Wanneer de Reflector haar strategie ontdekt, moet dat vaak even landen. ‘Een maancyclus wachten?’. Dat klinkt als onhaalbaar. Het voelt ook als dat ze dan veel moeten wachten, niet mee kunnen draaien in de huidige wereld en de grootste vraag is dan ook ‘hoe dan?’. Ik snap dat ook wel dat die vraag ontstaat, en dat je heel graag wil weten hoe dat er precies voor je uit ziet. Daarom heb ik deze blog voor je gemaakt. Ik neem je mee in allemaal voorbeelden van hoe jouw strategie werkt en laat je zien dat je niet hoeft te wachten of stil moet zitten, maar dat je juist al lekker een maan lang jezelf mag voorbereiden op of iets wel of niet de juiste beslissing voor je is. Go and check it out!

De strategie van de Reflector

Wanneer je als Reflector in je chart achter ‘strategy’ kijkt, dan staat er ‘wait a lunar cycle’. Dit betekent dat je een maancyclus mag wachten om de voor jou juiste beslissingen te maken. Jij mag je verbinden aan de cyclus van de maan. Doordat alle negen centrums in jouw chart wit zijn, en je dus geen definitie in jouw centrums hebt, sta je helemaal open voor de buitenwereld en is het daarom zo belangrijk dat je een maancyclus wacht. De maan activeert elke maand in een vaste volgorde de gedefinieerde poorten van een Reflector. Daardoor krijgen gedefinieerde poorten de mogelijkheid om mee te beslissen. De maan raakt jou daarin dus aan en dan weet jij wat de juiste beslissing is. Dit is meteen ook jouw autoriteit. De autoriteit binnen Human Design is namelijk altijd verbonden aan de definitie van de centrums en doordat jij geen centrum gedefinieerd hebt, is jouw autoriteit ook jouw strategie.

Jouw maancyclus start op het moment dat je van iemand een uitnodiging ontvangt of iemand je een aanbod doet. Bijvoorbeeld bij het creëren van een aanbod, of het doen van een grote rebranding. Vervolgens gaan de 28 dagen in. Wat ik Reflectors als tip mee geef, is dat ze een maandagboek bijhouden. Dat je vastlegt op welke dag er iets op je pad kwam waar je een beslissing over te nemen hebt, en dan opschrijft wanneer de 28 dagen voorbij zijn zodat je op die dag bij jezelf kunt inchecken hoe je je dan over de beslissing voelt. 

Vaak ontstaat er dan bij de Reflector ondernemer de vraag ‘maar moet ik dan een hele maancyclus wachten om een beslissing te mogen maken?’. Ze hebben daarbij een beeld in hun hoofd dat ze achterover moeten leunen, niets moeten doen, stil moeten zitten en zo’n 28 dagen moeten wachten totdat ze eindelijk in beweging mogen komen. Zo werkt het niet. 

Wanneer je je verder door je maancyclus heen beweegt en steeds meer helderheid ontvangt, ontdek je dat je perspectief op de beslissing verandert. Je gaat er meer en meer anders naar kijken. Dit ontstaat dus door de activering van de gates (en daarmee dus de planeten) die door je heen bewegen. Jij maakt daardoor jouw meest aligned beslissingen nadat je een grote verscheidenheid aan energieën hebt ervaren en waargenomen, en hoe deze jou door de tijd beïnvloeden. Terwijl je je door die maancyclus heen beweegt wil je graag met anderen praten om je eigen gedachten te horen en jouw potentiële waarheid via de ander te ontdekken. Om dan na een cyclus een beslissing te maken. Het kan zijn dat je dan nog steeds niet de complete helderheid hebt om een beslissing te maken. Wacht dan nog een maancyclus voordat je de beslissing maakt. 

Bij kleine beslissingen is het niet nodig om een hele maancyclus te wachten. Je mag vertrouwen op jouw intuïtie en op de signalen die je in het moment ontvangt. Dan weet je bijvoorbeeld wat voor kleding je naar dat event aan wil, of de keuze of je wel of niet gaat wandelen vandaag. Volg jouw energie en emoties rondom de maancyclus en leer patronen te herkennen die jou helpen om jezelf beter te begrijpen. 

