Vaak als we de dingen die we gevraagd hebben niet zien gebeuren, raken we gefrustreerd, teleurgesteld of zelfs boos. We beginnen te twijfelen. De twijfel brengt een gevoel van teleurstelling teweeg. En dat is wat je weerspiegelt gaat krijgen in jouw leven. Dit zag ik bijvoorbeeld ook bij een 1 op 1 klant die ik begeleid als businesscoach. Zij had een prachtige website, al veel in zichzelf geïnvesteerd, een eigen online training en een e-book, maar nog niet de omzet die ze wilde draaien. Ik zag dit ook bij een dierbare uit mijn omgeving, maar dan op het gebied van de liefde. Ze wilde heel graag een relatie, maar dit werd steeds maar niet haar werkelijkheid. Bij beiden leidde dit tot teleurstellingen en frustraties. Waarom is die omzet er nog niet? Waarom is die droomman er nog niet? 

Omdat ze er nog niet helemaal in kunnen geloven. Jij wordt wat jij gelooft.  ‘Geloof’ is stap 2 van De Wet van Aantrekking: Vraag. Geloof. Ontvang. Wanneer jij jouw verlangen scherp hebt en dit aan het Universum hebt laten weten dat jij dit wil (stap 1), is het heel belangrijk dat je gelooft alsof je het al hebt ontvangen. Alsof jij al die versie van jezelf bent. Alsof je dat al doet wat je wil doen. Alsof je dat al hebt wat je wil hebben. In combinatie met een super sterk vertrouwen. Het gaat zo zijn.

Ik gebruik hier in mijn trainingen heel vaak mijn pizza-metafoor voor. Je mag het Universum werkelijk alles vragen. Niets is te gek. Stel het proces van vragen dus voor alsof je een pizza bestelt. Je bladert door het menu en hebt alle opties. Je ontdekt dat je graag die specifieke pizza vanavond wil, met misschien nog wel wat extra toppings er bovenop en in die grootte. Vervolgens doe je jouw bestelling: dit is jouw vraag. ‘Wil je deze pizza voor mij maken en bezorgen?’. 

Vervolgens gaat het pizza restaurant voor je aan de slag. Dit is het Universum. Je hoeft deze vraag maar één keer te stellen, je bestelt tenslotte ook maar één keer jouw pizza. Wanneer jij een bestelling plaatst, twijfel je nooit of de bestelling wel door is gekomen, of het wel goed zal gaan, en twijfel je er dus ook niet over om keer op keer opnieuw hetzelfde te bestellen. Wat zou je met 10 dezelfde pizza’s op één avond moeten? Je bestelt het dus één keer. Dat is precies hoe de formule van de Wet van Aantrekking ook geldt. Je bestelt jouw verlangen één keer. 

Deze metafoor van de pizza kun je op alles toepassen. Zo twijfel je ook niet als je online een kledingbestelling doet of de kleding wel aankomt, of wanneer je een Airbnb reservering doet of je er wel kunt overnachten. Je bestelt nooit een tweede keer jouw kledingbestelling of doet nog een tweede boeking bij Airbnb. Blader dus door de catalogus van het leven en kies wat jij wil vragen voor jouw leven onder jouw voorwaarden. Vraag dit één keer. Vervolgens ga je door naar de volgende stap: Geloof.

Neem dit voorbeeld van de pizza bij alles wat je wenst en verlangt. Geloof er in zoals je er in gelooft dat die pizza er altijd komt. Laat alle twijfels en onzekerheden los. 

Wil je graag een baby? Geloof dan dat deze baby net zoals de pizza onderweg is.

Wil je graag een relatie? Geloof dan dat deze relatie net zoals de pizza onderweg is.

Wil je graag die omzet? Geloof dan dat deze omzet net zoals de pizza onderweg is. 

