Vorige week maandag begon ik in The Secret. Ruim 10 jaar geleden gaf ik dit boek aan mijn moeder cadeau. Ik voelde toen heel sterk dat dit boek een unieke boodschap had, maar ik voelde ook dat ik er zelf nog niet klaar voor was. Het weekend voordat we op wereldreis gingen sliepen we bij mijn ouders. Ineens kreeg ik het boek in mijn vizier en besloot ik het mee te nemen op reis. Begin januari had ik namelijk als één van mijn doelen voor 2019 geformuleerd dat ik de Wet van Aantrekking eigen wil maken. Vorige week voelde ineens als het juiste moment. Ik was er klaar voor. 

Onbewust heb ik deze wet altijd al op veel vlakken toegepast. De wet stelt namelijk dat waar jij het meest aan denkt, en waar jij je het meest op focust, dat dit gaat verschijnen in jouw leven. De schrijfster van the Secret weet dit zo mooi te verwoorden:

Thoughts become things – Rhonda Byrne. 

Jij creëert jouw leven.

Jij creëert jouw leven onder jouw voorwaarden wanneer jij leert te denken hoe jij dit graag zou willen. 

Dat is de reden waarom mijn online training Your Life, Your Conditions heet en ik mijn deelnemers hierin begeleid. Als jij leert te DENKEN en te VOELEN dat jij jouw leven onder jouw voorwaarden KAN en MAG leven (van jezelf), dan gaat dit leven de werkelijkheid worden. 

Maar als dat zo makkelijk klinkt, waarom lukt het dan veel mensen niet?

Omdat vee mensen denken aan wat ze NIET willen. Een paar voorbeelden:

‘Ik wil NIET verliefd worden op de verkeerde man.’

‘Ik wil NIET te laat komen op mijn werk.’

‘Ik wil NIET de trein missen.’

‘Ik wil NIET samenwerken met die collega.’

‘Ik wil NIET dat ik aankom.’

‘Ik wil NIET langer ongelukkig zijn.’

‘Ik wil NIET de uitzondering zijn.’

Het universum en ons brein kennen het woordje NIET niet. Waardoor ze dit woordje er tussenuit halen en het volgende horen:

‘Ik wil verliefd worden op de verkeerde man.’

‘Ik wil te laat komen op mijn werk.’

‘Ik wil de trein missen.’

‘Ik wil samenwerken met die collega.’

‘Ik wil dat ik aankom.’

‘Ik wil langer ongelukkig zijn.’

‘Ik wil de uitzondering zijn.’

Is dit voor jou herkenbaar dat je vaak denkt aan wat je NIET wil? Ga dan de shift maken naar wat je WEL wil:

‘Ik wil verliefd worden op een man die bij mij past / mij aanvult / goed voor me is / (denk hier aan wat je in een man zoekt).’

‘Ik wil op tijd komen op mijn werk.’

‘Ik wil de trein halen.’

‘Ik wil samenwerken met leuke collega’s.’

‘Ik wil (aantal kilo’s) afvallen.’

‘Ik wil gelukkig zijn of nog beter: ik ben gelukkig.’

‘Ik wil erbij horen of ik hoor erbij.’

Wanneer je dit gaat denken, ga je de frequenties van je gedachten veranderen en gaat dit de werkelijkheid worden. Onbewust is dit bij mij altijd op heel veel vlakken gelukt. Ik zag dit voor mezelf altijd als denken in mogelijkheden, terwijl nu op z’n plek is gevallen dat dit de wet van aantrekking is die ik toepaste. Zo manifesteerde ik:

