Iedere maand geef ik een online masterclass over een specifiek thema dat jou helpt jezelf beter te leren begrijpen, zodat je het gat gaat dichten tussen wie jij nu bent en wie je zou willen zijn. De masterclass van maart gaat over hoe jij Team Mindset aan boord krijgt om al jouw verlangens te verwezenlijken en vindt vanavond om 20.00 uur plaats. Om de masterclass zo goed mogelijk op de behoeften van de deelnemers aan te laten sluiten, vroeg ik aan de deelnemers wat ze specifiek over Team Mindset wilden leren. Een van hen zei ‘Ik heb heel veel strenge overtuigingen in mezelf zitten: hoe schakel ik die uit of laat ik die niet alles bepalend zijn?’ Een hele goede vraag, waar ik in deze blog alvast voor je in duik als voorbereiding op vanavond (en als je deze blog na 26 maart leest: de masterclass is op deze plek onbeperkt voor je beschikbaar).

De reden waarom ze mij in eerste instantie schreef, is omdat ze zich heel erg herkent in alles wat ik over hooggevoeligheid schrijf en deel. Ze is zelf hooggevoelig, net als haar kinderen. Het heeft best een tijdje geduurd voordat ze hier achter kwam en heeft daardoor eerst een pittige tijd met zichzelf en haar kinderen moeten doorstaan. Toen alles een naam kreeg, viel er veel op z’n plek, maar was daarmee natuurlijk niet direct alles anders of zelfs gemakkelijker. 

Zo hebben haar ouders bijvoorbeeld in haar opvoeding onbedoeld niet gezien wat zij nodig had. Daardoor is het haar rotsvaste, onbewuste missie geworden om haar kinderen wel het liefst altijd zo goed mogelijk te begrijpen en ze te kunnen geven wat ze nodig hebben. Met als resultaat dat ze hier regelmatig in doorslaat, ze zich super snel schuldig voelt en het gevoel heeft dat ze tekortschiet. Met haar hoofd weet ze dat dit niet nodig is, maar haar gevoel zegt zo sterk dat het niet goed is. Ze weet inmiddels heel goed dat dit haar thema is. Zo weet ze dat als haar kinderen niet worden uitgenodigd op een kinderfeestje, dat het haar eigen gevoel van afwijzing is en dat ze dit niet moet projecteren. Maar hoe doe je dat, was haar vraag. Ze heeft zo veel strenge overtuigingen in zichzelf zitten: hoe schakel ik die uit of laat ik die niet alles bepalend zijn? En hoe koppel ik mijn stukken los van die van mijn kinderen?

Dit is precies waar team mindset om draait. Ze zegt letterlijk dat ze met haar hoofd WEET dat de gevoelens van schuld en tekortschieten niet nodig zijn, maar dat ze die wel sterk VOELT. Ofwel: team mindset vaart niet dezelfde koers. Om onze verlangens te verwezenlijken, is het van groots belang dat team mindset dezelfde koers vaart in de richting van jouw verlangens. In dit geval is het een verlangen goed genoeg te zijn als moeder. 

Wanneer je naar de Wet van Aantrekking kijkt, dan zegt Abraham Hicks altijd: voor alles in het leven zijn er twee resultaten: dat wat je wil en het gebrek van wat je wil. Dat betekent in deze situatie: een tevreden gevoel over mijn moederrol (dat wat ik wil) versus een gebrek aan een tevreden gevoel over mijn moederrol, wat zich uit in een gevoel van schuld en tekortschieten (dat wat ik niet wil). Zo lang je je blijft focussen op het resultaat dat ‘het gebrek aan’ weerspiegelt, is dat ook wat je zult blijven aantrekken.

Dat betekent dus dat als je strenge overtuigingen blijft houden over jezelf, je dit niet gaat brengen waar je wil zijn en je alleen maar meer situaties zult blijven aantrekken waarin dit wordt bevestigd. Overtuigingen zijn namelijk 1 van de 3 teamleden van team mindset. De andere twee zijn je woorden en je gedachten. Als jij jezelf allemaal positieve dingen toespreekt of positieve dingen denkt (dit doe je met je hoofd), maar er zit geen gevoel in je woorden en gedachten of er is continu een overtuiging die er tegenin gaat en zegt ‘dat zie je verkeerd’, ‘dit is niet zo’, ‘ik kan dit niet’, ‘ik wil dit niet’.. dan is overduidelijk dat team mindset niet dezelfde koers vaart. In dit voorbeeld werken je overtuigingen dan tegen jouw woorden en gedachten in. 

Het vraagt dus om een mindset shift. Het vraagt om de focus te verleggen van hoe het nu is waar je niet blij/tevreden/gelukkig mee bent naar hoe je het juist wel zou willen. En dat is precies wat ik je in mijn online masterclass leer. Je leert:

  • Hoe je jouw belemmerende overtuigingen kunt herschrijven voor de gewenste koers;
  • Hoe je de taal van jouw verlangens kunt gaan denken en spreken;
  • Dat wanneer je niet onderzoekt wat er omgaat in jouw woorden, gedachten en overtuigingen, je riskeert om de rest van je leven alles op de automatische piloot te doen. Je leert de focus te verleggen van wat je NIET wil naar wat je WEL wil.
  • Dat deze mindset jou helpt om al jouw verlangens te verwezenlijken.

Ik leef al het grootste deel van mijn leven met deze mindset en heb daardoor al mijn dromen kunnen realiseren. Zo heb ik van de afgelopen 10 jaar er 3 gereisd, 66 landen bezocht, een eigen appartement in Amsterdam kunnen kopen, het voor veel geld kunnen verkopen, daarmee mijn ondernemers- en PhD droom kunnen realiseren, enz. enz. Deze mindset werkt echt en ik wil die heel graag met jou delen en jou helpen hoe je alle teamleden aan boord krijgt om ook al jouw dromen te gaan verwezenlijken. Voel jij dat dit voor jou is? Dan kun je je hier inschrijven.