Hoe meer je met de maan leeft, en hoe meer je door hebt hoe de planeten invloed op je hebben, des te meer leer je in je lijf herkennen wat voor jou juist is. Wanneer je bijvoorbeeld meer energie hebt rond een nieuwe maan, dan ga je er misschien meer op uit en voel je je enthousiast om je aan dingen te binden. Je zegt dan misschien sneller ‘ja’. Je wil dan in die nieuwe maan energie datgene ook af maken waar je je aan verbonden hebt, zodat je in een volgende maanfase  – waarbij de kans is dat je het enthousiasme niet meer voelt -, je in die fase kunt zakken. 

Of geef jezelf toestemming om van gedachten te mogen veranderen als verschillende maanfasen verschillende energieën en emoties met zich meebrengen. Als je dus die ‘ja’ voelt en je weet dat je het nog in dezelfde energie binnen die nieuwe maan kunt voltooien, dan mag je op die ‘ja’ vertrouwen. Ligt het dus verder in de toekomst waarbij je meerdere maanfasen doorloopt, dan kun je aangeven dat het voor nu een ‘ja’ is, en dat je tegen die tijd van de afgesproken datum je nog even laat weten of het je ook daadwerkelijk lukt. 

Gaandeweg ga je zo ontdekken dat er patronen zijn in de verschillende maanfasen. Dat je bijvoorbeeld tijdens de volle maan dingen sneller afwijst, terwijl je dat in de nieuwe maan niet zou doen. Daardoor leer je wanneer het moment voor jou is om bijvoorbeeld aan nieuwe dingen te beginnen, en wanneer je dat beter niet kunt doen. Dat helpt je in aligned beslissingen te maken.

Uitdagingen in het toepassen van de strategie voor de Reflector: wachten op een maancyclus

In onze huidige maatschappij is het leven met de maancyclus en vanuit die plek beslissingen maken vaak een grote uitdaging, omdat we in een snel bewegende maatschappij leven. Daardoor kan de Reflector het gevoel krijgen beslissingen sneller te moeten maken, waarbij de druk om dat te doen wordt gevoeld. Jij mag echt jouw tijd nemen. Dit vraagt om hiermee te experimenteren om daar je weg in te vinden. Ik geef als voorbeeld voor de Reflector vaak mee dat je hierin ook slimme dingen mag doen. Moet je bijvoorbeeld al heel snel een bod uitbrengen op een huis, koop dan het huis, doe mits het mogelijk is dit onder financieel voorbehoud, en geef jezelf die maancyclus die het vaak duurt om dit allemaal te regelen om de koop rond te krijgen om te ontdekken of je de aankoop van het huis dan nog steeds voelt. Winkels hebben tegenwoordig ook vaak een retourtijd van 30 dagen. Ook daarmee kun je wachten of kleding echt wat voor je is. Ga je bijvoorbeeld trouwen, trek dan een maancyclus lang regelmatig jouw jurk aan om te kijken of je dit na 28 dagen echt de beste keuze voor je blijkt te zijn. 

Onze strategie laat ons zien wat ons pad is. Het is ons navigatiesysteem. Voor de Reflector is het leven met de maan en de beslissingen die daaruit voortkomen hun pad. Het is daarmee het pad van de minste weerstand, want als jij dit volgt op basis van jouw strategie, neem je de weerstand weg. Het is dus echt de moeite waard om te leven met de maan en dat ook te leren.

Jouw strategie is jouw unieke manier van hoe jij beslissingen maakt 

Jouw strategie laat dus zien wat jouw pad is, het is jouw unieke manier van hoe jij beslissingen maakt en het vertelt jou ook hoe jij energie uitwisselt met de wereld om jou heen. Wanneer jij dat vanuit het leven met de maan doet, dan klopt de energie. Als jij een maancyclus wacht om te voelen of iets dan nog steeds voor je klopt, dan staat de ander er echt voor open. Dan sta je er zelf ook voor open, is heel duidelijk wat je mag doen en maak je de voor jou juiste beslissingen. 

Wacht je geen maancyclus af, of ga je bijvoorbeeld initiëren, dan dwaal je van jouw pad af en maak je beslissingen die niet aligned zijn voor jou. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan doordat je ongeduldig bent, de druk van anderen voelt en daardoor te snel beslissingen gaat maken. Het is echt de kunst om de tijd te leren eren. Dan komt daar het moment dat je het ineens diep van binnen weet of een beslissing wel of niet juist voor je is.

