Life gives to the givers. De kracht van geven is zo intens! De cliché ‘wat je geeft, krijg je terug’, daar geloof ik wel in. En jij? Met heimwee kijk ik terug op Burning Man. Vier weken geleden stond ik op dit moment in hartje Nevada in de woestijn al dansend met allemaal prachtige mensen. Burning Man is magisch, onder andere doordat het gebouwd is op 10 principes die vrijwel iedereen feilloos zonder dat het energie kost als vanzelf deze volgt. Een wereld zoals je die het liefst iedere dag zou willen ervaren. Één van deze principes is gifting. Unconditional. Een principe dat mij aan het denken zette, en waar ik meer over wilde weten. De inzichten deel ik in deze blog met jou, waarbij ik natuurlijk het niet kon laten om jou ook iets te geven. Lees snel verder! We leren jong dat geven beter is dan ontvangen. Ons wordt aangeleerd om te geven en dat voelt goed, doordat je mensen helpt die het nodig hebben. Maar is er een diepere laag aanwezig bij het geven? “If you want happiness for an hour, take a nap.  If you want happiness for a day, go fishing.  If you want happiness for a year, inherit a fortune.  If you want happiness for a lifetime, help somebody.”  ~Chinese proverb Yes! Er is harde data dat het idee dat ‘giving is good for the giver’ ook echt klopt. Het geven van jouw tijd, talenten en jouw schatten is een krachtig pad voor het vinden van jouw levensmissie (jouw purpose), het overstijgen van moeilijkheiden en voor het vinden van voldoening en betekenis in life. Dat wat geven zo betekenis maakt is de warme glow – dat positieve emotionele gevoel dat je krijgt als je iemand helpt. Door te geven kun je zelf ook emotioneel en fysiek sneller herstellen, wanneer je mindere tijden ervaart. Er zit een egoïstisch element in: Wanneer jij iemand blij maakt, word je zelf nog blijer. Als je beslist op een bepaalde manier te helpen, profiteer jij daar het meeste van omdat het een enorm groot gevoel van plezier ervaart. Degene die niets doen, missen dit gevoel van puur plezier. Had jij er al eerder zo naar gekeken? Ik in ieder geval niet! Groeiend bewijs laat zien dat wij in onze evolutie als mens steeds meer compassievol en samenwerkend worden. De fundamentele taak voor overleving is om voor anderen te zorgen. Hoe zorg jij in het dagelijks leven voor anderen en geef jij? Deel jouw verhaal in een reactie onder deze post, want ook dat is een gift van jou aan mij als ik die verhalen mag lezen waar mijn hart een sprongetje van maakt. De goedheid van de mens is namelijk zoiets aanstekelijks. Dat is ook waarom Burning Man zo geweldig is. En dat helpt mij er aan te herinneren dat ik nog veel meer mag geven.. Dat is ook in lijn met mijn Human Design, want ik heb gate 27 gedefinieerd: de gate van over-giving. Daarom geef ik jou en iedereen die in mijn energieveld komt en die ik daarin toelaat heel veel. Wil jij dieper in Human Design duiken? 1. Doe mee aan mijn gratis Human Design in Business Challenge Dit is voor ondernemers (to be) die klaar zijn om hun business te gaan runnen op de manier waarvoor ze designed zijn. Stap af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ waarvoor je een stukje ziel moet inleveren en ontdek jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing. Krijg inzicht in jouw unieke talenten. 2. Ga mee op Human Design retreat In 2022 organiseer ik het Human Design in Business retreat. Dit is voor iedereen die 5 dagen omringd wil zijn met gelijkgestemde ondernemers om samen op een diep niveau je design te leren integreren in je business en life. 3. Start direct met From Calling to Career  Dit is een online programma voor soulpreneurs die klaar zijn om hun bedrijf vanuit alignment met hun design te gaan runnen. Het is een once-in-a-lifetime ervaring waarbij je wordt gezien, begeleid en supported door een Projector die al haar kennis en wijsheden met je deelt voor meer ease, flow en overvloed op een manier die werkt voor jou en goed voelt voor jou.