Er valt mij met mijn Human Design 4 profiel de laatste tijd iets veelvuldig op. Ik zie de ene na de andere ondernemer tegen zichzelf aanlopen. Sommigen super succesvol, anderen net startend: allemaal lopen ze er tegenaan dat het werkritme dat ze nu hebben, niet duurzaam is. Zo zie ik dat sommigen er weken uit zijn, die ze nodig hebben om weer op te laden. Anderen krijgen fysieke klachten. Weer anderen lopen als zombies rond, waarbij de joy, flow en ease helemaal zijn verdwenen. En wellicht ervaar je dit allemaal. Het is duidelijk dat voor velen hun werkritme niet langer meer werkt. Misschien heeft het dat ook wel nooit gedaan, maar wilde je zo graag. Dus ging je door.. Ten koste van jezelf. In deze blog leg ik vanuit Human Design uit hoe je dit kunt veranderen, want dat er verandering nodig is, word je duidelijk via je fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam teruggegeven, en als die niet in balans zijn, kun je niet manifesteren wat je wenst en verlangt.

Ik neem je eerst even mee in het 4 profiel, en wat de profielen binnen jouw design betekenen. Het Human Design profiel is onze unieke vorm en hoe we onszelf uitdrukken in de wereld. Het laat ons zien wie we als persoon zijn en welke rol wij in de wereld hebben. Achter ‘profile’ in jouw chart ontdek je wat jouw profiel is. Bij mij staat er bijvoorbeeld ’4/6’. Deze kun je terughalen in jouw chart. Het gaat namelijk om het zwarte cijfer achter de punt van het eerste getal onder ‘Personality’ en het rode cijfer achter de punt van het eerste getal bij ‘Design’. Bij mij staat er bijvoorbeeld 29.4 en 31.6. Waardoor je achter de punt bij het eerste getal de 4 ziet staan en bij het tweede getal een 6: de 4/6. 

De reden dat er twee cijfers staan, is omdat je twee rollen in jouw leven hebt. Daarbij vertelt het eerste getal je bewuste persoonlijkheid (alles waar jij je bewust van bent is in jouw blauwdruk zwart) en het tweede getal je onbewuste persoonlijkheid (alles waar jij je onbewust van bent is in jouw blauwdruk rood). Dit betekent dat je je waarschijnlijk in de eerste jezelf herkent, en dat bij de tweede juist jouw omgeving jou daarin herkent en jijzelf minder. Dit omdat je het onbewust doet. Deze profielen worden vergeleken met archetypen die wij van nature belichamen. Het zijn de personages die we spelen op het toneel des levens. Ze zijn in correlatie met de 6 lijnen van de I-Tjing hexagram en kunnen op verschillende manieren worden gecombineerd tot 12 profielen.  

Binnen Human Design zijn er daardoor zes verschillende rollen, die door de verschillende combinaties van de twee rollen die je in je profiel kunt hebben samen 12 profielen creëren.

Dit 6 profielen binnen Human Design zijn:

1: De onderzoeker

2: De kluizenaar

3: De martelaar

4: De opportunist

5: De ketter

6: Het rolmodel

De twee rollen die jij in jouw profiel hebt staan zijn aan elkaar verbonden: jij bent het allebei. Naarmate jij je bewust wordt van jouw profiellijnen, zowel de bewuste als de onbewuste, ga je ontdekken dat dit constante thema’s in je leven zijn geweest. Dit zorgt vrijwel gegarandeerd voor weer nieuwe eye-openers en puzzelstukjes die op z’n plek vallen. 

Op basis van deze profielen ontdek jij jouw contentstrategie by design. Wanneer je namelijk jouw profielen in jouw content neerzet, ga je veel meer engagement creëren. Het vertelt je bijvoorbeeld of je hier juist bent om de diepte in te gaan en online zichtbaar te zijn, of dat je juist niet altijd hoeft te verschijnen en het moeten er juist af mag halen, of dat je gewoon als jezelf mag komen opdagen zonder dat je denkt een expert te moeten zijn. In mijn Human Design in Business Training wijd ik hier een hele les aan, waarbij ik per profiel uitleg wat daarbij de bijbehorende contentstrategie is. Daarnaast geef ik adviezen mee als jouw content nog niet converteert, want dat is per profiel dan aan duidelijke oorzaak verbonden die je dan direct kunt gaan aanpakken. Sinds ik Human Design in mijn business heb geïntegreerd, pas ik dit altijd toe in alle content die ik maak.  

Met mijn 4 profiel ben ik een community bouwer en mag ik delen over wat mijn community nodig heeft. Voor mij is het dus heel belangrijk om content te maken over wat ik zie dat er in mijn community speelt. Dat doe ik in mijn podcast, maar ook in deze blogs. Deze blog is daar ook zo’n mooi voorbeeld van. Daarom ga ik je in deze blog mijn 4 profiel in actie laten zien, waarbij ik na het uitleggen van wat de profielen betekenen en hoe dit is verbonden aan de contentstrategie, je nu meeneem in iets waarover ik wil schrijven wat ik in mijn community zie. Omdat het mij aan het hart gaat.

