Weet jij wat je voor jezelf in 2020 wil? Heb jij helder welke verlangens je wil verwezenlijken of met je met jouw leven wil doen? Of je nu bij het team hoort dat dit weet, of dat je bij het team hoort dat dit nog mag uitvogelen: de boodschap in deze blog helpt jou om jezelf open te stellen voor al het moois dat het Universum jou te geven heeft (of wat het leven jou te geven heeft, als je niet in een Universum gelooft). 

Ik begin zelf eerst met een enorme doorbraak die ik afgelopen zaterdag in Singapore had. Die doorbraak sluit namelijk geheel aan op jezelf wijd openen om al het moois te mogen ontvangen. Het sluit ook aan op één van mijn grootste groeipunten uit 2019: mijn imperfecties omarmen en deze delen met anderen, zonder me er voor te schamen.

Ik had afgelopen jaar een omzetdoel voor mezelf bepaald, zoals iedere business eigenaar dat doet. Ik had mijn intentie uitgezet bij het Universum: Ik verdien voor 31 december 2019 XXXX. De afgelopen maanden heb ik mezelf heel vaak dit nogmaals naar het Universum horen communiceren. Terwijl ik vorige week in de taxi zat van Rishikish naar Delhi, luisterde ik 3,5 uur naar het boek van Abraham Hicks: The Law of Attraction to Money. Daarnaast had ik in diezelfde week een podcast geluisterd van Kim Munnecom, waarin ze uitlegde dat je geen tijd moet koppelen aan een intentie, omdat je daarmee de druk voor jezelf opvoert.

Ik begreep dit niet helemaal. In The Secret en You are a badass at making money, werd juist verteld dat je zo specifiek mogelijk moet zijn. Zoals ik in mijn intentie deed. Ik vroeg aan Kim hoe zij hier tegenaan keek. Kim gaf aan dat het verschil hem zit in het gevoel dat het te specifiek maken je oplevert. Specifiek zijn is super goed, maar niet als het je druk oplevert, want dan manifesteer je vanuit tekort. Als je super specifiek bent in combinatie met volle verwachting en 100% vertrouwen hebt, dan is specifiek zijn juist goed, maar dat kan volgens haar bijna niemand.  

Vervolgens vroeg ik haar hoe ze dat doet met een deadline, als er dus wel een bepaalde urgentie aanwezig is. Bijvoorbeeld voor de lancering van een product. Zij gaf aan dat ze dan het aantal deelnemers visualiseert, een intentie uitzet en het vervolgens compleet loslaat en oké is met ieder aantal. Dat is de enige manier om het te manifesteren als je écht unattached bent.

En toen viel het kwartje…

Ik heb namelijk altijd alles in mijn leven gemanifesteerd op het moment dat ik dat wilde, omdat het voelde als een ‘done deal’. Ik heb bijvoorbeeld al die maanden gezegd dat wij op 1 april zouden vertrekken op wereldreis, en dat we voor die tijd een huurder en de perfecte camper zouden vinden. En dat gebeurde.

Alleen nu, bij het verdienen van de omzet die ik voor ogen had, heb ik mijn intentie niet durven loslaten. In plaats van 1 keer de intentie uit te zetten, heb ik dat tientallen keren gedaan. Het Universum heeft tientallen keren dezelfde bestelling van mij gekregen. Waarbij ik me heel sterk focuste op de ‘wanneer’: het moest voor 31 december 2019, waardoor ik de druk enorm voor mezelf opvoerde. Daardoor bewoog ik vanuit de energie van ‘het is er nog niet’, waardoor ik nog meer aantrok van ‘het is er nog niet’. 

Ik ging er dus onbewust niet vanuit dat het een done deal was. Door de boeken die ik afgelopen weken heb gelezen en de vragen die daardoor onstonden en de antwoorden die ik op de vragen kreeg, mocht ik zelf de antwoorden in mezelf vinden en kwam ik dus tot dit inzicht. 

En dan is het weer zo mooi hoe het Universum werkt. De dag na het inzicht ging ik verder met het verwerken van het boek You are a badass at making money. Ik ga verder met lezen waar ik gebleven was, en moest van binnen heel hard lachen toen dat deze paragraaf bleek te zijn:

‘OPEN WIDE

You must stay open to allow Universal Intelligence to deliver what you need, and the thing or person or opportunity that makes your heart sing may be in a different form than the one you were thinking. Once again, we must trust that the Universe knows more than we do, and if we white knuckle it over things like ‘I see myself making 12.500 selling three extra cars at my dealership this month’, you will block the very same riches that the Universe is trying to hand you via a film company renting out your showroom to use in a movie. Your job is to envision your life with all the specifics you can muster up so you can get all the specifics you can muster up so you can get all emotional and excited and take inspired action. Then you hand the rest over to the Universe. Otherwise known as surrendering, this is a key factor in consciously managing your energy to create an awesome reality for yourself.’

