Voel je je uitgeput, moe of gestrest? Voel je je ondergewaardeerd, onzichtbaar en niet-ondersteund? Als dat zo is, kan het zijn dat je moet leren hoe je grenzen kunt stellen in je leven en relaties.

Waarom heb je precies grenzen nodig in je relaties en leven? Hier zijn 5 redenen voor. 

# 1 – Ze geven je een gevoel van eigenwaarde

Wanneer we geen grenzen hebben in ons leven, betekent dit dat we geen solide gevoel van eigenwaarde hebben. We zullen de neiging hebben om de gedachten, gevoelens, ideeën, overtuigingen en waarden van anderen aan te nemen in plaats van die van onszelf te hebben. Wanneer we verstrikt zijn geraakt met een ander persoon betekent dit dat er geen duidelijke grens is tussen jou en die ander. Er is weinig duidelijkheid over waar de ene persoon eindigt en de andere begint. Een of beide mensen zullen dan moeite hebben om hun eigen unieke individuele ervaring te identificeren en hoe deze verschilt van de andere persoon.

Verstrikt raken kan erg stressvol, slopend en overweldigend zijn. Relaties kunnen gemakkelijk “rommelig” worden en iemand kan het gevoel hebben dat zij geen controle over zichzelf of iets in haar leven heeft. 

Leren onze eigen interne ervaring te herkennen en vervolgens grenzen te stellen op een manier die onze interne ervaring eert, helpt ons om ons zelfbewustzijn richting de externe wereld te laten groeien. Het helpt ook om minder stress en meer balans in onze relaties te creëren.

# 2 – Je bent in staat om te beslissen hoe je door anderen behandeld wilt worden

Wanneer we grenzen hebben, zijn we in staat om een onaardig persoon effectief te vertellen dat we zijn of haar gedrag niet zullen tolereren. We kunnen een relatie achter ons laten die ons niet dient in wat we voor onszelf in petto hebben. Wanneer we grenzen hebben, zijn we in staat om relaties aan te gaan die ons ondersteunen in onze eigen persoonlijke groei en healing. 

# 3 – Je bent in staat om levensbeslissingen te nemen die je dienen en ondersteunen

Als we grenzen hebben, kunnen we “nee” zeggen tegen die baan die ons mogelijk uitput door overuren te maken voor weinig loon. We kunnen “ja” zeggen tegen een nieuw carrièrepad zonder verstrikt te raken in schuldgevoelens of “wat andere mensen zullen denken”.

# 4 – Je bent in staat om keuzes te maken die beter zijn voor je gezondheid en welzijn

Door grenzen te hebben, zijn we ook in staat om betere keuzes te maken voor onze eigen gezondheid en welzijn. We kunnen “nee” zeggen tegen het roken van die sigaret of een glas wijn en, in plaats daarvan, “ja” zeggen tegen het hebben van een groene smoothie en naar de sportschool gaan. We zijn ons meer bewust van het feit dat we ons na het eten van die brownie rot voelen, dus we kunnen ons afwenden en beslissen iets meer gezonds te eten.

# 5 – Je voelt je empowered

Wanneer we grenzen stellen in ons leven, voelen we ons meer verbonden met onszelf en meer in control over ons leven. We kunnen voor onszelf leven, in plaats van het verlangen om anderen te pleasen. We kunnen relaties hebben die gezond, gebalanceerd en gelijk zijn. En we hebben het vermogen om een leven voor onszelf te creëren waar we altijd van hebben gedroomd. Jouw leven, onder jouw voorwaarden.

Wil jij:

  • een maximaal gevoel van eigenwaarde creëren?
  • Zelf beslissen hoe jij door anderen behandeld wil worden?
  • Levensbeslissingen nemen die jou dienen en ondersteunen?
  • Keuzes maken die beter zijn voor jouw gezondheid en welzijn?  
  • Je empowered voelen?

Wil jij dieper in Human Design duiken?

1. Doe mee aan mijn gratis Human Design in Business Challenge

Dit is voor ondernemers (to be) die klaar zijn om hun business te gaan runnen op de manier waarvoor ze designed zijn. Stap af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ waarvoor je een stukje ziel moet inleveren en ontdek jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing. Krijg inzicht in jouw unieke talenten.

2. Ga mee op Human Design retreat

In 2022 organiseer ik het Human Design in Business retreat. Dit is voor iedereen die 5 dagen omringd wil zijn met gelijkgestemde ondernemers om samen op een diep niveau je design te leren integreren in je business en life.

3. Start direct met From Calling to Career 

Dit is een online programma voor soulpreneurs die klaar zijn om hun bedrijf vanuit alignment met hun design te gaan runnen. Het is een once-in-a-lifetime ervaring waarbij je wordt gezien, begeleid en supported door een Projector die al haar kennis en wijsheden met je deelt voor meer ease, flow en overvloed op een manier die werkt voor jou en goed voelt voor jou.