Ik zie de laatste tijd enorm veel ondernemers struggelen met hun werkritme. Ze lopen op hun tenen, hebben grote energielekken en het stroomt even niet. Ik herken dat enorm. Want wat er hier gebeurt, is dat je het werkritme hebt gecreëerd voor jezelf dat niet bij jouw energy type past, of dat wel bij jouw energy type past, maar waar jij op andere gebieden in jouw design anders leeft dan wie jij in wezen bent. Ik heb dat zelf ook gedaan, zeker in het eerste jaar van mijn ondernemerschap. Nu verval ik er af en toe ook nog voor een vakantie in, dat ik als Projector het werkritme van een Generator tijdelijk aanneem om nog zoveel mogelijk voor de vakantie gedaan te krijgen. Ik verander van een Human Being naar een Human Doing.

Maar dat is niet duurzaam. En dat liet mijn laatste vakantie mij ook weer zien. Ook mijn lichaam ging een week op slot. Wat ik bij anderen zie, zie ik dus ook bij mezelf. Het verschil is daarentegen dat ik mezelf heel snel weer het werkritme kan geven wat bij mij als Projector past. Ik weet wat voor mij werkt, en ook wat niet voor mij werkt, waardoor ik vanuit die bewustwording kan kiezen om weer terug in alignment te komen. Ik geloof zelf dat dat het verschil is en het wezenlijke element om een duurzaam werkritme te creëren.

Want ja, we are only human after all. Dus soms zullen we hier nog steeds in vervallen. Dat mag ook, want daar leren we weer van. Maar daarbij is het wel belangrijk dat je jezelf dan kunt geven wat je nodig hebt. Waar de Human Design wisdom in combinatie met het integreren en belichamen ervan je enorm bij gaat helpen. Zo ontdek je bijvoorbeeld in je design (hier wijd ik ook een les aan in Human Design in Business Training) hoe jij het meest productief bent, wat voor jou de beste manier is om dingen tot je te nemen. Daarnaast ontdek je ook in welke werkomgeving jij het beste gedijt. Zo kun je een duurzaam werkritme creëren dat helemaal is afgestemd op hoe jij uniek bent designed. 

Ik zie overigens het uit alignment zijn niet alleen in het werkritme, maar ook bij het aanbod van die ondernemers. Zo zie ik Projector ondernemers een Manifesting Generator aanbod hebben. Ze hebben een groot aanbod, doen veel verschillende dingen, terwijl hun energy type vraagt om een simpel aanbod, met één marketingboodschap en één type zielsklant. Of Manifesting Generators die een uitgebreid aanbod mogen hebben met al hun passies, die ergens opgepikt hebben of daarin gecoacht zijn dat ze ‘focus moeten hebben’, terwijl dat niet voor hen werkt en juist de stroom blokkeert. Jouw energy type bepaalt namelijk ook of een niche juist wel of niet voor jou werkt, en wat voor aanbod jij dus mag hebben. Door een aanbod te hebben dat niet bij jouw energy type past, loop je langzaam leeg. Dit is voor klanten heel vaak het antwoord op energielekken die zij maar niet begrijpen. 

Wil jij aligned ondernemen en leven? Dat kan op de volgende manieren:

  • Doe mee aan mijn Human Design in Business Challenge – de gouden basis

Deze challenge is voor ondernemers (to be) die willen vertrouwen op wat ze voelen in hun lijf, waardoor ze authentieke en krachtige keuzes gaan maken in hun weg naar succes en  de stappen durven gaan zetten. Je stapt af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ en krijg inzicht in hoe jij het makkelijkst kansen creëert en soepel grote resultaten behaald door jezelf te zijn. Je gaat nog veel meer achter jouw unieke energie staan en in jezelf geloven. Doordat jij het waard bent en je dat in je diepste vezel voelt, ga je ontvangen wat je wenst. 

  • Ontvang een Human Design in Business Reading – gebruiksaanwijzing voor het leven met de basis, content, marketing, positionering by design, wat de klant van jou verlangt + jouw raadgevers of jij wel of niet op jouw pad zit

De Human Design in Business reading is een blauwdruk voor de ondernemer die haar unieke energie authentiek en ijzersterk in haar bedrijf wil neerzetten. Je wil krachtige content schrijven en authentieke marketing doen die naadloos aansluit op jouw unieke energie en de verlangens van jouw droomklant, zodat jouw droomklanten ‘ja’ zeggen. Je wil weten wat jouw talenten zijn, zodat je voor jezelf en jouw aanbod kunt gaan staan. Daar gaan droomklanten massaal op reageren en dat is wat je wenst.

  • Start direct met mijn Human Design in Business Training – voor als je een complete business by design wil

Dit is een online programma voor ondernemers die willen leren begrijpen en herkennen wat ze uniek maakt. Je wil zelfverzekerd(er) worden over volgende stappen en écht actie gaan ondernemen. Je wenst een krachtigere brand, vanuit een diepere authenticiteit. Een brand die consistent is en blijft groeien. Je wenst ook te ontdekken hoe jij persoonlijk overvloed aantrekt. Het lijkt je gewoon zo heerlijk om je business te runnen op een manier die goed voelt, waarbij het makkelijker, gestroomlijnder en meer verbonden voelt, en resulteert in meer overvloed, geluk en plezier. Daar kun je vandaag direct mee starten door in de training te stappen.