Ik ben de afgelopen dagen dus vanuit volle overgave het anders gaan doen. Ik laat het bedrag en de tijd los, want ik heb mijn intentie uitgezet bij het Universum. Het weet wat ik wil, dus nu mag ik vanuit volle overgave er op vertrouwen dat het onderweg is en op de geïnspireerde acties die mij helpen dit te realiseren. Ik verwezenlijkte altijd al mijn andere dromen omdat ik juist zo goed ben in visualiseren. Ik zag mezelf al maanden in die camper met z’n tweetjes, ook toen we hem nog niet hadden. Waarbij het helemaal niet ging over hoe die camper op ons pad kwam en wanneer, want 1 ding wist ik zeker: hij komt er! En datzelfde gevoel mag ik nu precies bij mijn omzet gaan creëren. Wat een doorbraak zo op de valreep van 2019!

Ik ben zo dankbaar dat ik dit inzicht mocht opdoen. Natuurlijk had ik een andere omzet voor ogen, maar ik mocht daar eerst nog in leren.
Dankbaarheid stelt je in staat om de energie te verhogen waarmee je elke situatie tegemoet gaat. Wanneer je dankbaar bent voor de lessen in uitdagende situaties in plaats van je boos te voelen of medelijden met jezelf te hebben, verhoog je je frequentie en stel je jezelf open voor het ontvangen van meer hoogfrequente ervaringen in plaats van het herhalen van waardeloze oude. Wrok trekt meer wrok aan; ontkenning houdt je vast op dezelfde plaats. Maar dankbaarheid haalt je uit de lage energieën, opent je voor nieuwe mogelijkheden en maakt je vrij. Ik schaam me niet voor dat ik het niet heb gehaald. Ik weet nu namelijk hoe ik het wel ga halen, zie nieuwe mogelijkheden en het voelt bevrijdend om deze nieuwe kennis te hebben.

Dit stukje uit het boek You are a badass at making money sluit daar feilloos op aan: You can’t need to know exactly what you are doing before moving forward. Get practiced at taking the next step that feels right. There is no greater teacher than experience – you will get all the answers you need. The Universe wants you to grow and bloom into the most glorious version of yourself. Growth happens through friction and challenge, and the lessons we learn through these experiences. 

Ik heb nu dus heel helder voor ogen wat ik in 2020 wil en hoe ik dit moet aanpakken. Ik hoop dat het jou ook inspireert om intenties uit te zetten, deze te visualiseren en ze vervolgens los te durven laten vanuit het vertrouwen: IT IS A DONE DEAL! Merk je dat je nog niet goed weet wat je wil? Bijvoorbeeld ‘ik heb geen idee wat mijn hart verlangt’ of ‘ik heb geen idee dat ik met mijn leven wil doen’. Dan zijn hier nog 3 tips voor je:

  1. Onderneem actie over wat je wel al weet. Als er stukjes en beetjes zijn waarvan je zeker bent, die helemaal goed voelen, concentreer je dan daarop in plaats van te wachten tot je het complete plaatje hebt bedacht. Als je bijvoorbeeld weet dat je voor jezelf wil werken, je van tekenen houdt, je het gelukkigst bent als je in de buurt van dieren bent, je mensen wil helpen, begin dan met deze stukjes en ga hierop reageren. Je kunt vrijwilligerswerk doen bij het plaatselijke dierenasiel en zien wie je ontmoet en waar dat toe leidt. Of start een bedrijf dat tekeningen maakt van huisdieren van mensen. Of help iemand die mensen helpt trauma’s te overwinnen door met paarden te werken. Zodra je begint met actie, ga je meer dingen ontdekken die je leuk vindt, meer dingen die je niet leuk vindt en krijg je een duidelijker beeld van wat je wilt doen. Actie ondernemen leidt tot antwoorden, voor altijd ideeën laten ronddwalen in je hoofd leidt tot besluiteloosheid.
  2. Stop met te zeggen hoe je geen idee hebt over wat je met je leven moet doen (what you focus on, you attract. Dit gaat weer over de kracht van woorden) en praat over hoe enthousiast je bent om de puzzelstukken in te vullen.
  3. Zorg ervoor dat je niet doet alsof je niet weet wat je wilt doen als je het wel weet, maar dat je bang bent. ‘Ik weet het niet’ is anders dan ‘Ik ben te oud, ik kan geen geld verdienen door dat te doen waar ik van hou’. Stroop je mouwen op, bestudeer degenen die je zijn voorgegaan, besluit dat je dromen belangrijker zijn dan je angsten, vraag jezelf om erachter te komen en het te laten gebeuren. Je kunt erachter komen hoe je kunt floreren door te doen waar je van houdt. Mijn lijfspreuk is niet voor niets: focus, and you will flourish. Verspil je kostbare gifts en leven niet, verdrinkend in twijfel.

Hele fijne jaarwisseling!