Het is super belangrijk dat je zo specifiek mogelijk weet wat jij wil. Je bent wellicht bekend met het SMART maken van jouw doelen: Specifiek, Meetbaar, Actueel, Realistisch en Tijdsgebonden. Waarom dit zo belangrijk is? Omdat het best kan zijn dat je de verkeerde dingen aan het Universum vraagt, en gemixte boodschappen toestuurt. Het kan zelfs zo zijn dat je jouw eigen doelen saboteert, omdat je niet precies vraagt wat je eigenlijk zou willen. 

Voorbeelden zijn ‘Ik wil gelukkiger zijn’, ‘ik wil de liefde van mijn leven tegen komen’, ‘ik wil ander werk’, ‘ik wil promoveren’. Is dit voor jou herkenbaar? Wanneer jij de Wet van Aantrekking voor je wil laten werken en bepaalde super specifieke dingen wil manifesteren, dan zul je beter moeten worden in het stellen van je doelen. Dit is iets waar ik mijn deelnemers tijdens mijn online training Your Life Your Conditions continu in train. Waardoor er enorme eye-openers ontstaan, omdat ze vaak het verkeerde aantrokken van wat ze wilden. Zo zei een deelnemer een keer ‘Ik wil graag een man tegen komen die helemaal bij me past, waarbij het om zijn karakter gaat en ik het niet erg vind als hij geen ambities heeft, geen six-pack heeft, enz.,’. Toen vroeg ik: is dit echt wat je wil? Of praat je jezelf dit aan? Vervolgens ging ze heel specifiek nadenken over wat ze in een partner zocht, en kwam daar ineens een heel ander beeld met andere verlangens uit. Ze hield zichzelf klein in haar wensen en achtte dingen als onbelangrijk, die ze stiekem eigenlijk toch best belangrijk vond. 

Het is dus super belangrijk om te vragen naar wat je echt wil. Dit is in The Secret bij Rhonda Byrne ook de allereerste stap van haar formule: Ask. Je mag hierin de grootste en tofste dromen hebben. Zoals alle experts van de Wet zeggen: de Wet werkt precies hetzelfde voor een euro als voor een miljoen. Alleen zijn wij degene die ons blokkeren in het verdienen van een miljoen, want een euro voelen we als veel meer haalbaar. 

Je krijgt altijd waar je naar vraagt. Als je dus vaag bent in je doelen en jezelf klein houdt, is dat wat je op je pad krijgt. Rhonda Byrne omschrijft dit als dat het Universum op jouw bericht reageert in: ‘Your wish, is my command’. Een zinnetje dat regelmatig door mijn hoofd gaat. Weet dus wat je vraagt. En wees daar heel specifiek in. 

Het kan dus zijn dat je tot nu toe nog niet hebt ontvangen wat je graag wil. Daar ligt een mooie uitdaging voor jou. Niet ontvangen wat je wil, betekent niet (specifiek genoeg) vragen wat je wil.

Misschien vindt je het moeilijk om te ontdekken wat je echt wil, en specifiek hierin zijn is een grote uitdaging voor je. Of dat je wel weet wat je wil, maar dat om wat voor reden ook niet om durft te vragen. Omdat het ‘too good to be true is’, of ‘omdat je vindt dat je het niet waard bent’.

Ik leer je in mijn online training Your Life Your Conditions hoe je al jouw verlangens omzet in doelen, leert te ontdekken en vragen wat je echt wil zodat dit werkelijkheid voor je gaat worden. Zoals Abraham Hicks schrijft: When you know, you know. Wanneer jij dus voelt dat dit het moment is om de shift te gaan maken naar een leven waarin al jouw doelen worden gerealiseerd.. Wanneer jij voelt dat dit het moment is dat jij jouw leven onder jouw voorwaarden wil gaan leven.. Dan kun je per direct aan dat leven starten door je hier in te schrijven.

Lees hier stap 1 van mijn Wet van Aantrekking formule.