Ieder mens heeft behoefte aan een vorm van waardering en aandacht. Jij toch ook? Hoe fijn is het als je een compliment krijgt? Of dat iemand vraagt hoe het met je gaat? Mijn hart maakt dan altijd even een sprongetje.

Dat doet niet alleen mijn hart, is zo gebleken. Ik ben namelijk dieper in de materie gedoken wat dat nu precies is wat dit persoonlijke contact zo goed doet. Natuurlijk weet ik hoe dit als mens voelt, maar ik wil het ook graag kunnen verklaren. Voor jou, en voor mezelf.

Als mensen uitleggen wat betekenis geeft aan hun leven, wijzen ze op het contact met andere mensen en ergens bij horen; ze vertellen over een motiverend doel waaraan ze hun tijd kunnen besteden; ze hebben het over het scheppen van een coherent verhaal van hun leven waardoor ze zichzelf en de wereld beter gaan begrijpen; en ze spreken over mystieke ervaringen waarin ze boven zichzelf uitstijgen.

Zin komt namelijk voort uit 4 pijlers:

(1) relaties met andere mensen;

(2) uit het nastreven van een doel dat iets bijdraagt aan de samenleving;

(3) uit het begrijpen van onze ervaringen en onszelf via verhalen;

(4) uit verbinding zoeken met iets wat groter is dan onszelf.

Dus ergens bij horen, een doel hebben, verhalen vertellen en transcedentie ervaren.

In de aankomende vier blogs ga ik per blog één van de pijlers behandelen. Zodat jij een compleet beeld krijgt van wat de pijlers zijn en hoe jij dit op jouw leven kunt toepassen. Ik wil dit voor jou laten dienen als zingevings-check: hoe is het met de zin in mijn leven gesteld? Liggen er nog mooie verbeterpunten die ik in 2019 op kan pakken?

Om 2019 knallend van start te gaan, waarin je weer een nieuw jaar mag bijdragen aan het grotere geheel, heb ik iets bijzonders voor je. Ik houd namelijk nog één keer de NO-challenge voor niets. Vanaf 2019 ga ik voor deze challenge een bedrag vragen, omdat ik zo veel waarde weg geef. In deze challenge leer je namelijk jouw grenzen verkennen en deze duidelijk te stellen. Na een week heb je een super fijne basis om 2019 als die powervrouw in te stappen. Je weet wat energievreters en gevers zijn, en gaat die eerste groep enorm minimaliseren. En als je naar de 4 pijlers van zingeving kijkt ga jij:

  1. Alleen nog maar om met mensen waar jij energie van krijgt en die jou helemaal waarderen zoals jij bent.
  2. Je leert wat er voor jou écht toe doet in het leven, waardoor je meer tijd, vrijheid en energie krijgt om dat te doen wat je het allerliefste doet. Dus ook hoe jij wil bijdragen aan de samenleving.
  3. Je leert jezelf nog beter begrijpen door jezelf een spiegel voor te houden en te kijken naar ervaringen uit het leven: dienen deze ervaringen mij nog wel of niet? Wie wil ik zijn en wat past bij mij, door grenzen aan te leren geven krijg je hier heel duidelijk zicht op.
  4. De No-challenge sluit ik af met een webinar waarin ik heel veel waarde weg geef over verbinding zoeken met jezelf en het grotere geheel. Waarom dat zo belangrijk is.

Schrijf je dus snel hier in: dit gaat lifechanging zijn en 2019 gaat op die manier mega betekenisvol voor jou van start!