fbpx

Welkom bij les 1 van de Match Your Selves Mini Cursus

Deze minicursus is aangepast aan mijn digitale cursus genaamd de Match Your Selves Online Cursus. Terwijl je de minicursus doorloopt, ga je een beetje ervaren wat deze volledige online cursus te bieden heeft!

Onze eerste les in de minicursus gaat over jouw actuele zelf: hoe jij nú bent.

Wellicht herken je het: je merkt dat er binnen in jou een conflict gaande is. Verschillende stemmetjes razen door jouw hoofd die allemaal uit jou zelf komen en het niet met elkaar eens zijn. Die verschillende stemmetjes noem ik de verschillende zelven, gebaseerd op de zelf-discrepantie theorie van Higgins (1987). De naam van zijn theorie zegt al genoeg: we ervaren als mens verschillen in de zelven in ons en dat veroorzaakt innerlijk conflict. Wie ben ik nu echt? Wie zou ik willen zijn? Wat wordt er van mij verwacht? Geloof ik dat ik aan mijn eigen ideaalbeeld kan voldoen? Of aan het beeld dat anderen van mij verwachten?

 Verschillen in de overtuigingen over jezelf (jouw zelven) maken je psychologisch kwetsbaar, met vaak schadelijke gevolgen voor jouw geest en gezondheid. Wanneer je bijvoorbeeld gelooft dat jouw actuele eigenschappen niet overeenkomen met de eigenschappen die je idealiter zou willen bezitten, word je kwetsbaar voor neerslachtige gevoelens en teleurstelling.

Hoe zorg je ervoor dat deze zelven in jou zich herenigen, het conflict wordt opgelost en jij je weer één voelt? Dat leer je in deze driedelige mini cursus.

Ik heb gezien dat het mensen helpt minder gefrustreerd op zichzelf te zijn, minder boos op zichzelf te zijn, minder boos op anderen te zijn, minder wrok richting andere te voelen, minder sociale angst te ervaren en zelfs dat depressieve klachten verdwenen.

De aankomende 3 lessen ga je dus op date met jezelf om de 3 zelven recht in de ogen aan te kijken, ze met liefde te zien en te horen om ze vervolgens op een manier te matchen die voor jou werkt. Ik laat je kennismaken met de 3 dates in jou:

  1. De actuele zelf: dit is een weergave van de eigenschappen die jij bezit, dit is wie jij nu bent.
  2. De ideale zelf: dit is een weergave van de eigenschappen die je idealiter zou willen bezitten (dit weerspiegelt jouw hoop of wensen voor jezelf).
  3. De ought-zelf (hier is geen goede vertaling voor, anders dan de ‘moeten’ zelf): dit is een weergave van de eigenschappen die iemand (jezelf of een ander) van mening is dat je die zou moeten bezitten (inclusief jouw plichtsbesef, plichten of verantwoordelijkheden).

 

 

In deze video ontdek je hoe belangrijk het is om jouw zelven te matchen, omdat het een direct effect heeft op jouw gevoel van purpose.

Vind een rustige plek om deze video te bekijken en pak jouw journal erbij om de vraag te beantwoorden die ik je ga stellen.

Bekijk Les 1 nu!

Match Your Selves Mini Cursus met Aniek Gerrits

LES 1
LES 2
LES 3

EN ER IS ZELFS MEER…

3

Wil jij jouw Match Your Selves avontuur naar het volgende niveau brengen?

Deze minicursus is aangepast van de Match Your Selves Online Cursus, een 3-module online cursus die elk aspect van het matchen en herenigen met jouw zelven vergroot! Samen met mij ga je een laag dieper voor een nog grotere match met jezelf. We gaan voor MINDER tegenstrijdigheden in jou, en MEER geluk. Je krijgt antwoord op de vraag: Wat wil IK nou écht?

 

BEKIJK DE MATCH YOUR SELVES ONLINE CURSUS!

BRONVERMELDING:

Bandura, A. (1998). Exploration of fortuitous determinants of life paths. Psychological Inquiry, 9, 95–99.

Bandura, A. (2006). Toward a psychology of human agency. Psychological Science, 1, 164–180.

Higgins, E. T. (1987). Self-discrepancy: a theory relating self and affect. Psychological Review, 94, 319–340.

McKnight, P. E., & Kashdan, T. B. (2009). Purpose in life as a system that creates and sustains health  and well-being: An integrative, testable theory. Review of General Psychology, 13, 242–251.

Stanley, M., & Burrow, A. L. (2015). The Distance Between Selves: The Influence of Self-Discrepancy on Purpose in Life. Self and Identity, 14(4), 441-452.