Dit gaat dus over aligned leven en ondernemen (je strategie toepassen) en niet aligned leven en ondernemen (niet je strategie toepassen). Wanneer je jouw strategie volgt, wordt je een magneet voor dat wat je wenst en verlangt. Je strategie leven betekent namelijk aantrekken, in je kracht staan, het juiste doen voor jou, waardoor alles veel meer moeiteloos gaat, kansen worden makkelijker gecreëerd en resultaten in jouw leven en bedrijf komen in een veel sneller tempo. Het is dus echt de moeite waard om je strategie te gaan belichamen, en hier help ik je mee in mijn challenge (de gouden basis), reading (gebruiksaanwijzing voor het leven), of training (voor een complete business by design). 

Niet je strategie leven betekent afstoten, niet in je kracht staan, niet doen wat juist is voor jou en ploeteren. Je wil dus je strategie belichamen en dat is ook waarom ik deze blog voor je schrijf: om je daarbij te helpen. Ik heb zelf ervaren wat voor mega game-changer dit is. Het verandert alles!

Voorbeelden van het wachten op een maancyclus voor de Reflector

Er heerst regelmatig verwarring rondom de strategie van de Reflector en hoe deze mag worden toegepast. Je hoeft namelijk niet stil te zitten en niets te doen, maar mag actief wachten. Dit betekent dat je wil ervaren hoe jij over de beslissing denkt. Je mag je in de omgeving gaan bevinden waarover je de beslissing gaat nemen, zodat je je aan zo veel mogelijk factoren kunt blootstellen die jou na een maancyclus laten voelen wat juist is voor jou. Dit doe je door 28 dagen te voelen hoe deze beslissing voor je voelt. Ik geef nu een aantal voorbeelden van hoe dit er in je bedrijf uitziet.  

Voorbeeld 1: je wil een bedrijf starten

Wanneer je overweegt om een bedrijf te starten, dan is het belangrijk om de stappen die hierbij komen kijken al te verkennen. Maak bijvoorbeeld eens een afspraak bij de KVK, en kijk hoe dat voor je voelt. Of zoek het gebouw op en loop er eens rond. Hoe voelt het voor je als je je hier zou inschrijven?

Ontdek wat voor naam je graag voor je bedrijf zou willen. Ga vervolgens eens kijken of die URL nog beschikbaar is. Hoe voelt het voor je, om mogelijk die naam te gaan gebruiken en de url te kopen? Een volgende stap zou kunnen zijn dat je zelf de website wil bouwen of al nadenkt over aan wie je dit wil uitbesteden. Hoe wil je dat de website er uit gaat zien? Wil je er wel of geen foto’s van jezelf op, en heb je die al? Weet je ook al wat voor foto’s je eventueel zou willen laten maken?

Praat er met jouw omgeving over. Deel over jouw ideeën om een eigen bedrijf te starten. Hoe voelt dat voor je om hierover te delen? Ga misschien ook al een middag of een dag in een co-working space zitten tussen de ondernemers. Om eens te kijken hoe dat voor je is. 

Zo kun je alle facetten van het starten van een onderneming tijdens de maancyclus doorlopen om dan na 28 dagen (of langer als je nog langer nodig hebt) te beslissen of dit de juiste keuze voor je is. 

Voorbeeld 2: je wil een event organiseren

Doordat jouw energie met de maan verandert, is het heel belangrijk om in lijn met de maan en wat jij dan voelt een beslissing te maken over wanneer je bijvoorbeeld een event organiseert. Als je weet dat je in een bepaalde fase minder energie hebt, plan dan vooral niet op dat moment jouw event. Heb je bijvoorbeeld tijdens de nieuwe maan altijd de meeste energie en voel je dan de drang om lekker naar buiten te treden, dan is dat bij uitstek het moment om een event te organiseren.

Voordat je verdere beslissingen over het event maakt mag je eerst weer een maancyclus jezelf blootstellen aan factoren rondom het organiseren van jouw event. Je weet dan bijvoorbeeld al dat je het tijdens de nieuwe maan wil doen. Mocht je een locatie op het oog hebben: ga daar dan eens heen om te kijken hoe dit voor je voelt. Als het goed voelt, vraag ze dan eens of ze bijvoorbeeld tijdens de volgende nieuwe maan, of de nieuwe maan over twee of drie maanden nog plek hebben.

