Afgelopen maandag stelde ik in mijn Instagram Stories mezelf ter beschikking voor de wereld. Wat heb jij als volger nu nodig? Waar kan ik er voor je zijn? Mijn strategie als Projector (zie mijn blog van 12 maart) is namelijk ingaan op uitnodigingen. Nodig mij uit, en ik ben er voor je. 

Hier werd enthousiast op geantwoord. Waarbij angst de leidraad bleek te zijn. Bang voor de mening van anderen, wanneer je online je mening en visie op het Corona-virus deelt. Iedereen doet dit al, wat zou ik dan nog voor toegevoegde waarde zijn? En wat zal mijn omgeving ervan vinden als ik mijn mening deel?

Maar ook angst voor eenzaamheid. De angst van een millennial – geboren tussen 1981 en 2000 – die vanwege het Corona-virus thuis werkt en waarvan ook het sociale leven op een laag pitje staat. Voor mij reden om de beweging #nietalleendoorCoronaheen op te zetten. Om online hangouts te gaan organiseren om je toch verbonden te blijven voelen.

Verbondenheid is namelijk 1 van de 4 fundamentele basisbehoeften van de mens. Kan ook geen toeval zijn dat ik precies tijdens deze Corona tijd hier mijn webinar over geef (Thanks Universe!). Over wat de 4 voorspellers voor een goed leven zijn, hoe je een ‘eerst geloven, dan zien’ mindset creëert en hoe je al jouw innerlijke conflicten oplost. Dus ook met betrekking tot het Corona virus. Je kunt je hier voor het online webinar aanmelden.

 • Angst houdt dus velen behoorlijk bezig. 
 • Angst om niet genoeg te hebben, waardoor velen gaan Hamsteren.
 • Angst om alleen te zijn, waardoor we uren doelloos op social media rond scrollen omdat dat het middel is voor contact met de buitenwereld.
 • Angst om niet veilig te zijn.
 • Angst om geen inkomen te hebben.

Maar bang zijn, leven vanuit een tekort en rond scrollen op social media zijn geen eigenschappen van een bezield leven. 

Wat is dan wel een bezield leven?

De tien ‘wegwijzers’ voor een bezield leven zijn volgens Brene Brown:

 1. Kies voor authenticiteit; laat je angst voor wat anderen vinden los.
 2. Vergroot je zelfcompassie; laat je perfectionisme los.
 3. Ontwikkel meer veerkracht; laat zelfverdoving en machteloosheid los.
 4. Cultiveer dankbaarheid en geluk; laat je gevoel van schaarste en angst voor het duister los.
 5. Vertrouw op je intuïtie en durf te geloven; laat je behoefte aan zekerheid los.
 6. Geef je creativiteit de ruimte; laat de neiging jezelf met anderen te vergelijken los.
 7. Neem de tijd om te spelen en te ontspannen; laat uitputting als statussymbool en productiviteit als maatstaf voor eigenwaarde los.
 8. Breng kalmte en stilte in je leven; laat stress als leefstijl los.
 9. Streef naar zinvol werk; laat je onzekerheid en je opvattingen over wat je zou moeten doen los.
 10. Lach, zing en dans; laat het idee dat je altijd beheerst moet zijn en ‘normaal’ moet doen los.

Naar mijn mening is dit hét antwoord op de Corona crisis. We worden namelijk door de lockdown gedwongen om stilte en kalmte in ons leven aan te brengen. Die stilte heeft jou wat te vertellen. Keer naar binnen bij jezelf en ontdek wat jouw intuitie je te vertellen heeft. Vertrouw hierop en durf dit te gaan geloven. Dit helpt je al direct om de wet van aantrekking mindset ‘eerst geloven, dan zien’ te gaan masteren (en als je die nog meer wil masteren, kan dat in mijn webinar), waardoor je weer een stap dichter bij jouw leven onder jouw voorwaarden komt! #yourlifeyourconditions

Ga ook lekker creatief aan de slag. Pak je fotografie-hobby op, ga lekker schilderen of bak wat lekkers. Gebruik de tijd die je nu thuis bent ook om te spelen, te ontspannen, te lachen, te zingen te dansen. Wees dankbaar voor wat er WEL is, in plaats van wat er NIET is. Geluk zit in de kleine dingen. 

Een bezield leven leiden kan dus ook vanuit huis. Het is aan jou: kies ik voor een bezielde of niet bezielde Corona tijd?  

Een innerlijk conflict dat in mijn ogen zo is opgelost ;-). #findyourinnerpeace