Daarbij is het heel belangrijk dat je vraagt, spreekt en denkt alsof je het nu al ontvangt. Het Universum werkt als een spiegel en je krijgt dus precies terug wat jouw gedachten zijn. Dat is waarom je er al vanuit moet gaan dat je het al hebt ontvangen, omdat dat is wat je weerspiegelt wil zien in jouw leven.

Als je nog gefocust bent op het ‘niet-hebben’, dan is dat wat er weerspiegeld wordt in jouw leven. Het is dus heel belangrijk dat je gelooft dat je het al hebt ontvangen. Je moet de juiste vibratie uitzenden van dat je het al hebt ontvangen, zodat je het ook daadwerkelijk kunt aantrekken. 

Het voorbeeld van de pizza en kleding kun je nog veel verder doortrekken. Wanneer jij een nieuwe auto bestelt, een huis koopt, of een wereldreis boekt, weet je dat dit van jou is. Je gaat niet nog een auto bestellen, nog een huis kopen of nog een tweede keer alle tickets boeken.

Je gelooft al dat het van jou is. Je ziet het ook al voor je. Bijvoorbeeld bij mijn droomhuis: hoe we het gaan inrichten als we het hebben gekocht, waar alles komt te staan, hoe we lekker in de tuin zitten te ontbijten, enz. 

Door te geloven dat je iets al hebt, bent of doet, en je slaagt hierin, dan brengt De Wet van Aantrekking alle omstandigheden, mensen en gebeurtenissen naar je toe om hier de werkelijkheid van te maken. Het is heel belangrijk dat je vertrouwen houdt. Het geloof dat je het gaat ontvangen, in combinatie met het vertrouwen is jouw allergrootste kracht. 

Hoe komt het dat er zo weinig mensen aantrekken wat ze willen ervaren? Omdat ze nooit hebben afgevraagd wat ze echt willen, omdat ze denken dat het toch niet kan gebeuren. 

En weet je wat een fijne bemoedigende boodschap is?  De meest succesvolle mensen wisten ook niet ‘hoe’ ze het voor elkaar moesten krijgen. Ze wisten alleen dát ze het voor elkaar zouden krijgen.

Je hoeft niet te weten hoe het gaat gebeuren.

Je hoeft niet te weten hoe het Universum te werk gaat. Dat is niet aan jou.

Laat het Universum het werk voor je doen. 

Wanneer je probeert uit te zoeken hoe het zal gebeuren, dan zend je een vibratie uit die een gebrek aan vertrouwen weerspiegelt. Jij gelooft dan namelijk nog niet dat je het al hebt. Jij denk dat jij het moet doen en gelooft niet dat het Universum het voor jou zal doen. 

Vaak als we de dingen die we gevraagd hebben niet zien gebeuren, raken we gefrustreerd, teleurgesteld of zelfs boos. We beginnen te twijfelen. De twijfel brengt een gevoel van teleurstelling teweeg. En dat is wat je weerspiegelt gaat krijgen in jouw leven.

Neem die twijfel weg. Herken het gevoel en vervang het door een gevoel van vertrouwen no matter what. 

‘Ik weet dat het gaat gebeuren’

‘Ik weet dat het naar mij onderweg is’.

Wil jij hier next level in gaan? Dan zijn er twee opties: 

  1. Your Life Your Conditions: deze training is voor de hoog bewuste vrouw om weer innerlijk heel te worden en daarmee haar potentieel te ontsluiten voor een succesvol en gelukkig leven onder haar voorwaarden. Je wordt een master te worden in De Wet van Aantrekking en creeert de succes mindset voor verandering. Instappen kan direct.
  2. From Calling to Career: Specifiek voor vrouwelijke ondernemers die als individu en met hun bedrijf succesvol, gelukkig en financieel vrij willen zijn door dat te doen waarvoor ze hier op aarde zijn. Je leert een fundament voor succes, geluk en financiële vrijheid te creëren en wordt een master in De Wet van Aantrekking. Deze training gaat volgende week live en inschrijven kan nu al via aniek@debetekenisvollevrouw.nl