Volgens Louise Hay (2016) is het leven echt heel eenvoudig. Wat we namelijk geven, krijgen we terug. Daar geloof ik zelf ook heel sterk in. Life gives to the givers. Maar dat geldt dus ook voor jezelf. Wat je aan jezelf geeft (aan gedachten), krijg je terug. Wat jij over jezelf denkt, wordt de waarheid voor jou. Ik geloof dat we allemaal 100% verantwoordelijk zijn voor alles in ons leven. Voor alle goede dingen, maar ook voor alle minder geslaagde dingen. Hoe zie jij dit?

Elke gedachte die we denken creëert onze toekomst. Elke gedachte is een zaadje dat je in jouw onderbewuste plant. Een zaadje dat uit kan groeien tot een enorme boom, als jij die gedachte vaak denkt en gelijksoortige gedachten daarmee aantrekt. Als jij dan bij jezelf naar binnen gaat: welke zaadjes plant jij dan op dit moment? En welke gedachte-bomen groeien er in jou? Is dat de tuin en de oogst die je voor jezelf voor ogen had?

We creëren onze ervaringen met onze gedachten en onze gevoelens. We creëren wat ons overkomt. Soms geven we onze macht weg door iemand anders de schuld te geven van onze frustratie. Ik denk dat ook jij dit herkent. Ik in ieder geval wel. Dat je ergens enorm van kan balen waarvan je stiekem heel goed weet dat dit bij jezelf ligt, maar dat je jouw frustraties op een ander projecteert. 

Geen mens, geen plaats of geen ding heeft enige macht over ons. Want wij zijn de enige denkers in onze gedachtewereld. Wij creëren onze ervaringen, onze werkelijkheid en iedereen die erbij hoort. Als we vrede, harmonie en evenwicht creëren in onze gedachtewereld, vinden we dat terug in ons leven.

Louise Hay noemt een goed voorbeeld in haar boek. Welke bewering herken je van jezelf?

‘Ze zijn tegen me’ of ‘Iedereen is altijd behulpzaam’

Deze overtuigingen zullen totaal verschillende ervaringen creëren. Wat we geloven over onszelf en over het leven wordt waar voor ons. Het Universum steunt ons volledig bij elke gedachte die we kiezen te denken en te geloven. Anders gezegd: ons onderbewustzijn accepteert alles wat we kiezen te geloven. Dit betekent dat wat ik over mezelf en over het leven geloof, waar wordt voor mij. Wat jij kiest te denken en te geloven over het leven wordt waar voor jou. 

We kunnen kiezen uit een onbeperkte hoeveelheid gedachten. Als we dit weten, begrijpen we dat we veel beter kunnen kiezen voor de gedachte ‘iedereen is altijd behulpzaam’ dan voor de gedachte ‘ze zijn tegen me’. Toch? De universele macht veroordeelt en bekritiseert ons nooit. Ze accepteert ons zoals we onszelf waarderen en weerspiegelt zo in ons leven wat we geloven. Ik wil je vragen om te kijken naar jouw leven, wat de spiegel is van jouw innerlijke gedachtewereld. Ben je blij met hoe alles er nu uit ziet en verloopt? Dan ben ik blij voor jou! Want dat betekent dat je de juiste gedachten denkt en daarmee de dingen aantrekt die voor jou werken. Jij hebt ontdekt hoe je jouw leven onder jouw voorwaarden kunt leven.

Merk je dat jouw leven niet is zoals je het graag zou willen zien? Of dat je niet bent wie je graag zou willen zijn? Dan is dit het moment om jouw leven onder jouw voorwaarden te gaan leren leven. Voel jij dat dit jouw moment is?

Wil jij dieper in Human Design duiken?

1. Doe mee aan mijn gratis Human Design in Business Challenge

Dit is voor ondernemers (to be) die klaar zijn om hun business te gaan runnen op de manier waarvoor ze designed zijn. Stap af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ waarvoor je een stukje ziel moet inleveren en ontdek jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing. Krijg inzicht in jouw unieke talenten.

2. Ga mee op Human Design retreat

In 2022 organiseer ik het Human Design in Business retreat. Dit is voor iedereen die 5 dagen omringd wil zijn met gelijkgestemde ondernemers om samen op een diep niveau je design te leren integreren in je business en life.

3. Start direct met From Calling to Career 

Dit is een online programma voor soulpreneurs die klaar zijn om hun bedrijf vanuit alignment met hun design te gaan runnen. Het is een once-in-a-lifetime ervaring waarbij je wordt gezien, begeleid en supported door een Projector die al haar kennis en wijsheden met je deelt voor meer ease, flow en overvloed op een manier die werkt voor jou en goed voelt voor jou.

Louise Hay (2016). Je kunt jouw leven helen.