediteer-hamer, Visualisatie-sleutel en Affirmatie-tang. Ik licht ze nu alle drie toe. 

De mediteer-hamer. Met deze tool kan ik mijn mind even stil leggen om de wijsheden van mijn Inner Being te ontvangen.

De visualisatie-sleutel. Met deze sleutel kan ik sleutelen aan mijn verlangen. Hoe meer ik sleutel (en dus visualiseer), hoe meer mijn verlangen vorm krijgt. Onze verbeelding is letterlijk de werkplaats waar al onze ideeën ontstaan. Alles wat jij je kan inbeelden, kun je waarmaken. Hoe meer je dus sleutelt, hoe mooier het wordt. 

De affirmatie-tang. Hiermee kan ik negatieve gedachten vastgrijpen en uit mijn gedachten halen, om er een positieve affirmatie voor terug te plaatsen. Ik zie het zo voor me dat we door ons leven heen groeven hebben gecreëerd in onze hersenen door onze ervaringen. Hoe vaker we iets hebben gedaan, hoe dieper de groef. Wanneer dat een patroon is dat niet voor ons werkt, gaan we oude, rotte schroeven er uit trekken en zetten we er prachtige, blinkende schroeven voor terug. Waardoor er een geheel nieuwe groef ontstaat.

Door middel van deze toolkit kun je op ieder moment altijd de controle terug krijgen. Je kunt daardoor ook op ieder moment switchen van je overweldigd voelen, naar weer een scherpe focus krijgen en voelen en ontvangen wat op dit moment jouw prioriteit heeft. Wanneer we namelijk even afremmen en het doen van dingen even laten gaan, staan we het brein toe om de onmiddellijke urgentie van dopamine te laten gaan en focussen we op en kiezen we onze acties vanuit helderheid en vrijheid, in plaats van impulsen. 

Wil jij graag een master worden in de succes gereedschapskist? Dan heb ik twee opties voor je, afhankelijk van hoe snel en diep je de transformatie wil aangaan: 

  1. Start direct met mijn online training YLYC om vandaag al jouw leven onder jouw voorwaarden te creëren. In deze training krijg je 12 weken lang iedere week onder andere een meditatie, een affirmatie, leer je te mediteren en te visualiseren en dat is nog maar een fractie van het complete pakket dat je ontvangt om jouw leven onder jouw voorwaarden te gaan leven. 
  2. Volg mijn online masterclass ‘Word een Pro in Mediteren, Visualiseren en Affirmeren’. In deze masterclass leer je waarom het zo belangrijk is om iedere dag naar de spiritual gym te gaan: dit is kritiek voor jouw succes. Je ontvangt tools die jou dagelijks gaan helpen om hoog in jouw frequentie te blijven, een sterk geloof te houden, waarbij jouw denkwijze solide blijft en die jou helpen om vasthoudend door te gaan om jouw verlangens te verwezenlijken. Verder leer je dat mediteren is en hoe je dit doet. Mediteren is namelijk dé manier is om contact te maken met je onderbewuste. En tot slot leer je hoe je een pro wordt in visualiseren.

What I focus on, is what I will manifest – Gabby Bernstein. Mediteren, visualiseren en affirmeren helpen jou om te focussen op wat jij wil manifesteren.