Life gives to the givers. De kracht van geven is zo intens! De cliché ‘wat je geeft, krijg je terug’, daar geloof ik wel in. En jij?

Met heimwee kijk ik terug op Burning Man. Vier weken geleden stond ik op dit moment in hartje Nevada in de woestijn al dansend met allemaal prachtige mensen. Burning Man is magisch, onder andere doordat het gebouwd is op 10 principes die vrijwel iedereen feilloos zonder dat het energie kost als vanzelf deze volgt. Een wereld zoals je die het liefst iedere dag zou willen ervaren. Één van deze principes is gifting. Unconditional. Een principe dat mij aan het denken zette, en waar ik meer over wilde weten. De inzichten deel ik in deze blog met jou, waarbij ik natuurlijk het niet kon laten om jou ook iets te geven. Lees snel verder!

We leren jong dat geven beter is dan ontvangen. Ons wordt aangeleerd om te geven en dat voelt goed, doordat je mensen helpt die het nodig hebben. Maar is er een diepere laag aanwezig bij het geven?

“If you want happiness for an hour, take a nap. 
If you want happiness for a day, go fishing. 
If you want happiness for a year, inherit a fortune. 
If you want happiness for a lifetime, help somebody.” 
~Chinese proverb

Yes! Er is harde data dat het idee dat ‘giving is good for the giver’ ook echt klopt. Het geven van jouw tijd, talenten en jouw schatten is een krachtig pad voor het vinden van jouw levensmissie (jouw purpose), het overstijgen van moeilijkheiden en voor het vinden van voldoening en betekenis in life.

Dat wat geven zo betekenis maakt is de warme glow – dat positieve emotionele gevoel dat je krijgt als je iemand helpt. Door te geven kun je zelf ook emotioneel en fysiek sneller herstellen, wanneer je mindere tijden ervaart. Er zit een egoïstisch element in: Wanneer jij iemand blij maakt, word je zelf nog blijer. Als je beslist op een bepaalde manier te helpen, profiteer jij daar het meeste van omdat het een enorm groot gevoel van plezier ervaart. Degene die niets doen, missen dit gevoel van puur plezier. Had jij er al eerder zo naar gekeken? Ik in ieder geval niet!

Groeiend bewijs laat zien dat wij in onze evolutie als mens steeds meer compassievol en samenwerkend worden. De fundamentele taak voor overleving is om voor anderen te zorgen. Hoe zorg jij in het dagelijks leven voor anderen en geef jij? Deel jouw verhaal in een reactie onder deze post, want ook dat is een gift van jou aan mij als ik die verhalen mag lezen waar mijn hart een sprongetje van maakt. De goedheid van de mens is namelijk zoiets aanstekelijks. Dat is ook waarom Burning Man zo geweldig is. En dat helpt mij er aan te herinneren dat ik nog veel meer mag geven..

Dus bij deze mijn gift aan jou! Van 8 t/m 12 oktober organiseer ik eenmalig een gratis challenge ‘nee’ leren zeggen. Een gift aan jezelf om alleen nog maar te gaan doen waar jij een volmondige ‘JA!’ op zegt. Dat waar jouw energie van gaat stromen! Die grenzen die maar overschreden worden door anderen, dat onrustige gevoel omdat je ‘ja’ zegt terwijl je ‘nee’ voelt, dat verdwijnt in een week tijd uit jouw leven! Het is niet alleen een gift aan jezelf, want iedereen waarmee jij na die week gaat afspreken weet en voelt dat jij dat met volle overgave doet omdat het voor jezelf goed voelt. Je kunt helemaal in het moment zijn. Hoe te gek is dat?

Neem die gift dus snel in ontvangst, dan starten we op 8 oktober.
Inschrijven kan via: www.debetekenisvollevrouw.nl/gratis