 • Dat ik (na terugkomst van deze wereldreis) in totaal 36 maanden heb gereisd en daarbij na deze reis meer dan 65 landen heb bezocht;
 • Dat ik op mijn 19ein 2008 al mijn moed bij elkaar verzamelde en een jaar naar Australië ging om mijn stages te lopen in Sydney. Daar ontstond de travelbug, waardoor ik in dit zelfde jaar ook nog naar Nieuw-Zeeland, Thailand en Bali ging en dit de start was van de vele mooie reizen die volgden.
 • Zoals de reis in 2011 waarbij ik 3 maanden naar Zuid-Amerika ging en als groot carnaval fan mijn reis begon met carnaval in Rio. 
 • In 2014/2015 ging ik voor 6,5 maand op reis naar New York, Mexico, Cuba, Belize, Guatemala, Nieuw-Zeeland, Fiji, Frans-Polynesie, Australië, India, Thailand, Cambodja, Vietnam en Beijing. 
 • Ik bezocht tussen 2011 en 2018 alle 7 nieuwe wereldwonderen, omdat ik zo geïntrigeerd was geraakt door waar mensen toe in staat zijn en ik de magie voelde op deze plekken.
 • In 2016 kocht ik op de dure huizenmarkt in Amsterdam in mijn eentje een appartement, dat ik 1,5 jaar later met enorme overwaarde verkocht en daardoor deze wereldreis kon realiseren als ook mijn ondernemersdroom werkelijkheid kon maken.
 • Ik studeerde cum laude af aan mijn master en vond daarna direct mijn droombaan als SPH docent (wat ik dacht pas vele jaren later te gaan doen).
 • In mijn tweede baan ontmoette ik een professor die mij een promotieplek aanbood waar ik nu mijn PhD bij doe. 
 • En in 2015 terwijl ik in Australië zat, schreef ik op in mijn journal dat ik tijdens mijn volgende grote reis graag een jaar door Europa zou willen reizen met een Volkswagen busje. Het werden in 2019 / 2020 7 maanden door Europa reizen in onze Fiat Burstner en daarna nog 4 maanden backpacken Azië.
 • Samen met mijn huisgenoot maakten we in 2014 een festivallijst waar we nog graag naartoe wilden. Ik was toen op Sziget, Lowlands en Rock Werchter geweest en samen wilden we graag nog naar Glastonbury en ons ultieme doel was Burning Man.
 • Een jaar later, in 2015, gingen we samen naar Glastonbury. 
 • In 2015 schreef ik in Australië ook op dat ik in 2016 graag naar Burning Man wilde. Mijn droom werd in 2016 werkelijkheid en omdat het zo fantastisch was, ging ik in 2017 en 2018 en gingen zowel mijn huisgenoot als mijn grote liefde in 2018 mee. 
 • En in 2017 ontmoette ik mijn droomman!

Yessss – alles is mogelijk!! Misschien vind je dit ‘too good to be true’ klinken. Of denk je ‘Zie Aniek hier eens opsommen wat ze allemaal heeft bereikt’. Wat er ook door je heen gaat.. juist dat bepaalt of jij wel of niet jouw droomleven leidt. 

Ga maar eens bij jezelf na: wat dacht ik toen ik las wat Aniek allemaal heeft bereikt? Dat zegt namelijk alles over jouw mindset in het najagen van jouw dromen. Het is niet mijn intentie van ‘kijk mij nou’, het is juist mijn intentie om jou dichter bij jezelf te laten komen en je te laten zien dat jij dit ook kan. Echt!!

Wil jij dit ook leren? Waarbij je echt gaat aantrekken by design, helemaal op jouw specifieke manier?

Wil jij dieper in Human Design duiken?

1. Doe mee aan mijn gratis Human Design in Business Challenge

Dit is voor ondernemers (to be) die klaar zijn om hun business te gaan runnen op de manier waarvoor ze designed zijn. Stap af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ waarvoor je een stukje ziel moet inleveren en ontdek jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing. Krijg inzicht in jouw unieke talenten.

2. Ga mee op Human Design retreat

In 2022 organiseer ik het Human Design in Business retreat. Dit is voor iedereen die 5 dagen omringd wil zijn met gelijkgestemde ondernemers om samen op een diep niveau je design te leren integreren in je business en life.

3. Start direct met From Calling to Career 

Dit is een online programma voor soulpreneurs die klaar zijn om hun bedrijf vanuit alignment met hun design te gaan runnen. Het is een once-in-a-lifetime ervaring waarbij je wordt gezien, begeleid en supported door een Projector die al haar kennis en wijsheden met je deelt voor meer ease, flow en overvloed op een manier die werkt voor jou en goed voelt voor jou.