Adem een keer diep in en vraag aan jezelf: Leef ik proactief or reactief?

Wat voor antwoord kreeg je en hoe voelde jouw lichaam? In dit blog geef ik jou een whole-body-plan mee om meer proactief te worden en vol energie de zomer in te gaan.

Nu ik tijdens mijn reis nauwelijks structuur en planning heb, ben ik tot het inzicht gekomen hoe fijn ik op de planning en structuur ging in Nederland tijdens het alledaagse. Dat kwam onder andere doordat ik een jaar geleden besloten heb om de Chief Energy Officer te worden van mijn eigen leven. Die keuze had een grote impact op mijn leven.

Door mezelf de CEO van mijn leven te noemen, betekende voor mij dat ik in charge was voor alle delen van mijn leven die mijn energie in beslag nemen. Net zoals een bedrijf dat doet heb ik dit onderverdeeld in ‘afdelingen’.

Een goede CEO weet dat het negeren van een product of afdeling funest kan zijn, omdat succes afhangt van zijn of haar aandacht voor het hele bedrijf. Dit is een super mooie manier om ook zo naar jouw energie te leren kijken. In mijn geval heb ik de afdelingen opgedeeld in: mentaal, fysiek, spiritueel, relaties en mijn creativiteit. Ik vind het belangrijk om mijn brein te blijven activeren met nieuwe kennis, om goed voor mijn lichaam te zorgen door gezonde voeding + sporten + een goede nachtrust, ik wil mijn ziel constant blijven voeden door middel van spiritualiteit, ik omring me graag met fijne vrienden + familie + businessbuddy’s (de vierde pijler van een betekenis leven: erbij horen) en ik wil mijn creativiteit kwijt kunnen in mijn werk, privé en in het reizen door bijvoorbeeld te schrijven en te fotograferen. Voor het tot stand komen van al deze afdelingen ben ik eerst gaan intunen op mezelf om te kijken of dit mijn complete rol als Chief Energy Officer van mijn leven omvatte. Het voelde als compleet.

Is het management echt heel anders in dit bedrijf dat leven heet?

Zonder een overkoepelende visie of plan kun je geneigd zijn om impulsieve beslissingen te nemen en enkele zeer belangrijke aspecten van je leven te negeren. Door je prioriteiten en verlangens duidelijk op deze manier in kaart te brengen, kun je ook op het goede spoor blijven en direct verdergaan naar wat je echt wilt; design your own life versus standaard. Al deze elementen samen geven je een rotsvaste basis van waaruit je jouw droomleven kunt creëren.

Jouw C.E.O. Actieplan

Schets je eigen C.E.O. plan. Teken een cirkel en plaats elke afdeling in een cirkel. Plaats onder iedere afdeling acties en datums van voltooiing per afdeling. Enkele vragen die hierbij kunnen helpen om jouw afdelingen en doelen samen te stellen zijn (ervaar per vraag of jouw lichaam je iets vertelt):

1. Professioneel: wat zijn jouw professionele en zakelijke doelen?

2. Financieel: Wat zijn jouw doelen met betrekking tot inkomsten, investeringen en besparingen?

3. Educatief: welke kennis, expertise of vaardigheden wil je verwerven?

4. Netwerken: welke nieuwe professionele contacten wil je ontwikkelen?

5. Organisaties: aan welke organisaties wil je meedoen en wil je actief bij betrokken zijn?

6. Imago: welk imago wil je projecteren?

7. Familie: Wat voor soort relatie wil je met je partner, kinderen, familie en vrienden?

8. Thuis: in welk type omgeving wil je wonen?

9. Hobby’s: Welke interesses wilt je actief nastreven?

10. Gezondheid / recreatie / beweging: hoe houd je jezelf gezond, fit, ontspannen en kalm?

11. Persoonlijke groei: op welke gebieden moet je jezelf ontwikkelen op een persoonlijk en spiritueel niveau?

12. Plezier: hoe creëer je plezier en humor in je leven?

Ik ging op een ochtend zitten en onderzocht mijn leven om de belangrijkste onderverdelingen of gebieden te bepalen die cruciaal waren voor het succes van De Betekenisvolle Vrouw. Vervolgens maakte ik met behulp van mijn hele lichaamsprincipes en -processen een gedetailleerd plan voor elk gebied. De afdelingen omvatten alle gebieden van het leven die het belangrijkst voor jou zijn: gezondheid, carrière, relaties, ontspanning, plezier, persoonlijke groei, enzovoort. Elke afdeling heeft ook dochterondernemingen. Deze overwegingen zullen van groot nut zijn wanneer jij gaat zitten om uw C.E.O. op te stellen.

Terwijl ik nu op reis ben bekijk ik alle afdelingen opnieuw, om mijn energie goed te blijven managen in een steeds veranderende omgeving. Dat is het mooie aan het C.E.O. plan, je kunt het er altijd weer even bij pakken. Weer even jezelf toetsen aan alle afdelingen: ben ik ze nog goed aan het managen? Voel ik me goed over de verdeling? 

Om jou nog meer in de rol van Chief Energy Officer te laten groeien, heb ik speciaal voor jou een gratis e-book ontworpen ‘Word jouw Eigen Chief Energy Officer’. In dit e-book geef ik je de magische combinatie weg van de twee factoren die jou super effectief in het leven gaan maken. Hierdoor heb je nooit meer tijd te kort en bruis je van de energie. Slechts 10% van de werkende mens lukt het om die magische combinatie toe te passen. Ik geef jou hierbij de sleutel om tot die 10% te gaan behoren, wat gelijk staat aan meer succes, geluk en betekenis! Download hier mijn gloednieuwe gratis editie van ‘Word jouw eigen Chief Energy Officer’. 

Lieve betekenisvolle groet vanuit Stavanger in Noorwegen,

Aniek