Je kunt al de salespagina voor het event maken. Kijk eens hoe dat voelt. Voelt de prijs goed, de informatie goed, klopt alles voor je? Na een maancyclus kun je dan weer eens op de pagina kijken en dan voelen of het nog steeds allemaal klopt voor je. Zo maak je uiteindelijk de voor jou juiste beslissing rondom het organiseren van een event. 

Jouw beslissingen hebben impact op de mensen om jou heen

Neem ook mee welke impact de beslissing op jouw inner circle en community zal hebben. Jij reflecteert namelijk jouw community, waardoor jouw beslissing ook op hen impact gaat hebben. Probeer daarin zo veel mogelijk de uiteindelijke beslissing in je eigen energie te maken. Zodat je weet dat wat je beslist, echt jouw beslissing is. 

Als Reflector overweldigd raken

Doordat je zo openstaat voor de wereld, en ook voor de maan, ga je door veel dingen overweldigd worden. Bijvoorbeeld door alle emoties, mensen, patronen, energieën, alles wat je om je heen ziet en voelt. Daarom is het voor jou belangrijk om bewuste keuzes te maken met wie je je omringt, in welke omgevingen je je bevindt, en wat je in je openheid wil opnemen. Het is voor jou heel belangrijk om uit die situaties te kunnen stappen die je overweldigd laten voelen. Het is voor jou belangrijk om je veilig te voelen. Die veiligheid kan jou bijvoorbeeld door een partner worden geboden, of door je bedrijf, of door ouders, vrienden, kinderen. Je ziet dus: jouw omgeving is heel belangrijk. Het voed je, of het voed je niet. Dat is waarom jij een community om je heen mag creëren, maar zelf ook goed gaat op communities. Mocht je bijvoorbeeld een business by design willen, dan zou de keuze voor mijn Human Design in Business Training heel goed voor je werken, omdat je daar een prachtige community erbij krijgt met allemaal ondernemers die jou voeden. 

Ga experimenteren en spelen met jouw autoriteit

Kijk eens naar jouw aanbod, marketing en sales bijvoorbeeld: is dit ontstaan na het wachten van een maancyclus, of bedenk / initieer je die zelf? Dit is het verschil tussen aligned ondernemen en niet aligned ondernemen. Het is het verschil tussen je teleurgesteld voelen (je not-self emotie), bijvoorbeeld in je aanbod, versus je verwonderd voelen (je signature emotie), dat alles stroomt en klanten jou zelf weten te vinden. Als je dit voor jezelf wil creëren kan dat op de volgende manieren: 

  • Doe mee aan mijn Human Design in Business Challenge – de gouden basis

Deze challenge is voor ondernemers (to be) die willen vertrouwen op wat ze voelen in hun lijf, waardoor ze authentieke en krachtige keuzes gaan maken in hun weg naar succes en  de stappen durven gaan zetten. Je stapt af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ en krijg inzicht in hoe jij het makkelijkst kansen creëert en soepel grote resultaten behaald door jezelf te zijn. Je gaat nog veel meer achter jouw unieke energie staan en in jezelf geloven. Doordat jij het waard bent en je dat in je diepste vezel voelt, ga je ontvangen wat je wenst. 

  • Ontvang een Human Design in Business Reading – roadmap naar succes

De Human Design in Business reading is een blauwdruk voor de ondernemer die haar unieke energie authentiek en ijzersterk in haar bedrijf wil neerzetten. Je wil krachtige content schrijven en authentieke marketing doen die naadloos aansluit op jouw unieke energie en de verlangens van jouw droomklant, zodat jouw droomklanten ‘ja’ zeggen. Je wil weten wat jouw talenten zijn, zodat je voor jezelf en jouw aanbod kunt gaan staan. Daar gaan droomklanten massaal op reageren en dat is wat je wenst.

  • Start direct met mijn Human Design in Business Training – voor als je een complete business by design wil

Dit is een online programma voor ondernemers die willen leren begrijpen en herkennen wat ze uniek maakt. Je wil zelfverzekerd(er) worden over volgende stappen en écht actie gaan ondernemen. Je wenst een krachtigere brand, vanuit een diepere authenticiteit. Een brand die consistent is en blijft groeien. Je wenst ook te ontdekken hoe jij persoonlijk overvloed aantrekt. Het lijkt je gewoon zo heerlijk om je business te runnen op een manier die goed voelt, waarbij het makkelijker, gestroomlijnder en meer verbonden voelt, en resulteert in meer overvloed, geluk en plezier. Daar kun je vandaag direct mee starten door in de training te stappen.